Idős otthon lett a szolgálati lakásból Tiszaeszláron

2019.10.01.

Kibővült, megszépült és funkciót váltott az egykori szolgálati lakás Tiszaeszláron, az Arany János utca 43. szám alatt. A várva várt, mintegy 50 millió forintos beruházást mindössze 10 hónap alatt, teljes mértékben saját erőből, szorgalmas közfoglalkoztatottak bevonásával végezte el az önkormányzat. A hétfői épületbejárást ünnepi beszédek, szavalatok, szalagvágás és az általános iskolások mazsorett műsora előzte meg.

Elfogták az idős tiszavasvári férfi rablóit

2019.10.01.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást L. Antal 23 éves tiszavasvári, L. András 20 éves, valamint L. Kristóf 23 éves hajdúdorogi lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a két 23 éves férfi szeptember 25-én este bement egy tiszavasvári családi házba, míg harmadik társuk a ház előtt várakozott.

Elkezdődött a tiszalöki vízlépcső felújítása

2019.09.27.

 Elkezdődött a tiszalöki vízlépcső és hajózsilip felújítása. A szakemberek várhatóan 2022-re végeznek a nemzeti vízstratégia részeként, a Széchenyi 2020 program keretében folyó munkával. A vízlépcső átfogó rekonstrukciójának köszönhetően biztosítható lesz a létesítmény biztonságos és üzemszerű működése.  A munkálatok során felújítják az al- és felvízi ideiglenes elzárásokat, emelőberendezéseket, az úszódarut, a hajózsilipet és az ahhoz kapcsolódó létesítményeket, valamint kikotorják a burkolatlan és burkolt medreket,és fejlesztik a sólyateret is.

Tiszadadán sincs kihívója a jelenlegi polgármesternek

2019.09.27.

Mizser Zsolt regnáló polgármester 2010 óta vezeti a települést, amely az évek alatt "irigyelt" kategóriába lépett köszönhetően a folyamatosan fejlődésnek. A valasztas.hu adatai szerint senki nem jelölette magát polgármesternek, sőt a hat képviselői helyre mindösszesen heten pályáznak. A Fidesz/KDNP által támogatott agilis településvezető már most tervezheti, hogy milyen újabb fejlesztéseket hajt majd végre a Tisza menti kis faluban. 

Bővítés - Kinőtte jelenlegi bölcsődéjét Hajdúnánás

2019.09.19.

Tartanunk kell a lépést a gyermekszületések számával, ezért újabb 12 férőhelyes bölcsődét alakítunk ki az Attila utcán, ahol korszerű körülmények között nevelkedhetnek gyermekeink – nyilatkozta Szólláth Tibor polgármester a HAON.HU érdeklődésére. Hozzátette, ha ilyen ütemben gyarapodnak a gyermekszületések Hajdúnánáson, indokolttá válik egy új óvoda létrehozása is. Az új bölcsődében hiánypótló szolgáltatások is megjelennek: a magatartási vagy beilleszkedési zavarokkal küzdő gyermekek számára gyógytornász által előírt torna, mozgásfejlesztő gyakorlatok is lesznek.

Ugató vendégek az Andrássy Kastélynál

2019.09.19.

A vadászkutyák világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők szeptember 21-én, szombaton a tiszadobi Andrássy-kastélynál, ugyanis ott rendezi meg az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a vadászkutyák napját. Minden érdeklődőt várunk, függetlenül attól, hogy vadász vagy sem, hiszen a vadászkutyás nap egyik célja éppen az, hogy azok is bepillantást nyerhessenek a vadászkutyák titokzatos világába, akiket egyébként nem vonz a fegyverdörrenés – mondta el a megyei napilap érdeklődésére Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei szervezetének titkára.

Nánáson nincs kihívója a jelenlegi polgármesternek

2019.09.19.

Szólláth Tibor regnáló polgármester (egykori Fidesz/KDNP parlamenti képviselő) 2010 óta vezeti a dinamikusan fejlődő Hajdúsági kisvárost, amely az évek alatt "irigyelt" kategóriába lépett köszönhetően a folyamatosan fejlődésnek. A valasztas.hu adatai szerint nem tudott vagy nem akart polgármesterjelöltet állítani az helyi ellenzéknek (DK, MSZP, Jobbik, Momentum, LMP, Hajdúnánásért Európai Szemlélettel Egyesület) akiknek csak egy kompenzációs listára futotta, polgármesterjelölre már nem.

Savlekötőket vont ki a forgalomból a gyógyszerhatóság

2019.09.19.

Ranitidin hatóanyagot tartalmazó gyomorsavcsökkentőket vont ki a forgalomból, illetve függesztette fel a forgalmazásukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A hatóság a honlapján szerdán közzétett közleménye szerint a svájci gyógyszerhatóságtól érkezett riasztás, mely szerint - rákkeltőnek tartott - nitrózamint mértek az egyik indiai gyártó által gyártott ranitidin hatóanyagban.

Korszerűsítik a MINIMANÓ óvodát Tiszavasváriban

2019.09.18.

Mintegy 415 millió forintot nyert a Belügyminisztérium pályázatán 21 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település út-, járda- és hídfelújításra, sportlétesítmény-fejlesztésre, illetve kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények bővítésére, korszerűsítésére – derül ki a tárca közléséből.  A Belügyminisztérium döntésnek köszönhetően ebből a forrásból 30.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Tiszavasvári Egyesített Óvodai Intézmény Vasvári Pál úti MiniManó tagintézménye, amit helyi önkormányzat további öt millió forint önerő hozzárendelésével támogatott. 

Tűzzel, vassal Tiszaeszlárért

2019.09.18.

Stílszerűen ez is lehetne Vajda László tiszaeszlári kovácsmester jelmondata hiszen, mint független polgármesterjelölt elindul az október 13-i önkormányzati választásokon. A választási bizottság szeptember 12-én vette nyilvántartásba a település ikonikus, köztiszteletben álló alakját, aki mai is aktív, országos ismertségű, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja, Király Zsiga-díjjal(1995), Népművészet Mestere (2004) címmel kitüntetett népi iparművész.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]