A szocialisták is változást akarnak Tiszavasváriban

2012.09.11.

  Timári Istvánné, korábbi szocialista önkormányzati képviselőt indítja polgármester-jelöltként az október 28-ai időközi választáson Tiszavasváriban az MSZP – jelentette Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő kedden. Mint mondta: nagy kihívás előtt áll Tiszavasvári és lakossága, arról fognak szavazni, hogy a város jövőjét egy új, kompetens vezetéssel képzelik el, vagy megőrzik a „Jobbik fővárosa” rosszízű címet. – A polgármester-jelölt mellett Tiszavasvári mind a nyolc választókerületében egyéni jelöltet indítunk – jelentette be dr. Veres János.

Holló László Emlékkiállítás Tiszavasváriban

2012.09.11.

   Holló László Kossuth - díjas festőművész alkotásaiból nyílik időszaki kiállítás, a tiszadadai Holló László Emlékház gyűjteményes anyagából , a művész születésének 125. évfordulója tiszteletére, 2012. szeptember 11-én kedden 17.00. órakor Tiszavasváriban, a Vasvári Pál Múzeumban. A megnyitó eseményen köszöntőt mond: Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumigazgató. Előadást tart Holló László tiszadadai korszakáról: Ifj.Kovács Géza közművelődés vezető. A kiállítást megnyitja: Korompainé Mocsnik Marianna a hajdúhadházi Holló László Gyűjtemény kurátora.

Péntekék nem mondtak csütörtököt.

2012.09.11.

   Nem tegnap volt, amikor utoljára Tiszalök–Tiszavasvári mérkőzést játszottak a Szi-Zo Sport megyei első osztályú bajnokságban. A hazaiak az elmúlt esztendőkben az NB III-ban szerepeltek, kiesésük után visszatérhetnek a régi szép idők, elvégre a szomszédvárak – szombati – összecsapása sosem fulladt unalomba. Most sem így történt hiszen az elmúlt hétvégén két fronton is összemérték tudásukat a két város csapatai mind a megyei 1.és megyei 3.osztályban.

Ellopta az utcán hagyott bútorokat

2012.09.11.

   A Tiszavasvári Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett egy 52 éves tiszavasvári férfit, aki szeptember 7-én Tiszavasvári belterületén, az utcán szállítás céljából hagyott sarokülő bútorzatot eltulajdonított húszezer forint értékben.A rendőrjárőrök az elkövetőt rövid időn mbelül tetten érték, és a Tiszavasvári Rendőrkapitányságra előállították. A lopási kár megtérült.  

Jövő nyárra megújul a Tiszavasvári-Hajdúböszörmény útszakasz

2012.09.07.

   Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2012. szeptember 3-án Hajdúböszörmény Város Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében, az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretében megvalósuló Tiszavasvári-Hajdúböszörmény összekötő út 13,5 kilométeres szakaszának rekonstrukciójáról.

Korrigált a forint - 286 fölött az euró

2012.09.06.

  Erősödött kora estére a forint árfolyama a délutánihoz viszonyítva a főbb devizákhoz képest a bankközi devizapiacon. Az euró 18 órakor 286,20 forinton állt. Délután fél ötkor 287,50 forinton, kora reggel 284,30 forinton jegyezték az eurót. Délután három óra után 285,40 forintról pár percen belül 289 forint fölé ugrott az euró árfolyama az IMF/EU-megállapodást a felkínált feltételekkel elutasító kormányfői bejelentésére

Vasúti átjárót újítanak fel a Tiszalök – Debrecen vonalon

2012.09.06.

   A Tiszalök – Debrecen vonalon, a Tócó völgy és Hajdúböszörmény állomások között a 33-as főúton lévő útátjárót, valamint a Kishegyesi úti vasúti átjárót már felújíttatta a MÁV, jelenleg a 33-as útátjárón dolgoznak. Debrecen vonalon, a Tócó völgy és Hajdúböszörmény állomások között a 33-as főúton lévő útátjárót, valamint a Kishegyesi úti vasúti átjárót már felújíttatta a MÁV, jelenleg a 33-as útátjárón dolgoznak.

Kiszáradhatnak folyóink

2012.09.05.

   A hetek óta tartó csapadékmentes időjárás nem csak a mezőgazdaságban jelent komoly gondokat. Augusztus második felében kiszáradt a megye belvízi csatornarendszerének csaknem kétharmada. A Tiszán gyakorlatilag megszűnt a hajóközlekedés. A rendkívüli aszály miatt folyóinkon sorra dőlnek meg a „sekélyrekordok”.A Tiszán Tiszabecsnél például tegnap reggel 269 centimétert mértek, ami 7 centivel alacsonyabb az eddigi, 1992-ben mért „mélycsúcsnál”. Tivadarnál a 2000-es negatív rekord dőlt meg (293 cm), ahol kedd reggel 304 centi volt a vízállás, Záhonynál pedig 10 centivel alacsonyabb a Tisza, mint volt 1992-ben.

Tűz volt a tiszavasvári önkormányzat telephelyén

2012.09.04.

  Kedden reggel 8 óra után kapták a jelzést a Tiszavasvári tűzoltók, hogy hatalmas lánggal ég a Gépállomás úton lévő önkormányzati telephelyen az ott tárolt fanyesedék és komposztálásra összegyűjtött falevél. A helyi tűzoltók azonnal megkezdték a tűz lokalizálását majd az oltási munkálatokba nem sokkal később bekapcsolódtak a hajdúnánási hivatásos tűzoltók is. Az oltást nehezítette az erős szél valamint az, hogy a közelben lévő Városi Sportcsarnok tűzcsapjai nem működtek. Személyi sérülés nem történt. Az utómunkálatok több órán keresztül folytak ahova a tűzoltók a Hősök úton található tűzcsapból hordták a vizet.

Sportosan indult a tanév Tiszavasváriban

2012.09.03.

   A változások tanéve kezdődött el szeptember 3-án az ország valamennyi iskolájában így a tiszavasvári általános iskolában is. Ünnepélyes külsőségek között szülők és az iskola diákjai előtt nyitotta meg a 2012-13. éves tanévet Dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a helyi általános iskola Kabay János Általános Iskolai Egységében. A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Karakó László országgyűlési képviselő, Dr. Fülöp Erik polgármester, valamint városunk prominens személyei.

[Első]   << Előző    301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   Következő >>   [Utolsó]