Mákunk van - új üzem létesült Tiszavasváriban

2018.09.12.

A napokban adták át a Sotiva Seed Kft. 170 millió forint értékű beruházással létrehozott máktisztító üzemét Tiszavasváriban. Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a tárca nemrégiben egy 50 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívást tett közzé, amelyből 40 milliárd forintot az élelmiszer-feldolgozás korszerűsítésére, a fennmaradó 10 milliárd forintot pedig a bor- és szőlőágazat fejlesztésére lehet felhasználni.

Császár kilépett a Jobbikból

2018.09.12.

Érdekes időpontban, néhány nappal az időközi polgármester-választás előtt súlyosan meggyengült a Jobbik Tiszavasváriban, amelyet a párt korábban a fővárosának kiáltott ki. Két önkormányzati képviselő is elhagyta a párt helyi szervezetét. Az egyik Császár József a Tiszavasvári Jobbik-szervezetének alapítója, vezetője. Úgy tudjuk Dr. Rojkó László önkormányzati képviselő is kilépet a helyi szervezetből.

Pénteki balesetek

2018.09.12.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délelőtt a 36-os számú főúton, a 27-es kilométernél, Tiszavasvári közelében. A balesetben személyi sérülés nem történt. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították. Árokba hajtott egy személygépkocsi péntek délután a 3637-es számú úton, a 11-es kilométernél, Tiszadob közelében.

Meglepetés az Év Fürdője választáson: Tiszavasvári az első!

2018.09.06.

Ezen a nyáron már negyedik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2018-ban is három kategóriában kerestek győztest. A legnagyobbak csatája ismét bravúrral végződött. Az interneten leadható szavazok alapján a Tiszavasvári Strandfürdő az első lett „Az év fürdője 2018” versenyen „A helyiek kedvenc fürdője” kategóriában. A termalfurdo.hu június 1. és augusztus 31. közötti játékában immár negyedik alkalommal versengtek a hazai fürdők három kategóriában, s a megmérettetés az alföldi viziparkok győzelmét hozta. A versenyben rekordszámú, közel 170 ezer szavazó összesen 176 ezer szavazatot adott le.

Kiszivárgott: segély megvonására készülhet a kormány

2018.09.06.

A szociális segély megvonására, illetve szigorítására készül a kormány - írja a Népszava. Eddig ugyanis a járási hivatalok a segély 22.800 forintját vették figyelembe, amikor döntöttek arról, hogy jogosult-e valaki támogatásra. A jövőben azonban a lap szerint a 8-órás közmunkabér jelenlegi nettó 54-ezer forintjával, illetve a szakképzett közmunkás bér nettó 78-ezer forintjával számolnának,

Körözött személyeket fogtak a rendőrök

2018.09.06.

A tiszavasvári rendőrök kapták el a körözött férfiakat. A Tiszavasvári Rendőrkapitányság járőrei szeptember 5-én Tiszadobon és Tiszavasváriban elfogtak két férfit, akik ellen a Nyíregyházi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja rendelt el körözést.Az egyenruhások a 21 éves tiszadobi és a 24 éves tiszavasvári lakost a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

Végtisztesség a Dessewffy családnak

2018.09.06.

Tiszavasváriban Bossák Nándor celebrálta istentisztelettel kezdődött a Dessewffy család több tagjának újratemetése, a felújított és felszentelt kriptában.  A mise után az elhunytak újra temetésével folytatták Tiszavasváriban a Dessewffy családra emlékező rendezvényt.

A megyei kezelésbe került a Keleti-Főcsatorna

2018.09.06.

Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetség és a Magyar Országos Horgász Szövetsége által kötött szerződés alapján a Keleti-főcsatorna 0+000-4+677 szakaszának, azaz a Tiszából történő befolyásától a tiszavasvári zsilipig terjedő szakaszának (víztérkód 15-043-1-1) a hasznosítója a megyei szövetség lett.

Tiszalök is bemutatkozott a III. Országos Börtönszínházi Találkozón

2018.08.30.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága augusztus 17-én rendezte meg a III. Országos Börtönszínházi Találkozót Budapesten, a József Attila Színházban. Az amatőr színjátszó társulatok seregszemléjén a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Csehov – Három nővér paródiaváltozatát állította színpadra.

Vezetői engedély nélkül és hamis rendszámtáblával közlekedett

2018.08.30.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság Tiszalöki Rendőrőrsének járőrei 2018. július 30-án Tiszalök külterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 40 éves férfit. A rendőrök az intézkedés alatt megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért szabálysértési eljárást indítottak vele szemben . Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a gépkocsin lévő hatósági jelzés egy másik járműhöz tartozik. A rendőrök a tiszalöki lakost a Tiszavasvári Rendőrkapitányságra elállították, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozás.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]