A Magyar Közútnál is vége a télnek

2018.03.29.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. március 26-án lezárta a 2017-2018-as téli üzemeltetési időszakát. Az előző téli időszakhoz képest jóval csapadékosabb volt az időjárás, kevesebb havas nap volt, de megnőtt az ónos esős és esős napok száma. Legutóbb 2013-ban és 2015-ben volt ehhez hasonló mennyiségű csapadék.

Ünnepi hulladékszállítási rend

2018.03.27.

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. a Húsvéti ünnep körüli hulladékszállítás kapcsán tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy március 30-án, (Nagypénteken) a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik. Az április 2-i (Húsvét hétfői) körzetből március 31-én (szombaton) szállítja el a hulladékot. A Hulladékudvarok, valamint a Regionális Hulladékkezelő Üzem március 30-án, 31-én és április 2-án zárva tartanak.

Gitárest Girincsi Marcival

2018.03.27.

Fiatalok Gitárestje címmel Girincsi Márton egykor "Kabay-s" diák jelenleg a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulója tartott közös gitárestet Tokárszky Mátéval a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatójával a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében Nyíregyházán.

Ismét Finn módszerrel ellenőriztek a rendőrök

2018.03.27.

„Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést tartottak a megyeszékhelyen a Tiszavasvári úti felüljáró város felőli oldalán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2018. március 26-án reggel. A közúti kontroll célja az ittas járművezetők fogalomból való kiszűrése, ezáltal a közúti balesetek megelőzése volt – közölte a megyei rendőrfőkapitányság.

Nyíregyházára érkezett a SEUSO-KINCSEK

2018.03.27.

A Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása a késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse, amely március 27. és árpilis 15. között látható a Jósa András Múzeumban – tájékoztatta a sajtó képviselőit Dr. Rémiás Tibor igazgató.  A Seuso-kincs ezüstedényei az országos körút hatodik állomásaként láthatók a Jósa András Múzeumban.

Izzott a kémény Tiszavasváriban

2018.03.27.

Kéményben lerakodott korom izzott Tiszavasváriban, a Báthori utcában. A tiszavasvári és a hajdúnánási tűzoltók kiérkezése előtt a ház tulajdonosa egy kerti slaggal a tüzet eloltotta. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el a lerakodott kormot. Az ingatlan fűthető maradt más módon - mondta el Dóka Imre tű. főhadnagy megyei szóvivő SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Búcsút intettek a gáznak Tiszaeszláron

2018.03.26.

Csodájára járnak a településvezetők a tiszaeszlári önkormányzat biomasszával működtetett, alternatív és nem utolsó sorban rendkívül pénztárcabarát fűtési technológiájának. A település első embere 10 éve ismerte fel, milyen lehetőség rejlik a megújuló energiákban, s hogyan lehetne ezeket – a takarékosság, a hatékonyság és a környezettudatosság jegyében – a szűkös költségvetésből gazdálkodó helyhatóság közintézményeinek szolgálatába állítani.

Nyártól már csak online működhetnek az étel és italautomaták

2018.03.22.

Az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak július 1-ig kell beszereltetniük az úgynevezett automata felügyeleti egységet, amelynek segítségével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomon tudja követni az automaták forgalmát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A közlemény szerint az adóhivatal eddig mintegy 700 vállalkozásnak 23 600 üzembehelyezési kódot adott ki.

Megyei Védelmi Bizottsági ülés Tiszalökön

2018.03.22.

Kihelyezett ülést tartott a Megyei Védelmi Bizottság Tiszalökön, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol a mögöttünk hagyott hétvége rendkívüli havazásával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról, az ár-és belvízi védekezésre történő felkészülésről, a vízügyi fejlesztésekről, valamint az úthálózat felújításáról és a honvédelmi tartalékos rendszerről is szó esett – közölte a megyei katasztrófavédelem.

Tavaszi nagy kátyú kereső

2018.03.22.

Olvasóinktól rendszeresen kapunk információkat kátyúkról, balesetveszélyes útszakaszokról. A tavasz közeledtével egyre több keletkezik, amelynek összegyűjtésével szeretnénk segíteni az autóval közlekedőket. Keressük a Tiszavasvári járás és a térség legnagyobb kátyúját (Rakamaztól - Hajdúnánásig, Tiszadobtól - Nyíregyházáig) és legrosszabb útvonalát!

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]