Ungerbauer borest a Múzeumkertben!

2012.08.23.

Újabb hazai borvidék mutatkozik be a Borakadémia rendezvényen a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeumban. A csongrádi Ungerbauer családi pincészet borainak bemutatójára számíthat mind az, aki 2012.augusztus 31 -én pénteken este ellátogat a múzeum kertjében a vacsorával egybekötött borestre.

Kerékpárost gázoltak a belvárosban

2012.08.21.

Augusztus 21-én kedden délelőtt történt a baleset Tiszavasvári belvárosában az olasz pékség előtt. Információink szerint egy férfi kerékpárjával gyalog akart átkelni a 36-os számú főút belvárosi szakaszán amikor egy arra közlekedő személygépkocsi elütötte. Helyszíni adatok szerint a kerékpáros nem a kijelölt gyalogátkelő használta valamint  figyelmetlen volt. A kerékpárost a mentők könnyebb fejsérüléssel a nyíregyházi Jósa András Kórházba szállították megfigyelésre. Fotó:illusztráció

Kiírták az időközi választás időpontját

2012.08.21.

Október 28-án tartják majd az időközi önkormányzati választást Tiszavasváriban - erről döntött a Helyi Választási Bizottság augusztus 21-i keddi ülésén.Mint ismert  augusztus 1-én feloszlatta magát a tiszavasvári képviselő-testület , miután megszűnt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei várost vezető Jobbik többsége egy új frakció alapításának szándéka miatt. A választási bizottság keddi ülésén arról is határozott, hogy szeptember 13-ig minden szavazásra jógosultnak postán kell megküldeni a választásról szóló értesítőt és az ajánlószelvényt. A helyi választási bizottság arról is döntött, hogy a jelöltállítás szeptember 28-án 16.00 óráig lehetséges.A választási kampány október 28-án 00.00-ig tart. Politikia kampánytevékenységet október 28-án 00.00 óra-19.00 óra között tilos folytatni. A választás napján önkormányzati képviselőkre és polgármester jelöltekre lehet szavazni.

Vízbe fulladt egy táborozó fiú Tiszadobnál

2012.08.21.

A Tisza egyik holtágába fulladt egy 11 éves veresegyházi fiú Tiszadobnál – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel. Fedor Rita elmondta: a rendőrségre még szombat délután érkezett bejelentés, miszerint a tiszadobi gyermektáborból fürödni menő fiatalok közül nyoma veszett egy fiúnak a folyó holtágában. A főhadnagy tájékoztatása szerint a tiszavasvári rendőrkapitányság járőrei nyomkövető kutyával, valamint a vízi rendészet és a speciális mentők munkatársaival azonnal megkezdték a kutatást. A fiú holttestét este találták meg a búvárok a stég alatt, amelyről a gyermekek a vízbe ugráltak. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. Az eddigi adatok szerint a fiú halálát fulladás okozta, az idegenkezűséget kizárták – tette hozzá a szóvivő. Forrás:MRFK Fotó: iIlusztráció

Szakos Andi hazai pályán énekel!

2012.08.17.

Tehetségkutatós szereplése óta most elsőként lép színpadra Tiszavasváriban Szakos Andi!A Tv2 Megasztár tehetségkutató versenyén második helyezést elért lány a verseny óta eltelt időszakban sem pihenhetett igazán , hiszen Caramell országos turnéjával és saját fellépéseivel beutazta szinte az egész országot és rengeteg fellépésen van túl. Érdekesség, hogy a közelmúltban Tiszaújvárosban és Nyíregyházán is koncertezett. Augusztus 20-án hétfőn a Találkozások Háza előtti téren a városi ünnepség részeként este fél tíztől találkozhatnak vele  szülővárosának rajongói.

Gőzerővel készülnek a Tiszavasvári kézisek

2012.08.16.

Három hete kezdte a munkát a Tiszavasvári NB II-es férfi kézilabdacsapat, amelyet továbbra is Medve Róbert játékos-edző irányít. Aligha vág mellbe bárkit is, hogy változott viszont a keret összetétele – ilyenkor, nyáron ez már csak így szokás. Az NYKSK-Nyír-Komplett második vonalban szereplő együttesétől – kölcsönben – érkezett a balszélső Vasas Tamás. Az ugyancsak a nyíregyháziak kötelékéhez tartozó duó, Dancs Máté és Dobos Balázs kettős játékengedéllyel erősítheti a Vasvárit a közelgő bajnoki nyitányon.

Befejeződött a Zongora Fesztivál Tiszadobon

2012.08.16.

Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg a Zongora Ünnepe Keleten fesztivált augusztus 8-13. között Tiszadobon. Mára már fogalommá kezd válni ez a szabadtéri komolyzenei hangversenysorozat, egyszer talán meglehet, úgy fogják emlegetni, mint a zongoristák nyári “szigete”. Ezúttal három helyszínen várták a komolyzene iránt érdeklődőket. A koncertek az tiszadobi Andrássy- kastély francia kertjében, a református templomban és a tokaji zsinagógában kerültek megrendezésre.

Kétszáz esztendős a tiszadadai római katolikus templom

2012.08.16.

Bensőséges ünnepség keretében emlékeztek a tiszadadaiak a római katolikus templomuk felszentelésének 200. évfordulójára a napokban. Ez alkalomból főtisztelendő Bosák Nándor Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök tartott hálaadó szentmisét, majd felszentelte az évfordulót megörökítő emléktáblát a templom falán. Püspök atya bérmálás keretében közvetítette a szentlélek ajándékait a bérmálkozók számára.

Szerdától ismét drágultak az üzemanyagok

2012.08.15.

Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán. Egy hete a Mol bruttó 4 forinttal csökkentette a gázolaj árát, a benziné akkor nem változott. A héten a 95-ös benzin átlagára 431 forintra, a gázolajé 430 forintra nőtt. A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forintba került. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Forrás: MTI

Zarándokokért szólt a templom harang Tiszabüdön

2012.08.15.

Az idén 100 éves Hajdúdorogi Egyházmegye jubileumi programjaként Augusztus 13 -17. között tizedik alkolommal rendezi meg az Ifjúsági gyalogos zarándoklatát,amely ebben az évben  Miskolcrólról indult és  hagyomámnyoknak megfelelően Máriapócson ér véget.A több mint ötszáz fiatal gyalog teszi meg a távot érintve, több megyebeli települést.

[Első]   << Előző    313   314   315   316   Következő >>   [Utolsó]