Ingatlan BUMM - Vasváriban nem nagyon megy

2018.12.29.

Az idei év legdrágább ingatlanaiért legalább 1,7-2,8 milliárd forintot kérnek az eladók. Köztük van egy Baranya megyei kastély, egy balatonfüredi ex-szálloda és egy budai villa. 2018 legkapósabb ingatlanai órákon belül gazdára találtak, és idén több mint 1000 olyan lakás és ház került be a kínálatba, amit a tulajdonosok 3 napon belül értékesíteni tudtak.

Munkaerőhiány - Közmunkásokkal tölti fel gyárát a LEGO

2018.12.19.

A nyíregyházi LEGO gyár néhány évvel ezelőtt még azzal küzdött, hogyan tartsa számon a több mint 10 ezer jelentkezőt, aki kopogott náluk, ma már szinte futnak utánuk. Ám létezik még egy „kiaknázatlan” szegmens, akiket most egy új megállapodás keretében mégis elérhetnek a szabolcsi cégek. Ezek pedig a közmunkások. A LEGO Manufacturing Kft. HR-vezetője, Tóth Csaba beszélt a részletekről a Pénzcentrumnak.

Visszakaphatják lakásaikat a devizahitelesek

2018.11.24.

Egy benyújtott törvényjavaslat szerint visszaadják lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaikon – derül ki a Nemzeti Eszközkezelő közleményéből. A NET Zrt.-t a devizahiteleseket segítő intézkedéssorozat, az Otthonvédelmi Akcióterv keretében hozta létre a kormány 2011-ben. A NET-programban az állam megvásárolta a hiteladósok ingatlanát, és bérlési lehetőséget biztosított nekik. A programban kb. 36 ezer otthon és 154 ezer lakó érintett.

Januártól akár okostelefonnal is intézhetjük a balesetek bejelentését

2018.11.24.

A biztosítók túlnyomó többségben papír formátumban fogadják a gépjárműkár-bejelentéseket a károsultaktól. De már nem sokáig. Jelenleg egyetlen egységes offline csatorna létezik erre, az úgynevezett kék-sárga nyomtatvány. Ezen változtathat a Magyar Biztosítók Szövetségének új alkalmazása, amelynek segítségével januártól egyszerűen, gyorsan és szakszerűen elintézhető lesz a kárbejelentés – hangzott el a MABISZ kilencedik alkalommal megrendezett biztosításszakmai konferenciáján.

A mezőgazdaság alakulása, jelentősége

2018.09.27.

Nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy a mezőgazdaság sosem fog kimenni a divatból. Az ősemberek is vadászatból, halászatból, termések gyűjtögetéséből tartották fenn magukat. Idővel az állatokat megszelídítették, háziasították. Már 10 000 évvel ezelőtt elkezdődött az állattenyésztés és a földművelés a saját szükségletek kielégítésére. Így alakult ki a mezőgazdaság, ami egy nagyon régi, többszörös fejlődésen átmenő ágazat.

Kivonják a forgalomból a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

2018.09.21.

Az összes Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivonják a forgalomból, mert korábban a készítmény négy gyártási tételénél határérték feletti szennyezést találtak Egyes tételeket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vont ki a forgalomból, mivel mérések alapján bebizonyosodott, hogy a megengedettnél magasabb volt az ólomtartalmuk - tudta meg az InfoRádió.

Energetikai korszerűsítés a Váciban

2018.09.19.

Az megnyerte, ez visszaadta. Ez újra megpályázta, megnyerte és megcsinálta. Nagyjából így lehet röviden leírni az elmúlt 8 év alatt történteket a felújítás kapcsán. A tiszavasvári gimnázium tanulói és dolgozói a saját bőrükön érezhetik a korszerűsítés megannyi előnyét. Leszigetelték a tetőt, a külső falat, két modern kazánt állítottak szolgálatba, megtörtént a radiátorok és csővezetékek cseréje, napelemes egységet, új parkolóhelyeket kaptunk, mozgássérült mosdót alakítottak ki, 120 nyílászáró újult meg a hátsó oldalon, majd kívül-belül kifestették az intézményünket ..

200 új munkahely Tiszaújvárosban

2018.09.14.

A Mol-csoport aláírta a ThyssenKrupp Industrial Solutions AG képviselőivel az 1,2 milliárd euróból (390 milliárd forint) létrehozandó poliolüzem tervezési, beszerzési és kivitelezési feladataihoz kapcsolódó szerződéseket, amellyel utolsó szakaszába lépett a vállalat történetének legnagyobb organikus beruházása – tájékoztatta sajtótájékoztatóját megelőzően az olajipari társaság szerdán az MTI-t

Mákunk van - új üzem létesült Tiszavasváriban

2018.09.12.

A napokban adták át a Sotiva Seed Kft. 170 millió forint értékű beruházással létrehozott máktisztító üzemét Tiszavasváriban. Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a tárca nemrégiben egy 50 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívást tett közzé, amelyből 40 milliárd forintot az élelmiszer-feldolgozás korszerűsítésére, a fennmaradó 10 milliárd forintot pedig a bor- és szőlőágazat fejlesztésére lehet felhasználni.

Néhány ok, amiért sokan külföldön vállalnak munkát!

2018.08.19.

Napjainkban rengetegen kimennek külföldre dolgozni. Az általános közvélemény szerint Magyarországon nem fizetik meg eléggé a munkavállalókat, és ez a legfőbb ok, amiért oly sokan elhagyják az országot. Azonban nemcsak emiatt vállalnak el sokan külföldi munkát. A fizetés már a legkevesebb, leginkább azért vándorolnak el sokan, mert a munkavállalók úgy érzik, nem becsülik meg őket eléggé a munkáltatók, ráadásul nincs jövőképük az országban.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]