Újraélesztés Nagycserkesz közelében a 36-os főúton

2012.09.03.

  Mentőbravúr volt a javából, amikor vasárnap délelőtt a 36-os főúton sikeresen újraélesztettek egy idősebb férfit, aki autójával árokba hajtott és fának ütközött. Teljesen lezárták a 36-os főutat vasárnap délelőtt egy súlyos közúti baleset miatt. A helyszíni információ szerint egy Opel Astra tartott Nagycserkesz felől Tiszavasvári irányába. A 35-ös km jelzőtábla előtt pár méterrel az autó áttért a baloldalba, ott gurult a füves padkán, majd amikor a gépkocsi megbillent, egy fának ütközve állt meg.  

Árokba vágódott az alvó sofőrrel a Suzuki Tiszavasvárinál

2012.09.03.

  Kórházba kellett vinni azt a gépkocsivezetőt, aki egy Suzukival vágódott árokba és ott fának ütközött a 36-os főúton Tiszavasvári közelében Az elsődleges információ szerint egy Suzuki haladt egy személlyel Polgár felől Tiszavasvári irányába szombat délután a 36-os főúton. A 20-as km szelvényben egy nyílegyenes szakaszon az autó áttért a bal oldalba, senkivel nem ütközött, majd a padkára hajtva árokba billent és ott egy fának ütközött. A gépkocsivezető megsérült, a mentők kórházba vitték. Az elsődleges feltételezés szerint elalvás miatt veszíthette el uralmát a kiskocsi fölött.A rendőrség eljárás során vizsgálja a körülményeket, a műszaki mentéshez riasztást kaptak a Katasztrófavédelem tiszavasvári tűzoltói. Az anyagi kár több százezer forint.

Fekete riasztás! Durvul a parlagfűhelyzet: maszkot ajánl az ÁNTSZ!

2012.08.31.

  A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt Nyíregyháza környékén már fekete, a hat fokozatú skálán ötödik szintű riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán csütörtökön. Mezőgazdasági munkák végzésekor, illetve szabadtéri sportolás alkalmával az érzékenyek számára úgynevezett légzésvédő maszkok viselését is ajánlja a szolgálat.Ez azt jelenti, hogy ezen a területen heti átlagban köbméterenként 500-nál is több pollenszem volt a levegőben. Az ÁNTSZ az ilyen területek közelében elsősorban mezőgazdasági munkák végzésekor, illetve szabadtéri sportolás alkalmával az érzékenyek számára úgynevezett légzésvédő maszkok viselését is ajánlja.

Fazekas Marci a válogatottban

2012.08.31.

 Szombaton rendezik meg második alkalommal a Focifesztivált a Magyar Labdarúgó Szövetség bázisán – a telki edzőközpontban. Az egész napos monstre program fő attrakciójaként (kezdés: 18.45) a spanyol Barcelona és az Espanol öregfiúk csapatai, valamint a Dunai Antal által irányított magyar öregfiúk-válogatott a Kubala Kupáért vív – nem éppen vérre menő – csatát.

Matiz János: Köztünk élő alkotó

2012.08.29.

  Köztünk élő alkotók  címmel Matiz János gyűjteményes, önálló kiállítása nyílt meg augusztus 18- án szombaton Tiszavasváriban a Találkozások Háza galériájában. A kiállítást Pere Gyula szavalata nyitotta meg, majd Rozman Béla művésztanár méltatta a helyi polihisztor, alkotó munkásságát.

További jelentős késések a Nyíregyháza – Budapest vonalon

2012.08.29.

Újabb nagy mennyiségű II. világháborús lőszert és egyéb robbanóanyagot találtak a Szajol–Kisújszállás-vasútvonal felújítása során, ezért meghosszabbítják az augusztus 21-től bevezetett vágányzárat – közölte a MÁV hétfőn.A szakaszon korábban augusztus 27-ig rendeltek el vágányzárat a terület lőszermentesítése miatt, mivel a vasúttársaság augusztus 16-i közlése szerint jelentős mennyiségű robbanóanyag került elő. Ezt a vágányzárat most szeptember 2-ig hosszabbítják meg az újabb II. világháborús eszközök felszínre kerülése miatt.

Pályaavatón asszisztáltak a Fecsku legények

2012.08.29.

A labdarúgó Szi-Zo Sport megyei I. osztály 2. fordulójában óriási meglepetésre a Nagyhalász idegenben győzte le az élcsapatok közé sorolt Nagykállót. A tavalyi szezon ezüstérmes Tiszavasvári csapata Gyulaházán kapott ki. Az Nb-III ból kihullott Tiszalök hazai pályán nehéz mérkőzésen győzte le Rakamaz csapatát.  

MSZP:"Tiszavasvári izgalmas kihívás"

2012.08.27.

Tiszavasváriban elbukott a Jobbik!A jelenleg regnáló Jobbikos városvezetés bebizonyította, semmivel sem képes jobban vezetni a várost, mint korábban a baloldal. Az időközi választásokra készülve péntek délután az MSZP helyi szervezete az országos központ vezetőségével és a megye politikusaival elkezdte a Tiszavasvári választásokra való felkészülést, a stratégia kidolgozását.

SZEM:Tesznek egy próbát

2012.08.27.

A tinta talán még meg sem száradt a párt alapító okiratán, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt (SZEM) indul az október 28-ai tiszavasvári időközi önkormányzati választáson,ahol a párt polgármester-jelöltet és képviselőjelölteket is állít – jelentette be vasárnapi budapesti évadnyitó politikai nagygyűlésükön a pártelnök.

Ildikó: „ A kiszolgáltatottság ami a legjobban zavar! ”

2012.08.24.

Világszerte közel 2,5 millió ember szenved a Sclerosis Multiplex nevű betegségben. A szervezet idegenként azonosítja saját anyagait és megtámadja azokat, károsítva ezzel az idegeket.  A betegség nem kímél sem fiatalt sem pedig idősebbeket. A 67 éves Nagy Gáborné szerencsésnek tartja magát, hogy a betegség csak nyugdíjas éveiben döntötte le lábáról, emellett míg más SM beteg szeme és végtagja is sérül többek között, őt csak a mozgásában gátolja a gyógyíthatatlan kór. Jelenleg a tiszavasvári idősek otthonának lakója. Ildikót életéről, a betegségről és annak nehézségeiről kérdeztem. Fotó:Illusztráció

[Első]   << Előző    313   314   315   316   Következő >>   [Utolsó]