Végtisztesség a Dessewffy családnak

2018.09.06.

Tiszavasváriban Bossák Nándor celebrálta istentisztelettel kezdődött a Dessewffy család több tagjának újratemetése, a felújított és felszentelt kriptában.  A mise után az elhunytak újra temetésével folytatták Tiszavasváriban a Dessewffy családra emlékező rendezvényt.

A megyei kezelésbe került a Keleti-Főcsatorna

2018.09.06.

Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetség és a Magyar Országos Horgász Szövetsége által kötött szerződés alapján a Keleti-főcsatorna 0+000-4+677 szakaszának, azaz a Tiszából történő befolyásától a tiszavasvári zsilipig terjedő szakaszának (víztérkód 15-043-1-1) a hasznosítója a megyei szövetség lett.

Tiszalök is bemutatkozott a III. Országos Börtönszínházi Találkozón

2018.08.30.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága augusztus 17-én rendezte meg a III. Országos Börtönszínházi Találkozót Budapesten, a József Attila Színházban. Az amatőr színjátszó társulatok seregszemléjén a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Csehov – Három nővér paródiaváltozatát állította színpadra.

Vezetői engedély nélkül és hamis rendszámtáblával közlekedett

2018.08.30.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság Tiszalöki Rendőrőrsének járőrei 2018. július 30-án Tiszalök külterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 40 éves férfit. A rendőrök az intézkedés alatt megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért szabálysértési eljárást indítottak vele szemben . Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a gépkocsin lévő hatósági jelzés egy másik járműhöz tartozik. A rendőrök a tiszalöki lakost a Tiszavasvári Rendőrkapitányságra elállították, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozás.

Kútba esett a kecske

2018.08.19.

Lakóház udvarán lévő gyűrűskútba esett egy kecske szombaton, Tiszavasváriban, az Őz utcában. A város önkormányzati tűzoltói dugólétra és mentőkötél segítségével mentették ki a haszonállatot, a szakálas négylábú sértetlenül úszta meg a balesetet - tákéjoztatott Dóka Imre tű. főhadnagy megyei szóvivő a SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről.

Néhány ok, amiért sokan külföldön vállalnak munkát!

2018.08.19.

Napjainkban rengetegen kimennek külföldre dolgozni. Az általános közvélemény szerint Magyarországon nem fizetik meg eléggé a munkavállalókat, és ez a legfőbb ok, amiért oly sokan elhagyják az országot. Azonban nemcsak emiatt vállalnak el sokan külföldi munkát. A fizetés már a legkevesebb, leginkább azért vándorolnak el sokan, mert a munkavállalók úgy érzik, nem becsülik meg őket eléggé a munkáltatók, ráadásul nincs jövőképük az országban.

Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

2018.08.14.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak – tették közzé az OKI Facebook-oldalán hétfőn. A napi előrejelzés megtekinthető a polleninfo.oki.hu oldalon. Itt azt írták: a következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul.

Léalma termés van, ár nincs

2018.08.14.

Méltatlan helyzetbe hozza a termelőket az ipari alma kirívóan alacsony ára, mivel a jelenlegi kilogrammonként 13 forintos felvásárlási ár mellett a termelők önköltsége, így a betakarítás és a beszállítás költsége sem térül meg - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) hétfőn az MTI-vel.

Finn módszeren akadt fenn a tiszavasvári kerékpáros

2018.08.14.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai finn módszerrel végeztek ittasságellenőrzést Tiszavasváriban, 2018. augusztus 10-én. A rendőrök az ellenőrzött járművezetők közül egy kerékpárosról állapították meg, hogy ittassága miatt a járművezetésre alkalmatlan állapotban van. A gépjárművezetők közül senki nem bizonyult ittasnak, azonban a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 12 járművezetővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot.

SZŐKE ZOLTÁN ÚJJÁÉPÍTENÉ TISZAVASVÁRIT

2018.08.10.

Időközi polgármester-választást tartanak szeptember 16-án Tiszavasváriban, mivel a korábbi városvezető országgyűlési képviselő lett, s a két tisztség összeférhetetlen egymással.A Fidesz-KDNP színeiben Szőke Zoltán indul, akit dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatón becsületes, hiteles és céltudatos emberként jellemzett. – Tiszavasváriban nőttem fel, itt dolgozom, itt élek, 20 éve vagyok önkormányzati képviselő, szóval úgy ismerem a várost, mint a tenyeremet – fogalmazott Szőke Zoltán . 

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]