Emelték a díjakat a biztosítók

2013.11.02.

  A Biztosítás.hu alkuszi portál szerint akár 1,5 millió autósnak is emelkedhet a kötelező gépjármű-feleleősségbiztosítás (kgfb) díja a szombaton hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján. A Netrisk.hu is arra hívja fel a figyelmet, hogy hosszú évek után megáll az kgfb átlagdíjak csökkenése, és az idei kampányban akár 6-8 százalékos átlagos díjemelkedésre is számítani lehet.A Netrisk szerint a biztosítók a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyeznek a jó ügyfelek megtartására.

Tovább csökkent az üzemanyagok ára

2013.10.30.

  Csökkentette bruttó 5, illetve 4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A lépéssel a benzin átlagára 394-395 forintra, a gázolajé 412-413 forintra mérséklődött.Hétfőn is csökkent az üzemanyagár: a benzin bruttó 2, a gázolaj 4 forinttal lett olcsóbb.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

Egy számjegyű a munkanélküliség!

2013.10.29.

  Évek óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság és ilyen alacsony a munkanélküliség aránya. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint végre a mágikus 10 százalék alá csökkent a munkanélküliek aránya a 15-64 éves korosztályban. A foglalkoztatási ráta pedig ismét közelebb araszolt a hatvan százalékhoz: július és szeptember között – 0,2 százalékponttal növekedve – 59,2 százalék volt.

Devizahitelek: saját ötlettel áll elő a kormány

2013.10.28.

 A Magyar Bankszövetség pénteken benyújtott javaslatai Varga Mihály szerint nem orvosolják a kormány által a devizahitelesek megsegítésében legfontosabbnak tartott két problémát, ezért a kabinet november elején az Országgyűlés elé terjeszti a devizaadósok megsegítésére szolgáló saját javaslatait - közölte a nemzetgazdasági miniszter hétfőn az MTI-vel. Varga Mihály kiemelte: a kormány olyan jogszabályt alkot, amely az ügyfelek érdekeit képviseli. A Magyar Bankszövetség a novemberi határidő előtt, pénteken eljuttatta a kormánynak a devizahitelekre vonatkozó mentőcsomagját.

Emelkedett a benzin ára

2013.10.24.

  Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A lépéssel a benzin átlagára 401-402 forintra nőtt, a gázolajé 420-421 forint maradt. Legutóbb október második hetében változott az üzemanyagok ára, akkor bruttó 4 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

Hamarosan változik az e-útdíj számítása

2013.10.21.

  Országosan több mint 6500 kilométernyi úton kell e-útdíjat fizetni a a 3,5 tonnánál nehezebb járműveknek; a fizetés szakaszonként történik. Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára azonban azt mondta: ez a fuvarozóknak problémát jelent. A fuvarozói érdekképviseletekkel ugyanakkor folyamatosan egyeztet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Ennek eredményeként heteken belül, mintegy kétszáz szakaszon megoldódnak az ilyen jellegű problémák.

Félmillióan várják az újabb devizahiteles mentőcsomagot

2013.10.18.

  Több mint félmillió devizahiteles várja, hogyan segíti meg őket ismét a kormány a legújabb mentőakciójával. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint június végén nem egészen 223 ezer deviza lakáshitel-szerződés volt a hitelintézeteknél, a szabad felhasználású deviza jelzáloghitelek száma pedig megközelítette a 280 ezret. Utóbbiak még inkább izgulhatnak, a mai napig nem dőlt el ugyanis, hogy rájuk is vonatkozni fog-e a mentőcsomag.

Durvuló harc a KITE Zrt.-ért: kiütik Bige Lászlót a nyeregből?

2013.10.16.

  Új ajánlat érkezett a KITE Zrt. részvényeire, e mögött Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója állhat. Ezzel a leggazdagabb magyar is versenybe indulhat azért a cégért, amelyet a második leggazdagabb, Bige László már a zsebében érzett. Kedden 10 órakor ült össze a mezőgazdasági fejlesztésekkel, például külföldi technológiák meghonosításával foglalkozó KITE Zrt. 26 százalékával rendelkező KITE Egyesülés Kft. taggyűlése. A KITE Zrt. többségét a péti Nitrogénművek Zrt. kívánja megvásárolni, amely a második leggazdagabb magyar, Bige László érdekeltségébe tartozik.  

Harmincmilliárdos vegyi üzem épül Tiszaújvárosban

2013.10.15.

  A Mol-csoporthoz tartozó tiszaújvárosi vegyi cég Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legjelentősebb társasága, mintegy ezer embert foglalkoztat, a vállalat telephelyén működő mintegy hatvan vállalkozás további háromezret.Az elsősorban műanyag alapanyagokat gyártó TVK az év első felében 196 milliárd forint árbevétel mellett 6,2 milliárd forint eredményt könyvelhetett el, miközben az elmúlt év azonos időszakában üzemi eredménye mínusz 5 milliárd forint volt. A TVK-csoport adózás előtti eredménye 4090 millió forint volt az év első felében.

Pénztárgépek: Tájékoztató fórumra várják a tiszavasvári kereskedőket

2013.10.14.

  Hamis reklámokra figyelmeztet az online pénztárgép- piacon a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, amely ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy csak az általa engedélyezett online gépek forgalmazhatók. A hivatal közleménye szerint egyes webhelyeken egy "SAM4S NR-330 Online" megnevezésű pénztárgépet kínálnak megvételre, megrendelésre. Erre a típusra azonban a MKEH forgalmazási engedélyt nem adott ki, típusvizsgálatát nem végezte el, és a pénztárgépre forgalmazási engedély iránti kérelmet sem nyújtottak be - hangsúlyozza a hivatal.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]