Egészségnap Tiszavasváriban

2012.09.20.

  2012.szeptember 22-én 09:00 órától 15:00 óráig Tiszavasváriban a Találkozások Házában egészségnap lesz ingyenes szűrésekkel és bemutatókkal, amelyet Dr. Fülöp Erik polgármester úr ünnepi köszöntője nyit meg. Többek között lesz szemvizsgálat, hallásszűrés, testmasszázs, a Pál Fitness gépeit is kipróbálhatják az érdeklődők és elsősegély nyújtási ismereteket is elsajátíthatnak. Egész nap játszóház várja a gyerekeket. A nap vendége Dr. Kovács Mihályné, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezetének elnöke lesz.

Újra itt a Szentmihályi Kézműves és Lovas hétvége

2012.09.20.

  Szeptember 29-30-án, harmadik alkalommal rendezi meg a Vasári Pál Múzeum a térség legnagyobb kézműves és lovas eseményét a Szentmihályi Kézműves és Lovas hétvégét Tiszavasváriban. A rendezvény a hagyományoknak megfelelően a kultúra és a gasztronómia jegyében telik majd. Szombaton a megszokott helyszíneken így a múzeumkertben a Szentmihály téren találkozhatnak az érdeklődők a kézműves mesterekkel, termény árusokkal és a városból és térségből érkező lovasokkal.

Holnap reggelre akár fagyhat is...!

2012.09.20.

   Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, de helyenként a derült, alacsonyan fekvő helyeken gyenge fagy is lehet. A hétvégén maximum 23 Celsius-fokig melegedhet az idő.

Végre esik!

2012.09.20.

  Sokan nem szeretik , ezt a borongós ,esős, szeles időjárást. Az elmúlt hetekben , hónapokban a Kárpát-medence időjárása meglehetősen érdekesen alakult. Melegrekordok dőltek meg és soha nem látott szárasság uralkodott. Az ország nyugati részére már tegnap, ma reggelre pedig térségünkbe is megérkezett a várva várt csapadék.

Orgonakoncert a Református Templomban

2012.09.19.

  A Vasvári Pál Múzeum által szervezett Szentmihály Hava rendezvénysorozat következő eseménye különleges komolyzenei élményt adhat mindazoknak akik szeptember 19-én pénteken, 19 órakor ellátogatnak a Tiszavasvári református templomban megrendezésre kerülő ingyenes komolyzenei programra, ahol Sárosi Dániel orgonaművész ad egy órás koncertet.

Rendhagyó énekóra a Muzsikás Együttessel

2012.09.19.

  2010-es látogatása után ismét rendhagyó énekórát tartott a Tiszavasvári Általános Iskolában a Muzsikás Együttes. A programsorozat már hét éve tart, és ez idő alatt több mint 350 iskolába vitte el az élő népzenét és az élményszerű muzsikálást az együttes. Az előadássorozat a Mol támogatásával valósulhat meg.

Holttestet találtak a Tiszában Tiszadadánál

2012.09.19.

  Hétfőn érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy Tiszadada közelében a Tisza folyóban egy holttestet találtak. A helyszín- és halottszemle során megállapítást nyert hogy az elhalt személy az a 48 éves tiszadadai nő, aki vasárnap délután lakásáról ismeretlen helyre távozott.

Nagyobb lehet a Kacsás-tó

2012.09.17.

  Az Alkaloida „Lombik” Horgász Egyesület a Kacsás tavon sokak örömére, különböző felújítási munkálatokat végzett a közelmúltban. Hasznosításra került a nyárfaerdő, ki lett emelve, helyre lett állítva az útburkolat és a parkoló, új filagória épült, ki lett cserélve a régi, veszélyes villanyvezeték-rendszer, új kapu készült, új kerítést építettek.A tervek szerint az egyesület vezetése a tereprendezés után bővíteni kívánja a vízfelület méretét pályázat forrás bevonásával.

Bemutatkozott a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület

2012.09.17.

  Kovács Tibor, az egyesület elnöke köszöntőjében röviden összefoglalta a társulás céljait. – Szeretnénk széleskörű összefogást, átlátható, tiszta közéletet teremteni Tiszavasváriban. Vissza kell kapcsolni a települést az országos vérkeringésbe, és újra kell indítani a fejlődést a városban.

Olimpia bajnok kajakozó járt Tiszalökön

2012.09.17.

  Tiszalök vendége volt pénteken délután 5 órakor Kökény Roland olimpiai, világ- és európabajnok kajakozó. Legutóbb Londonban szurkolhattunk Rolandnak, ahol kajak kettes 1000 méteres versenyen szerzett aranyérmet Dombi Rudolffal. Szabolcsi kötődésekkel is rendelkezik, első edzője, édesapja, Kökény Zoltán több kajakegyesületet is alapított a megyében.    

[Első]   << Előző    289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300     Következő >>   [Utolsó]