Ugató vendégek az Andrássy Kastélynál

2019.09.19.

A vadászkutyák világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők szeptember 21-én, szombaton a tiszadobi Andrássy-kastélynál, ugyanis ott rendezi meg az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a vadászkutyák napját. Minden érdeklődőt várunk, függetlenül attól, hogy vadász vagy sem, hiszen a vadászkutyás nap egyik célja éppen az, hogy azok is bepillantást nyerhessenek a vadászkutyák titokzatos világába, akiket egyébként nem vonz a fegyverdörrenés – mondta el a megyei napilap érdeklődésére Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei szervezetének titkára.

Nánáson nincs kihívója a jelenlegi polgármesternek

2019.09.19.

Szólláth Tibor regnáló polgármester (egykori Fidesz/KDNP parlamenti képviselő) 2010 óta vezeti a dinamikusan fejlődő Hajdúsági kisvárost, amely az évek alatt "irigyelt" kategóriába lépett köszönhetően a folyamatosan fejlődésnek. A valasztas.hu adatai szerint nem tudott vagy nem akart polgármesterjelöltet állítani az helyi ellenzéknek (DK, MSZP, Jobbik, Momentum, LMP, Hajdúnánásért Európai Szemlélettel Egyesület) akiknek csak egy kompenzációs listára futotta, polgármesterjelölre már nem.

Savlekötőket vont ki a forgalomból a gyógyszerhatóság

2019.09.19.

Ranitidin hatóanyagot tartalmazó gyomorsavcsökkentőket vont ki a forgalomból, illetve függesztette fel a forgalmazásukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A hatóság a honlapján szerdán közzétett közleménye szerint a svájci gyógyszerhatóságtól érkezett riasztás, mely szerint - rákkeltőnek tartott - nitrózamint mértek az egyik indiai gyártó által gyártott ranitidin hatóanyagban.

Korszerűsítik a MINIMANÓ óvodát Tiszavasváriban

2019.09.18.

Mintegy 415 millió forintot nyert a Belügyminisztérium pályázatán 21 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település út-, járda- és hídfelújításra, sportlétesítmény-fejlesztésre, illetve kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények bővítésére, korszerűsítésére – derül ki a tárca közléséből.  A Belügyminisztérium döntésnek köszönhetően ebből a forrásból 30.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Tiszavasvári Egyesített Óvodai Intézmény Vasvári Pál úti MiniManó tagintézménye, amit helyi önkormányzat további öt millió forint önerő hozzárendelésével támogatott. 

Tűzzel, vassal Tiszaeszlárért

2019.09.18.

Stílszerűen ez is lehetne Vajda László tiszaeszlári kovácsmester jelmondata hiszen, mint független polgármesterjelölt elindul az október 13-i önkormányzati választásokon. A választási bizottság szeptember 12-én vette nyilvántartásba a település ikonikus, köztiszteletben álló alakját, aki mai is aktív, országos ismertségű, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja, Király Zsiga-díjjal(1995), Népművészet Mestere (2004) címmel kitüntetett népi iparművész.

Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók

2019.09.18.

A sertéstartók ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak állatorvosuktól - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján. Az állattartók és a hatóság közös érdeke, hogy a lehető legkisebb legyen az ASP vírus megjelenésének veszélye a házisertés-állományokban.

Halálos baleset – Nyíregyháza és Tiszavasvári között

2019.09.18.

 A járművet vezető 76 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy Nyíregyháza felől Tiszavasvári irányába közlekedő kisteherautó lesodródott az útról, majd egy fának ütközött péntek délelőtt a 36-os főút 36. kilométerében, a tiszalöki elágazás közelében.

Összehangolt közúti ellenőrzés az utakon

2019.09.18.

A rendőrség a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján 2019. szeptember 16. és szeptember 22. között tartja meg Magyarországon a „Figyelemmel az útra” elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése, mint például a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon „élőzés”, szelfizés.  

Önkormányzati választás - Itt a vége

2019.09.09.

Szeptember 9-én 16 órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra. A választáson csak azok indulhatnak polgármester- vagy képviselőjelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük a jegyzők által korábban (településenként) meghatározott számú ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál, és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

Halálos baleset Tiszadadán

2019.09.09.

Halálos kimenetelű baleset történt vasárnap délután Tiszadadán, a Rákóczi úton. Az egyik útkanyarulatban eddig tisztázatlan okból eredően sodródott le egy Renault Clio típusú személygépkocsi az úttestről. A gépkocsiban négyen utaztak, egyikük a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette .

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]