Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók

2019.09.18.

A sertéstartók ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak állatorvosuktól - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján. Az állattartók és a hatóság közös érdeke, hogy a lehető legkisebb legyen az ASP vírus megjelenésének veszélye a házisertés-állományokban.

Halálos baleset – Nyíregyháza és Tiszavasvári között

2019.09.18.

 A járművet vezető 76 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy Nyíregyháza felől Tiszavasvári irányába közlekedő kisteherautó lesodródott az útról, majd egy fának ütközött péntek délelőtt a 36-os főút 36. kilométerében, a tiszalöki elágazás közelében.

Összehangolt közúti ellenőrzés az utakon

2019.09.18.

A rendőrség a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján 2019. szeptember 16. és szeptember 22. között tartja meg Magyarországon a „Figyelemmel az útra” elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése, mint például a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon „élőzés”, szelfizés.  

Önkormányzati választás - Itt a vége

2019.09.09.

Szeptember 9-én 16 órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra. A választáson csak azok indulhatnak polgármester- vagy képviselőjelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük a jegyzők által korábban (településenként) meghatározott számú ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál, és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

Halálos baleset Tiszadadán

2019.09.09.

Halálos kimenetelű baleset történt vasárnap délután Tiszadadán, a Rákóczi úton. Az egyik útkanyarulatban eddig tisztázatlan okból eredően sodródott le egy Renault Clio típusú személygépkocsi az úttestről. A gépkocsiban négyen utaztak, egyikük a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette .

Leszúrta élettársát egy nő Tiszalökön

2019.09.05.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Enikő 29 éves tiszalöki lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a nő szeptember 4-én 20 óra után tiszalöki otthonában vitát követően egy konyhakéssel megszúrta a 47 éves élettársát, aki az előzetes orvosi vélemény alapján életveszélyes sérülést szenvedett.

Három napja nincs áram Tiszavasvári egyes részein

2019.09.05.

Több helyi lakos is arra panaszkodik a közösségi oldalra kiposztolt csütörtök délelőtti üzenetében,  hogy harmadik napja nincs áram Tiszavasváriban az Aradi Vértanuk utcán és környékén. Állításuk szerint olvadnak a hűtők, nem működnek az épületgépészeti eszközök, stb. Egy lakó szerint gólyafészek karbantartás folyik. Szerkesztőséhünk utána járt vajon mi okozhatja a szolgáltatás akadozását.

Plusz egyhavi juttatást kapnak a közmunkások

2019.09.03.

Nagyjából 93 ezer közfoglalkoztatott kap plusz egyhavi juttatást segítve az álláskeresésüket, és ezzel kapcsolatban az érintetteknek semmilyen teendőjük nincs - számolt be az MTI. A múlt héten derült ki, hogy nem csak a nyugdíjasok kapnak rezsiutalványt, hanem a közfoglalkoztatottak számára is többletjuttatást biztosítanak az októberi önkormányzati választások előtt.

Pezsgett az élet a Szentmihályi Gyógyfürdőben

2019.09.03.

A Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő május második felében tárta szélesre a kapuit a csobbanni, kikapcsolódni vágyók előtt, és szeptember 1-én zárta kapuit a tavaly  az Év fürdője voksoláson a Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában győzelmet arató tiszavasvári fürdő. Volosinóczki Béla ügyvezető igazgató így értékelt a Szon.hu érdeklődésére.

Mákfesztivál Tiszavasváriban

2019.08.31.

A Kabay János Alapítvány és a Tiszavasvári Közéleti Egyesület, 2019. szeptember 7-én szombaton I. alkalommal rendezi meg MÁK és Hungarikum fesztivált. A hagyományteremtő céllal létrejött kezdeményezés célja, hogy a Tiszavasvári járás településein lakó emberek ismerjék meg egymás értékeit, gazdag néprajzi, kulturális és gasztronómiai hagyományait. A Szentmihályi Gyógyfürdő területén megrendezésre kerülő eseményen egész napos színvonalas kulturális programok, kézműves bemutatók várják az érdeklődőket.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]