Mákunk van - új üzem létesült Tiszavasváriban

2018.09.12.

A napokban adták át a Sotiva Seed Kft. 170 millió forint értékű beruházással létrehozott máktisztító üzemét Tiszavasváriban. Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a tárca nemrégiben egy 50 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívást tett közzé, amelyből 40 milliárd forintot az élelmiszer-feldolgozás korszerűsítésére, a fennmaradó 10 milliárd forintot pedig a bor- és szőlőágazat fejlesztésére lehet felhasználni.

Néhány ok, amiért sokan külföldön vállalnak munkát!

2018.08.19.

Napjainkban rengetegen kimennek külföldre dolgozni. Az általános közvélemény szerint Magyarországon nem fizetik meg eléggé a munkavállalókat, és ez a legfőbb ok, amiért oly sokan elhagyják az országot. Azonban nemcsak emiatt vállalnak el sokan külföldi munkát. A fizetés már a legkevesebb, leginkább azért vándorolnak el sokan, mert a munkavállalók úgy érzik, nem becsülik meg őket eléggé a munkáltatók, ráadásul nincs jövőképük az országban.

Léalma termés van, ár nincs

2018.08.14.

Méltatlan helyzetbe hozza a termelőket az ipari alma kirívóan alacsony ára, mivel a jelenlegi kilogrammonként 13 forintos felvásárlási ár mellett a termelők önköltsége, így a betakarítás és a beszállítás költsége sem térül meg - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) hétfőn az MTI-vel.

Hogyan építsünk karriert egyszerűen?

2018.07.11.

Először is olyan munkahelyet kell találnunk, amely minden elvárásunknak megfelel, ilyenből azonban kevés van. Van olyan lehetőség is, hogy a hobbinkat műveljük olyan szinten, hogy abból vállalkozást építsünk ki, ehhez azonban egyedinek kell lenni a területen. A tökéletes munkahely olyan állást kínál, amellyel önmagunkat is megvalósíthatjuk, nem csak a céljainkat.

Az informatika nyelve

2018.06.24.

Az informatika egy olyan terület, amely pár éve az internethasználat és a modern technika központúsága miatt hiányszakma volt, már azonban túljelentkezés lett rá jellemző. Az informatika minden, amit a fejlődés szó jelenthet, ugyanis ez a jövő legnagyobb húzóága. Minden ügyintézés, minden tevékenység már az interneten zajlik, ez alól kivételt képeznek az alap szükségletek kielégítései.

Tovább tartanak nyitva a NAV központi ügyfélszolgálatai

2018.05.15.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal meghosszabbította a budapesti és a megyeszékhelyeken működő központi ügyfélszolgálatai nyitva tartását május 22-ig, a személyi jövedelemadóról szóló bevallások leadási határidejéig.

Hatékony vállalatépítés Hatvan városában

2018.04.20.

Manapság a HR-esek olyan összetett szűrőrendszert alkalmaznak az önéletrajzok mérlegeléséhez, hogy pályázóként egy sor elbizonytalanodásra adó ok merülhet fel, vajon a miénkben tartalmilag szerepel-e minden releváns szakmai információ, vagy az igazolványképet szúrtuk-e be esetleg előnytelenül. Bár azzal, hogy sikeres felvételt nyertünk, olykor igencsak összetett munkát követel a munkaadó szempontjából is.

Komposztáló edényeket osztanak Tiszavasváriban

2018.04.09.

A Tiva-Szolg Nonprofit Kft. tájékoztatja Tiszavasvári Város lakosságát, hogy az  Önkormányzata és a THG Kft. megbízásából, a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Szilárd Hulladék-gazdálkodási Társulás nyertes pályázata alapján, Cégünk 2018 évben komposztáló edény kiosztást végez azon Tiszavasvári lakosok részére, akiknek nincs díjhátralékuk, vagy 5000 Ft alatti hulladékszállítási díjhátralékkal rendelkeznek.

Nyártól már csak online működhetnek az étel és italautomaták

2018.03.22.

Az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak július 1-ig kell beszereltetniük az úgynevezett automata felügyeleti egységet, amelynek segítségével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomon tudja követni az automaták forgalmát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A közlemény szerint az adóhivatal eddig mintegy 700 vállalkozásnak 23 600 üzembehelyezési kódot adott ki.

Fontos változás jön a Pennyben

2018.03.22.

Áprilistól a másodosztályú zöldségeket és gyümölcsöket is átveszi a Pennyi Market a magyar gazdálkodóktól, és kedvező áron kínálja azt a vásárlóknak boltjaiban – olvasható az áruházlánc honlapján a bejelentés. A másodosztályúként sorolt termények jellemzően formájuk miatt kerülnek ebben a kategóriába, de minőségükkel nincs probléma.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]