NAV: fontos határidő közeleg

2013.12.13.

  December 20-a (péntek) több szempontból is fontos adózási határidő. Egyrészt ez a határideje a társaságiadó-feltöltésnek, és ugyancsak december 20-ig lehet az egyszerűsített vállalkozói adót fizetők körébe bejelentkezni, vagy abból kijelentkezni. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti kettős könyvvitelt vezető belföldi illetőségű adózónak és külföldi vállalkozónak a 2013. adóévre már bevallott adóelőlegét 2013. december 20-ig az adóévi várható adó összegére ki kell egészítenie. A kiegészítési kötelezettség azokra a társaságokra vonatkozik, amelyeknek 2012-ben az árbevétele meghaladta a 100 millió forintot.

Jövőre 101 ezer 500 forint lesz a minimálbér

2013.12.02.

  Jövőre 101 ezer 500 forint lesz a minimálbér és 118 ezer forint a szakmunkás bérminimum a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) született megállapodás alapján, a felek 2014-re 3,5 százalékos béremelési ajánlást fogadtak el. A minimálbér 2013-ban 98 000, a szakmunkás minimálbér pedig 114 ezer forint. A megállapodás a minimálbérnél 3,6, a garantált bérminimum esetében pedig 3,5 százalékos emelés jelent 2014-ben az idei évhez képest – közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára a konzultációs fórumot követő sajtótájékoztatón.

Utazik a cukorrépa

2013.11.19.

  Vége felé közeledik az őszi betakarítás. A szakminisztérium adatai szerint a birtokok idén 1100, a magángazdaságok pedig 5800 hektáron vetettek kenyérgabonát. A határban egyedül a cukorrépa szedése folyik. Idén is több tíz hektáron termett cukorrépa a tiszavasvári Zöld Mező Szövetkezet területén. A termést vasúton szállítják az ország egyetlen még működő üzemébe, a kaposvári Cukorgyárba.

Hivatalos: 673 dolgozójától válik meg a Jabil decemberben

2013.11.18.

  A vállalat törvényi kötelezettségeinek megfelelően nagyobb létszámú leépítésről tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központját. A Jabilnek, mint elektronikai bérgyártó vállalatnak, gyártását minden esetben a vevői megrendelések változásához kell igazítania. Sajnálatos módon a vevői igényekben bekövetkezett változások miatt a vállalat összesen 673 munkatársától kénytelen megválni decemberben. A vállalat ezzel a szomorú, azonban kényszerű lépéssel a megrendelésekhez igazítja alkalmazotti létszámát.

Tiszalöki házakat fosztogattak

2013.11.14.

  A rendőrség elfogta azt a 47 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört négy tiszalöki házba.A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2013. november 14-én lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták B. Gusztáv 47 éves tiszalöki lakost. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt napokban négy tiszalöki lakóházba betört, ahonnan kerékpárokat, varrógépet és egyéb különböző elektronikai és háztartási berendezéseket tulajdonított el. 

Kilőtt a magyar GDP: 2,5 éve nem jöttek ilyen jó számok

2013.11.14.

  Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecsléséből. Murai Bálint, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: alapvetően a mezőgazdaság, az ipar, ezen belül a járműgyártáshoz kapcsolódó ágazatok, valamint az építőipar teljesítményének bővülése okozta a növekedést. A tavalyi alacsony bázis szintén szerepet játszott az idei harmadik negyedévi adatban.

Gyereket szült és életeket mentett az agyhalott nő

2013.11.14.

  Egy hónapok óta agyhalott nő adott életet kisbabájának a debreceni klinikán. Az asszony családja beleegyezett, hogy kivegyék öt szervét, és azokat szervátültetésre váró betegek kapják.A 31 éves asszony várandóssága 15. hetében agyvérzést kapott. Azonnal megműtötték, agykamrájába csövet helyeztek, hogy csökkentsék a nyomást és leengedjék a vért. A műtét sikerült, agyműködése mégis leállt. Agyhalott volt, de szívműködését fenntartották, mesterségesen lélegeztették, szervfunkcióit támogatták.

1,7 milliárdos beruházás a Dunapackban

2013.11.12.

  A Dunapack korszerűsíti nyíregyházi gyárát. Az 5,7 millió eurós (mintegy 1,7 milliárd forintos) beruházás célja, hogy a nyíregyházi gyár gépeit modernebbekre cseréljék, így javítsák a termelés minőségét, növeljék a termelékenységet és a  kapacitást. A beruházás során az üzem gépparkjának jelentős részét lecserélik. A tervek szerint a fejlesztés 2014-ben fejeződik majd be.

Hatalmas leépítés a tiszaújvárosi Jabilnál?

2013.11.08.

  „1200 embert küld el a tiszaújvárosi Jabil Kft.” – ezzel kereste meg Borsod Megye napilapját az Észak-Magyarországot egy olvasó a napokban. Az Észak-Magyarország kérdésére a társaság tudatta: nemrégiben valóban arról kellett döntést hozniuk, hogy csökkentik a dolgozók számát, ám a pontos létszám még nem tisztázott. A vállalat vezetősége ugyanis folyamatosan dolgozik azon, hogy új vevők és megrendelések érkezzenek. Mint arra felhívják a figyelmet, a Jabil elektronikai bérgyártóként a vevői igények folyamatos változásától függ, s időről időre ehhez kell alakítania munkavállalói számát, amit korábbi információink szerint részben határozott idejű szerződésekkel oldanak meg.

Ha él a gyár él a város

2013.11.07.

  Mégsem veszi meg az állam a Dunaferrt, indulnak a kirúgások.A magyar kormány tudomásul vette, hogy az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje az eladás helyett a társaság hosszú távú, stabil működtetésében érdekelt, és ennek megfelelően próbál más területeken segítséget nyújtani a cégnek és a munkavállalóknak - jelentette be a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Dunaújvárosban, miután tárgyalt a cég menedzsmentjével és a szakszervezetek képviselőivel.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]