Nettó 28 forinttal indult a léalma felvásárlás

2012.08.13.

Az Agrana-Juice Magyarország Kft. kilogrammonként nettó 28 forinttal indítja hétfőn a léalma felvásárlási árát - közölte Szigeti Zoltán, az osztrák érdekeltségű cég ügyvezető-igazgatója szombaton az MTI-vel.A cégvezető tájékoztatása szerint a hét végi egyeztetés alapján a nettó ár az őstermelőknél kiegészül 12 százalékos kompenzációs felárral, így bruttó 31,36 forintot kapnak majd kilogrammonként az ipari feldolgozású almáért.

Zajos gépcsodák és kemencében sült új kenyér

2012.08.13.

Államalapításunk ünnepén augusztus 20-án immár második alkalommal rendezik meg a térség agrártörténeti géptalálkozóját Tiszavasváriban. A mai napig használatos matuzsálemi gépeket (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) mutatkoznak be a rendezvényen. A program a reggeli regisztráció után gépfelvonulással indul. A matuzsálemi gépek rendőri felvezetéssel vonulnak, végig a belváros utcáin majd visszaérkeznek a rendezvény helyszínére az egyházerdő melletti vásártérre.

Újra Nagy Játék nap

2012.08.13.

Hagyomány már, hogy a nagy játéknappal búcsúztatja a nyári szünidőt a gyerekek nagy örömére vagy bánatára a Vasvári Pál Múzeum. Ebben az évben sincs ez másképp. Az előző évekhez hasonlóan idén is egy téma köré sorakoznak a programok. Az idei esztendő témája a papír. A rendezvény napján nyílik meg a Langaméta Óvodai Szakmai munkaközösség új időszaki kiállítása melynek címe: Játékok papírból.

Tűzgyújtási tilalom Tiszavasváriban

2012.08.13.

A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről, és a tűzoltóságról szóló törvény alapján, az erdő és a parlag tűz elleni védelme – a tűzesetek megelőzése, a tűzoltás feltételeinek biztosítása – a tulajdonos, a kezelő, illetve a használó feladata. A nyárvégi száraz időjárás, valamint a rét és tarlóégetések, illetve a növényi és egyéb hulladékégetések következtében megnövekvő parlag és avartüzek megelőzése érdekében tűzgyújtási tilalom lép életbe határozatlan időtartamra tájékoztatta szerkesztőségünket Bundné Badics Ildikó Jegyző.

Fokozottan ellenőrzik a kerékpárosokat

2012.08.13.

A balesetek megelőzése érdekében ebben a hónapban a kerékpárosokat ellenőrzi kiemelten a rendőrség Szabolcs- Szatmár- Bereg megye egész területén. Az ellenőrzés ezúttal kifejezetten a kerékpárral közlekedők ellenőrzésére, különösen a láthatósági szabályok betartására, a kerékpár kötelező tartozékainak ellenőrzésére valamint az ittas illetve bódult állapotban kerékpározók kiszűrésére irányul .  

Táncdalfesztivál anno Fekete-fehérben

2012.08.07.

Időutazásra invitálja a közönséget a Dezsavü Színkör és a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete közös produkciója augusztus 18-án este a Találkozások Háza barátságos udvarába a „Táncdalfesztivál anno” című előadásra.Az est kellemes kikapcsolódást nyújthat mindazoknak, akik szeretnek nosztalgiázni, és örömmel idézik fel a múlt század második felének nagy slágereit.

Megújul a sportudvar az Tiszavavasvári Általános iskolában

2012.08.07.

A kivitelező cég szakemberei lázasan dolgoznak azon, hogy a Tiszavasvári Általános Iskola atlétika pályája a szeptemberi 3.-i tanévnyitóra elkészüljön. Az iskola Diák Sport Egyesülete a Leader pályázati rendszerben közel 16 millió forint támogatást nyert az atlétikai pálya felújítására valamint egy szabadtéri kondi park kialakítására.

Repültek a tűz fölött a Múzeumok Éjszakáján…

2012.08.07.

Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg az idei sorrendben VI. Múzeumok Éjszakáját a Vasvári Pál Múzeumban. Repüléstörténeti nappal, Malév emlékkiállítással és műrepülő bemutatóval várta az érdeklődőket a Nyíri Mezőség múzeuma az év legrövidebb éjszakáján június 16- án szombaton Tiszavasváriban.

Tiszadobon kupáztak a Fecsku legények

2012.08.07.

A Magyar Kupa aktuális sorozatában az országos főtábla mérkőzéseit játsszák az elkövetkező napokban, miközben a vasárnap már a megyei selejtező 2012/13. évi kiírásának második fordulóját tudják le az érintett együttesek.Vasárnap újabb mérkőzéseket játszottak a labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulójában.

Eldőlt! Tiszavasvári lesz a járás központ

2012.08.07.

Szerdai ülésén döntött a kormány a járások székhelyeiről és illetékességi területeikről: e szerint a fővárosban mind a 23 kerületben, vidéken pedig 175 helyen lesz járási hivatal 2013-tól, amelyek az államigazgatási feladatokat veszik át a jegyzőktől.A járási hivatalok az államigazgatási ügyek intézésében nyújtanak majd segítséget az állampolgároknak. Minden egyes járásszékhelyen lesz járási hivatal, amely a megyei kormányhivatalok szervezeti egységeként működik majd. A járási hivatal kétféleképpen biztosítja majd az állampolgároknak az ügyfélszolgálatot

[Első]   << Előző    313   314   315   316   Következő >>   [Utolsó]