Csak a zöld lámpa enged be Nyíregyháza

2019.10.02.

Szerdától jelzőlámpa irányítja a forgalmat Nyíregyházán a Tiszavasvári út és a Szélsőbokori utca csomópontjánál a várostáblánál. A körforgalom kialakítása lassan két hónapja nehezíti a megyeszékhelyre való bejutást. Az eddig már megszokott sáveltolás  mellett  az arra közlekedők  jelzőlámpás irányításra és hosszabb menetidővel számoljanak. Szerdán reggel hatalmas dugóval indult a nap mindkét irányba. 

Mercit kaptak szülinapra a lánglovagok Tiszavasváriban

2019.10.02.

A közelmúltban ünnepelte 135. születésnapját a Tiszavasvári Lukács Ferenc Önkéntes Tűzoltó Egyesület.Az évforduló legkiemelkedőbb pillanata volt , amikor átadásra került egy Ausztriábó l vásárolt jó állapótú Mercedes típusú modern, biztonságos és minden szükséges eszközzel felszerelt tűzoltóautó. Az autót közel 10 millió forintból, a Magyar Kormány támogatásával sikerült megvásárolni.

Három polgármesterjelölt Tiszalökön - Újrázna Gömze Sándor

2019.10.02.

Tizenkét éve vezeti a várost, ez lenne a negyedik ciklusa. Újra Gömze Sándort ajánlja Tiszalök polgármesterének a Fidesz/KDNP tiszalöki Szervezete. A Tisza bal partján fekvő Nyíri mezőségi kisváros vonzó természeti környezete, történelmi és régészeti értékei, épületei, gazdag kulturális és sportélete nem csupán az itt élőknek ad okot a büszkeségre, hanem az idelátogató vendégek számára is maradandó élményt jelent.

Emelőgép kezelőket képeztek a börtönben

2019.10.02.

Emelőgép kezelő bizonyítványt szereztek az elítéltek a tiszalöki börtönben. A tanfolyam záróvizsgájára 2019. augusztus 13-án került sor, amelyen tizennégyen tettek sikeres vizsgát. Az OKJ szakképesítés megszerzésére irányuló oktatás 90 órás időtartamban zajlott az intézet falain belül. A képzés során munka- és balesetvédelmi, elméleti és gyakorlati ismereteket is szerzett a tanulócsoport.

Nem lesz sztrájk az Alkaloidában

2019.10.01.

A megállapodással a VDSZ minden gyógyszergyárban lezárta az idei bértárgyalásokat.Pedig napokben erről lehetett hallani, olvasni. Megállapodott a VDSZ az Alkaloida Gyógyszergyári Zrt. cégvezetésével az idei béremelésről. Az elhúzódó tárgyalásokat a szakszervezet a sztrájk lehetőségének bejelentésével tudta felgyorsítani. A tárgyalássorozat lezárult, a felek megállapodtak abban, hogy azok a munkatársak, akik a garantált béremelésen (minimálbér és garantált bérminimum) felül is részesülnek bérfejlesztésben, egységesen legalább 13 000 Ft/hó alapbéremelést kapjanak.

Idős otthon lett a szolgálati lakásból Tiszaeszláron

2019.10.01.

Kibővült, megszépült és funkciót váltott az egykori szolgálati lakás Tiszaeszláron, az Arany János utca 43. szám alatt. A várva várt, mintegy 50 millió forintos beruházást mindössze 10 hónap alatt, teljes mértékben saját erőből, szorgalmas közfoglalkoztatottak bevonásával végezte el az önkormányzat. A hétfői épületbejárást ünnepi beszédek, szavalatok, szalagvágás és az általános iskolások mazsorett műsora előzte meg.

Elfogták az idős tiszavasvári férfi rablóit

2019.10.01.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást L. Antal 23 éves tiszavasvári, L. András 20 éves, valamint L. Kristóf 23 éves hajdúdorogi lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a két 23 éves férfi szeptember 25-én este bement egy tiszavasvári családi házba, míg harmadik társuk a ház előtt várakozott.

Elkezdődött a tiszalöki vízlépcső felújítása

2019.09.27.

 Elkezdődött a tiszalöki vízlépcső és hajózsilip felújítása. A szakemberek várhatóan 2022-re végeznek a nemzeti vízstratégia részeként, a Széchenyi 2020 program keretében folyó munkával. A vízlépcső átfogó rekonstrukciójának köszönhetően biztosítható lesz a létesítmény biztonságos és üzemszerű működése.  A munkálatok során felújítják az al- és felvízi ideiglenes elzárásokat, emelőberendezéseket, az úszódarut, a hajózsilipet és az ahhoz kapcsolódó létesítményeket, valamint kikotorják a burkolatlan és burkolt medreket,és fejlesztik a sólyateret is.

Tiszadadán sincs kihívója a jelenlegi polgármesternek

2019.09.27.

Mizser Zsolt regnáló polgármester 2010 óta vezeti a települést, amely az évek alatt "irigyelt" kategóriába lépett köszönhetően a folyamatosan fejlődésnek. A valasztas.hu adatai szerint senki nem jelölette magát polgármesternek, sőt a hat képviselői helyre mindösszesen heten pályáznak. A Fidesz/KDNP által támogatott agilis településvezető már most tervezheti, hogy milyen újabb fejlesztéseket hajt majd végre a Tisza menti kis faluban. 

Bővítés - Kinőtte jelenlegi bölcsődéjét Hajdúnánás

2019.09.19.

Tartanunk kell a lépést a gyermekszületések számával, ezért újabb 12 férőhelyes bölcsődét alakítunk ki az Attila utcán, ahol korszerű körülmények között nevelkedhetnek gyermekeink – nyilatkozta Szólláth Tibor polgármester a HAON.HU érdeklődésére. Hozzátette, ha ilyen ütemben gyarapodnak a gyermekszületések Hajdúnánáson, indokolttá válik egy új óvoda létrehozása is. Az új bölcsődében hiánypótló szolgáltatások is megjelennek: a magatartási vagy beilleszkedési zavarokkal küzdő gyermekek számára gyógytornász által előírt torna, mozgásfejlesztő gyakorlatok is lesznek.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]