Hivatalos: 673 dolgozójától válik meg a Jabil decemberben

2013.11.18.

  A vállalat törvényi kötelezettségeinek megfelelően nagyobb létszámú leépítésről tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központját. A Jabilnek, mint elektronikai bérgyártó vállalatnak, gyártását minden esetben a vevői megrendelések változásához kell igazítania. Sajnálatos módon a vevői igényekben bekövetkezett változások miatt a vállalat összesen 673 munkatársától kénytelen megválni decemberben. A vállalat ezzel a szomorú, azonban kényszerű lépéssel a megrendelésekhez igazítja alkalmazotti létszámát.

Tiszalöki házakat fosztogattak

2013.11.14.

  A rendőrség elfogta azt a 47 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört négy tiszalöki házba.A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2013. november 14-én lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták B. Gusztáv 47 éves tiszalöki lakost. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt napokban négy tiszalöki lakóházba betört, ahonnan kerékpárokat, varrógépet és egyéb különböző elektronikai és háztartási berendezéseket tulajdonított el. 

Kilőtt a magyar GDP: 2,5 éve nem jöttek ilyen jó számok

2013.11.14.

  Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecsléséből. Murai Bálint, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: alapvetően a mezőgazdaság, az ipar, ezen belül a járműgyártáshoz kapcsolódó ágazatok, valamint az építőipar teljesítményének bővülése okozta a növekedést. A tavalyi alacsony bázis szintén szerepet játszott az idei harmadik negyedévi adatban.

Gyereket szült és életeket mentett az agyhalott nő

2013.11.14.

  Egy hónapok óta agyhalott nő adott életet kisbabájának a debreceni klinikán. Az asszony családja beleegyezett, hogy kivegyék öt szervét, és azokat szervátültetésre váró betegek kapják.A 31 éves asszony várandóssága 15. hetében agyvérzést kapott. Azonnal megműtötték, agykamrájába csövet helyeztek, hogy csökkentsék a nyomást és leengedjék a vért. A műtét sikerült, agyműködése mégis leállt. Agyhalott volt, de szívműködését fenntartották, mesterségesen lélegeztették, szervfunkcióit támogatták.

1,7 milliárdos beruházás a Dunapackban

2013.11.12.

  A Dunapack korszerűsíti nyíregyházi gyárát. Az 5,7 millió eurós (mintegy 1,7 milliárd forintos) beruházás célja, hogy a nyíregyházi gyár gépeit modernebbekre cseréljék, így javítsák a termelés minőségét, növeljék a termelékenységet és a  kapacitást. A beruházás során az üzem gépparkjának jelentős részét lecserélik. A tervek szerint a fejlesztés 2014-ben fejeződik majd be.

Hatalmas leépítés a tiszaújvárosi Jabilnál?

2013.11.08.

  „1200 embert küld el a tiszaújvárosi Jabil Kft.” – ezzel kereste meg Borsod Megye napilapját az Észak-Magyarországot egy olvasó a napokban. Az Észak-Magyarország kérdésére a társaság tudatta: nemrégiben valóban arról kellett döntést hozniuk, hogy csökkentik a dolgozók számát, ám a pontos létszám még nem tisztázott. A vállalat vezetősége ugyanis folyamatosan dolgozik azon, hogy új vevők és megrendelések érkezzenek. Mint arra felhívják a figyelmet, a Jabil elektronikai bérgyártóként a vevői igények folyamatos változásától függ, s időről időre ehhez kell alakítania munkavállalói számát, amit korábbi információink szerint részben határozott idejű szerződésekkel oldanak meg.

Ha él a gyár él a város

2013.11.07.

  Mégsem veszi meg az állam a Dunaferrt, indulnak a kirúgások.A magyar kormány tudomásul vette, hogy az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje az eladás helyett a társaság hosszú távú, stabil működtetésében érdekelt, és ennek megfelelően próbál más területeken segítséget nyújtani a cégnek és a munkavállalóknak - jelentette be a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Dunaújvárosban, miután tárgyalt a cég menedzsmentjével és a szakszervezetek képviselőivel.

Devizahiteles Mentőcsomag 2.0: Kinek jó ez..?

2013.11.05.

  A parlament nagy többséggel, kivételes sürgős eljárásban fogadta el a devizahitelesek segítésére hétfőn beterjesztett indítványt. Az összes frakció - összesen 211 képviselő - igennel szavazott a devizahitelesek megsegítésére hétfőn beterjesztett fideszes indítványtra, csak hat független képviselő tartózkodott. E szerint a kilakoltatási moratórium április 30-áig hosszabbodik meg. A már működő árfolyamgát pedig - amely egyszerre vonatkozik a lakáscélú és a szabad felhasználású devizahitelekre - azoknak is hozzáférhetővé válik, akik eddig nem léphettek be.

Nem megy a falazás...

2013.11.04.

  2013 első kilenc hónapjában 4077 új lakás épült Magyarországon, 37 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A visszaesés valamennyi régióra jellemző, ugyanakkor a használatba vett lakások száma a fővárosban 3 százalékkal nőtt. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 5327 volt, ami 32 százalékos csökkenést jelent a 2012. január-szeptemberi adatokhoz képest, jelentette legfrissebb kiadványában a KSH. A megyei jogú városokban az országos átlaghoz hasonló (35%-os) volt a lakásépítés visszaesése, a többi városban és a községekben az egy évvel korábbinak közel fele a használatba vett lakások száma.

Devizahiteles csomag: lejárt a határidő, mi jön most?

2013.11.04.

  November 1-jén, vagyis pénteken lejárt a határidő a devizahitel-szerződések módosítására, amelyet szeptemberi ultimátumával Rogán Antal szabott meg a bankoknak. Kormánypárti politikusok korábbi ígéretei alapján a kormány "haladéktalanul" benyújtja most a saját javaslatát. Varga Mihály legfrissebb bejelentése szerint azonban nem ez várható, kiderült ugyanis: megvárnák vele a jogi zűrök rendeződését. A blöffszerű ultimátum tehát a múlté, a devizahiteles csomag bejelentésének időpontja pedig a jövő homályába vész. Kezdődhet a jogi csűrés-csavarás időszaka.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]