Csökkent az üzemanyagok ára

2013.12.18.

  Csökkentette bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol A csökkentéssel a benzin átlagára 398-399 forintra, a gázolajé pedig 420-421 forintra mérséklődött. A Mol egy hete emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát. A gázolaj ára legutóbb két hete változott, akkor bruttó 3 forinttal nőtt. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Döntött a Kúria a devizahitelekről: " Nem lehet utólag igazságot tenni "

2013.12.16.

  Nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés – döntött a Kúria polgári kollégiuma jogegységi határozatában hétfőn. Az ilyen szerződésekben az adós viseli az árfolyamváltozás kockázatát. A Kúria kétharmados többséggel döntött, és meghozta jogegységi döntését – derült ki a Kúrián tartott sajtótájékoztatón. A Kúria polgári kollégiuma a következő megállapításokat tette:

Közel 2 milliárd forint a kistérség felzárkóztatására

2013.12.14.

  Az Európai Unió következő, 2014-2020 közötti költségvetéséből az eddigi döntések szerint több mint 90 milliárd forintot fordíthatnak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felzárkóztatására. Gazdaságfejlesztésre 46 milliárd, míg a közösségi szolgáltatások bővítésére 24 milliárd forint áll rendelkezésre. A kisvárosok fejlesztésével a helyben, valamint a térségben lakók élet- és munkakörülményeinek javításával kívánja elősegíteni a  elérni Szabolcs-Szatmár-Bereg Önkormányzat.

NAV: fontos határidő közeleg

2013.12.13.

  December 20-a (péntek) több szempontból is fontos adózási határidő. Egyrészt ez a határideje a társaságiadó-feltöltésnek, és ugyancsak december 20-ig lehet az egyszerűsített vállalkozói adót fizetők körébe bejelentkezni, vagy abból kijelentkezni. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti kettős könyvvitelt vezető belföldi illetőségű adózónak és külföldi vállalkozónak a 2013. adóévre már bevallott adóelőlegét 2013. december 20-ig az adóévi várható adó összegére ki kell egészítenie. A kiegészítési kötelezettség azokra a társaságokra vonatkozik, amelyeknek 2012-ben az árbevétele meghaladta a 100 millió forintot.

Jövőre 101 ezer 500 forint lesz a minimálbér

2013.12.02.

  Jövőre 101 ezer 500 forint lesz a minimálbér és 118 ezer forint a szakmunkás bérminimum a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) született megállapodás alapján, a felek 2014-re 3,5 százalékos béremelési ajánlást fogadtak el. A minimálbér 2013-ban 98 000, a szakmunkás minimálbér pedig 114 ezer forint. A megállapodás a minimálbérnél 3,6, a garantált bérminimum esetében pedig 3,5 százalékos emelés jelent 2014-ben az idei évhez képest – közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára a konzultációs fórumot követő sajtótájékoztatón.

Utazik a cukorrépa

2013.11.19.

  Vége felé közeledik az őszi betakarítás. A szakminisztérium adatai szerint a birtokok idén 1100, a magángazdaságok pedig 5800 hektáron vetettek kenyérgabonát. A határban egyedül a cukorrépa szedése folyik. Idén is több tíz hektáron termett cukorrépa a tiszavasvári Zöld Mező Szövetkezet területén. A termést vasúton szállítják az ország egyetlen még működő üzemébe, a kaposvári Cukorgyárba.

Hivatalos: 673 dolgozójától válik meg a Jabil decemberben

2013.11.18.

  A vállalat törvényi kötelezettségeinek megfelelően nagyobb létszámú leépítésről tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központját. A Jabilnek, mint elektronikai bérgyártó vállalatnak, gyártását minden esetben a vevői megrendelések változásához kell igazítania. Sajnálatos módon a vevői igényekben bekövetkezett változások miatt a vállalat összesen 673 munkatársától kénytelen megválni decemberben. A vállalat ezzel a szomorú, azonban kényszerű lépéssel a megrendelésekhez igazítja alkalmazotti létszámát.

Tiszalöki házakat fosztogattak

2013.11.14.

  A rendőrség elfogta azt a 47 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört négy tiszalöki házba.A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2013. november 14-én lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták B. Gusztáv 47 éves tiszalöki lakost. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt napokban négy tiszalöki lakóházba betört, ahonnan kerékpárokat, varrógépet és egyéb különböző elektronikai és háztartási berendezéseket tulajdonított el. 

Kilőtt a magyar GDP: 2,5 éve nem jöttek ilyen jó számok

2013.11.14.

  Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecsléséből. Murai Bálint, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: alapvetően a mezőgazdaság, az ipar, ezen belül a járműgyártáshoz kapcsolódó ágazatok, valamint az építőipar teljesítményének bővülése okozta a növekedést. A tavalyi alacsony bázis szintén szerepet játszott az idei harmadik negyedévi adatban.

Gyereket szült és életeket mentett az agyhalott nő

2013.11.14.

  Egy hónapok óta agyhalott nő adott életet kisbabájának a debreceni klinikán. Az asszony családja beleegyezett, hogy kivegyék öt szervét, és azokat szervátültetésre váró betegek kapják.A 31 éves asszony várandóssága 15. hetében agyvérzést kapott. Azonnal megműtötték, agykamrájába csövet helyeztek, hogy csökkentsék a nyomást és leengedjék a vért. A műtét sikerült, agyműködése mégis leállt. Agyhalott volt, de szívműködését fenntartották, mesterségesen lélegeztették, szervfunkcióit támogatták.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]