Devizahiteles Mentőcsomag 2.0: Kinek jó ez..?

2013.11.05.

  A parlament nagy többséggel, kivételes sürgős eljárásban fogadta el a devizahitelesek segítésére hétfőn beterjesztett indítványt. Az összes frakció - összesen 211 képviselő - igennel szavazott a devizahitelesek megsegítésére hétfőn beterjesztett fideszes indítványtra, csak hat független képviselő tartózkodott. E szerint a kilakoltatási moratórium április 30-áig hosszabbodik meg. A már működő árfolyamgát pedig - amely egyszerre vonatkozik a lakáscélú és a szabad felhasználású devizahitelekre - azoknak is hozzáférhetővé válik, akik eddig nem léphettek be.

Nem megy a falazás...

2013.11.04.

  2013 első kilenc hónapjában 4077 új lakás épült Magyarországon, 37 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A visszaesés valamennyi régióra jellemző, ugyanakkor a használatba vett lakások száma a fővárosban 3 százalékkal nőtt. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 5327 volt, ami 32 százalékos csökkenést jelent a 2012. január-szeptemberi adatokhoz képest, jelentette legfrissebb kiadványában a KSH. A megyei jogú városokban az országos átlaghoz hasonló (35%-os) volt a lakásépítés visszaesése, a többi városban és a községekben az egy évvel korábbinak közel fele a használatba vett lakások száma.

Devizahiteles csomag: lejárt a határidő, mi jön most?

2013.11.04.

  November 1-jén, vagyis pénteken lejárt a határidő a devizahitel-szerződések módosítására, amelyet szeptemberi ultimátumával Rogán Antal szabott meg a bankoknak. Kormánypárti politikusok korábbi ígéretei alapján a kormány "haladéktalanul" benyújtja most a saját javaslatát. Varga Mihály legfrissebb bejelentése szerint azonban nem ez várható, kiderült ugyanis: megvárnák vele a jogi zűrök rendeződését. A blöffszerű ultimátum tehát a múlté, a devizahiteles csomag bejelentésének időpontja pedig a jövő homályába vész. Kezdődhet a jogi csűrés-csavarás időszaka.

Emelték a díjakat a biztosítók

2013.11.02.

  A Biztosítás.hu alkuszi portál szerint akár 1,5 millió autósnak is emelkedhet a kötelező gépjármű-feleleősségbiztosítás (kgfb) díja a szombaton hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján. A Netrisk.hu is arra hívja fel a figyelmet, hogy hosszú évek után megáll az kgfb átlagdíjak csökkenése, és az idei kampányban akár 6-8 százalékos átlagos díjemelkedésre is számítani lehet.A Netrisk szerint a biztosítók a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyeznek a jó ügyfelek megtartására.

Tovább csökkent az üzemanyagok ára

2013.10.30.

  Csökkentette bruttó 5, illetve 4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A lépéssel a benzin átlagára 394-395 forintra, a gázolajé 412-413 forintra mérséklődött.Hétfőn is csökkent az üzemanyagár: a benzin bruttó 2, a gázolaj 4 forinttal lett olcsóbb.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

Egy számjegyű a munkanélküliség!

2013.10.29.

  Évek óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság és ilyen alacsony a munkanélküliség aránya. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint végre a mágikus 10 százalék alá csökkent a munkanélküliek aránya a 15-64 éves korosztályban. A foglalkoztatási ráta pedig ismét közelebb araszolt a hatvan százalékhoz: július és szeptember között – 0,2 százalékponttal növekedve – 59,2 százalék volt.

Devizahitelek: saját ötlettel áll elő a kormány

2013.10.28.

 A Magyar Bankszövetség pénteken benyújtott javaslatai Varga Mihály szerint nem orvosolják a kormány által a devizahitelesek megsegítésében legfontosabbnak tartott két problémát, ezért a kabinet november elején az Országgyűlés elé terjeszti a devizaadósok megsegítésére szolgáló saját javaslatait - közölte a nemzetgazdasági miniszter hétfőn az MTI-vel. Varga Mihály kiemelte: a kormány olyan jogszabályt alkot, amely az ügyfelek érdekeit képviseli. A Magyar Bankszövetség a novemberi határidő előtt, pénteken eljuttatta a kormánynak a devizahitelekre vonatkozó mentőcsomagját.

Emelkedett a benzin ára

2013.10.24.

  Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A lépéssel a benzin átlagára 401-402 forintra nőtt, a gázolajé 420-421 forint maradt. Legutóbb október második hetében változott az üzemanyagok ára, akkor bruttó 4 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

Hamarosan változik az e-útdíj számítása

2013.10.21.

  Országosan több mint 6500 kilométernyi úton kell e-útdíjat fizetni a a 3,5 tonnánál nehezebb járműveknek; a fizetés szakaszonként történik. Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára azonban azt mondta: ez a fuvarozóknak problémát jelent. A fuvarozói érdekképviseletekkel ugyanakkor folyamatosan egyeztet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Ennek eredményeként heteken belül, mintegy kétszáz szakaszon megoldódnak az ilyen jellegű problémák.

Félmillióan várják az újabb devizahiteles mentőcsomagot

2013.10.18.

  Több mint félmillió devizahiteles várja, hogyan segíti meg őket ismét a kormány a legújabb mentőakciójával. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint június végén nem egészen 223 ezer deviza lakáshitel-szerződés volt a hitelintézeteknél, a szabad felhasználású deviza jelzáloghitelek száma pedig megközelítette a 280 ezret. Utóbbiak még inkább izgulhatnak, a mai napig nem dőlt el ugyanis, hogy rájuk is vonatkozni fog-e a mentőcsomag.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]