Táncdalfesztivál anno Fekete-fehérben

2012.08.07.

Időutazásra invitálja a közönséget a Dezsavü Színkör és a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete közös produkciója augusztus 18-án este a Találkozások Háza barátságos udvarába a „Táncdalfesztivál anno” című előadásra.Az est kellemes kikapcsolódást nyújthat mindazoknak, akik szeretnek nosztalgiázni, és örömmel idézik fel a múlt század második felének nagy slágereit.

Megújul a sportudvar az Tiszavavasvári Általános iskolában

2012.08.07.

A kivitelező cég szakemberei lázasan dolgoznak azon, hogy a Tiszavasvári Általános Iskola atlétika pályája a szeptemberi 3.-i tanévnyitóra elkészüljön. Az iskola Diák Sport Egyesülete a Leader pályázati rendszerben közel 16 millió forint támogatást nyert az atlétikai pálya felújítására valamint egy szabadtéri kondi park kialakítására.

Repültek a tűz fölött a Múzeumok Éjszakáján…

2012.08.07.

Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg az idei sorrendben VI. Múzeumok Éjszakáját a Vasvári Pál Múzeumban. Repüléstörténeti nappal, Malév emlékkiállítással és műrepülő bemutatóval várta az érdeklődőket a Nyíri Mezőség múzeuma az év legrövidebb éjszakáján június 16- án szombaton Tiszavasváriban.

Tiszadobon kupáztak a Fecsku legények

2012.08.07.

A Magyar Kupa aktuális sorozatában az országos főtábla mérkőzéseit játsszák az elkövetkező napokban, miközben a vasárnap már a megyei selejtező 2012/13. évi kiírásának második fordulóját tudják le az érintett együttesek.Vasárnap újabb mérkőzéseket játszottak a labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulójában.

Eldőlt! Tiszavasvári lesz a járás központ

2012.08.07.

Szerdai ülésén döntött a kormány a járások székhelyeiről és illetékességi területeikről: e szerint a fővárosban mind a 23 kerületben, vidéken pedig 175 helyen lesz járási hivatal 2013-tól, amelyek az államigazgatási feladatokat veszik át a jegyzőktől.A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézésében nyújtanak majd segítséget az állampolgároknak. Minden egyes járásszékhelyen lesz járási hivatal, amely a megyei kormányhivatalok szervezeti egységeként működik majd. A járási hivatal kétféleképpen biztosítja majd az állampolgároknak az ügyfélszolgálatot

Betemetett strandfejlesztés

2012.08.07.

Az egyszerűbb megoldást választotta a helyi képviselő-testület azzal, hogy három évvel a korábban tervezett tanmedence alapjául szolgáló hatalmas gödröt hétfőn betemettette Tóth Zsolt helyi vállalkozóval. Akik rendszeres és hűséges látogatói a helyi gyógyfürdőnek már meg sem lepődnek azon, hogy évről- évre valami megváltozik a nyár eleji nyitáskor. Az elmúlt években megszépült a strand bejáratának környezete és új épületszárnnyal és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal bővült a strand szolgáltatása.

Tiszavasvári lett az év diákrádiósa

2012.08.07.

Több, mint ezer diákújságíró részvételével rendezték meg a 19. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált 2012. május elején a budapesti Millenáris Fogadóban. A diákmédiások legnagyobb hazai seregszemléje a koncertekkel kezdődött, majd Kecskés István, a DUE elnöke, és a rendezvény főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, Szalai Annamária köszöntötte a fiatal újságírókat.

20 éves a Kör- Karéj Táncegyüttes

2012.08.07.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli idén a Kör- Karéj Táncegyüttes Tiszavasváriban. Ebből az alkalomból „Emlék a szívnek, remény a léleknek” címmel, gálaműsort rendeztek június 2-án szombaton 19 órától a Találkozások Házában. A koreográfiát Pethe Miklós állította össze.  A talpalávalót az este folyamán a Zagyva zenekar szolgáltatta. A gálaműsort követően táncház várta a táncos lábú érdeklődőket.  

Feloszlatta önmagát a Tiszavasvári képviselő testület

2012.08.07.

Feloszlatta magát a tiszavasvári képviselő-testület a szerdai ülésén, miután megszűnt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei várost vezető Jobbik többsége egy új frakció alapításának szándékamiatt. Tiszavasvári önkormányzatának szerdai, rendkívüli testületi ülésén Császár József jobbikos alpolgármester bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond tisztségéről.

[Első]   << Előző    313   314   315