1,7 milliárdos beruházás a Dunapackban

2013.11.12.

  A Dunapack korszerűsíti nyíregyházi gyárát. Az 5,7 millió eurós (mintegy 1,7 milliárd forintos) beruházás célja, hogy a nyíregyházi gyár gépeit modernebbekre cseréljék, így javítsák a termelés minőségét, növeljék a termelékenységet és a  kapacitást. A beruházás során az üzem gépparkjának jelentős részét lecserélik. A tervek szerint a fejlesztés 2014-ben fejeződik majd be.

Hatalmas leépítés a tiszaújvárosi Jabilnál?

2013.11.08.

  „1200 embert küld el a tiszaújvárosi Jabil Kft.” – ezzel kereste meg Borsod Megye napilapját az Észak-Magyarországot egy olvasó a napokban. Az Észak-Magyarország kérdésére a társaság tudatta: nemrégiben valóban arról kellett döntést hozniuk, hogy csökkentik a dolgozók számát, ám a pontos létszám még nem tisztázott. A vállalat vezetősége ugyanis folyamatosan dolgozik azon, hogy új vevők és megrendelések érkezzenek. Mint arra felhívják a figyelmet, a Jabil elektronikai bérgyártóként a vevői igények folyamatos változásától függ, s időről időre ehhez kell alakítania munkavállalói számát, amit korábbi információink szerint részben határozott idejű szerződésekkel oldanak meg.

Ha él a gyár él a város

2013.11.07.

  Mégsem veszi meg az állam a Dunaferrt, indulnak a kirúgások.A magyar kormány tudomásul vette, hogy az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje az eladás helyett a társaság hosszú távú, stabil működtetésében érdekelt, és ennek megfelelően próbál más területeken segítséget nyújtani a cégnek és a munkavállalóknak - jelentette be a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Dunaújvárosban, miután tárgyalt a cég menedzsmentjével és a szakszervezetek képviselőivel.

Devizahiteles Mentőcsomag 2.0: Kinek jó ez..?

2013.11.05.

  A parlament nagy többséggel, kivételes sürgős eljárásban fogadta el a devizahitelesek segítésére hétfőn beterjesztett indítványt. Az összes frakció - összesen 211 képviselő - igennel szavazott a devizahitelesek megsegítésére hétfőn beterjesztett fideszes indítványtra, csak hat független képviselő tartózkodott. E szerint a kilakoltatási moratórium április 30-áig hosszabbodik meg. A már működő árfolyamgát pedig - amely egyszerre vonatkozik a lakáscélú és a szabad felhasználású devizahitelekre - azoknak is hozzáférhetővé válik, akik eddig nem léphettek be.

Nem megy a falazás...

2013.11.04.

  2013 első kilenc hónapjában 4077 új lakás épült Magyarországon, 37 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A visszaesés valamennyi régióra jellemző, ugyanakkor a használatba vett lakások száma a fővárosban 3 százalékkal nőtt. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 5327 volt, ami 32 százalékos csökkenést jelent a 2012. január-szeptemberi adatokhoz képest, jelentette legfrissebb kiadványában a KSH. A megyei jogú városokban az országos átlaghoz hasonló (35%-os) volt a lakásépítés visszaesése, a többi városban és a községekben az egy évvel korábbinak közel fele a használatba vett lakások száma.

Devizahiteles csomag: lejárt a határidő, mi jön most?

2013.11.04.

  November 1-jén, vagyis pénteken lejárt a határidő a devizahitel-szerződések módosítására, amelyet szeptemberi ultimátumával Rogán Antal szabott meg a bankoknak. Kormánypárti politikusok korábbi ígéretei alapján a kormány "haladéktalanul" benyújtja most a saját javaslatát. Varga Mihály legfrissebb bejelentése szerint azonban nem ez várható, kiderült ugyanis: megvárnák vele a jogi zűrök rendeződését. A blöffszerű ultimátum tehát a múlté, a devizahiteles csomag bejelentésének időpontja pedig a jövő homályába vész. Kezdődhet a jogi csűrés-csavarás időszaka.

Emelték a díjakat a biztosítók

2013.11.02.

  A Biztosítás.hu alkuszi portál szerint akár 1,5 millió autósnak is emelkedhet a kötelező gépjármű-feleleősségbiztosítás (kgfb) díja a szombaton hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján. A Netrisk.hu is arra hívja fel a figyelmet, hogy hosszú évek után megáll az kgfb átlagdíjak csökkenése, és az idei kampányban akár 6-8 százalékos átlagos díjemelkedésre is számítani lehet.A Netrisk szerint a biztosítók a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyeznek a jó ügyfelek megtartására.

Tovább csökkent az üzemanyagok ára

2013.10.30.

  Csökkentette bruttó 5, illetve 4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A lépéssel a benzin átlagára 394-395 forintra, a gázolajé 412-413 forintra mérséklődött.Hétfőn is csökkent az üzemanyagár: a benzin bruttó 2, a gázolaj 4 forinttal lett olcsóbb.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

Egy számjegyű a munkanélküliség!

2013.10.29.

  Évek óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság és ilyen alacsony a munkanélküliség aránya. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint végre a mágikus 10 százalék alá csökkent a munkanélküliek aránya a 15-64 éves korosztályban. A foglalkoztatási ráta pedig ismét közelebb araszolt a hatvan százalékhoz: július és szeptember között – 0,2 százalékponttal növekedve – 59,2 százalék volt.

Devizahitelek: saját ötlettel áll elő a kormány

2013.10.28.

 A Magyar Bankszövetség pénteken benyújtott javaslatai Varga Mihály szerint nem orvosolják a kormány által a devizahitelesek megsegítésében legfontosabbnak tartott két problémát, ezért a kabinet november elején az Országgyűlés elé terjeszti a devizaadósok megsegítésére szolgáló saját javaslatait - közölte a nemzetgazdasági miniszter hétfőn az MTI-vel. Varga Mihály kiemelte: a kormány olyan jogszabályt alkot, amely az ügyfelek érdekeit képviseli. A Magyar Bankszövetség a novemberi határidő előtt, pénteken eljuttatta a kormánynak a devizahitelekre vonatkozó mentőcsomagját.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]