Durvuló harc a KITE Zrt.-ért: kiütik Bige Lászlót a nyeregből?

2013.10.16.

  Új ajánlat érkezett a KITE Zrt. részvényeire, e mögött Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója állhat. Ezzel a leggazdagabb magyar is versenybe indulhat azért a cégért, amelyet a második leggazdagabb, Bige László már a zsebében érzett. Kedden 10 órakor ült össze a mezőgazdasági fejlesztésekkel, például külföldi technológiák meghonosításával foglalkozó KITE Zrt. 26 százalékával rendelkező KITE Egyesülés Kft. taggyűlése. A KITE Zrt. többségét a péti Nitrogénművek Zrt. kívánja megvásárolni, amely a második leggazdagabb magyar, Bige László érdekeltségébe tartozik.  

Harmincmilliárdos vegyi üzem épül Tiszaújvárosban

2013.10.15.

  A Mol-csoporthoz tartozó tiszaújvárosi vegyi cég Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legjelentősebb társasága, mintegy ezer embert foglalkoztat, a vállalat telephelyén működő mintegy hatvan vállalkozás további háromezret.Az elsősorban műanyag alapanyagokat gyártó TVK az év első felében 196 milliárd forint árbevétel mellett 6,2 milliárd forint eredményt könyvelhetett el, miközben az elmúlt év azonos időszakában üzemi eredménye mínusz 5 milliárd forint volt. A TVK-csoport adózás előtti eredménye 4090 millió forint volt az év első felében.

Pénztárgépek: Tájékoztató fórumra várják a tiszavasvári kereskedőket

2013.10.14.

  Hamis reklámokra figyelmeztet az online pénztárgép- piacon a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, amely ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy csak az általa engedélyezett online gépek forgalmazhatók. A hivatal közleménye szerint egyes webhelyeken egy "SAM4S NR-330 Online" megnevezésű pénztárgépet kínálnak megvételre, megrendelésre. Erre a típusra azonban a MKEH forgalmazási engedélyt nem adott ki, típusvizsgálatát nem végezte el, és a pénztárgépre forgalmazási engedély iránti kérelmet sem nyújtottak be - hangsúlyozza a hivatal.

Érik a botrány, Svájcból manipulálták a devizaárfolyamokat

2013.10.04.

  A svájci pénzügyi felügyelet közlése szerint vizsgálatot kezdtek számos svájci banknál a devizaárfolyamok lehetséges manipulálásának ügyében. A svájci tőkepiaci felügyelet, a FINMA jelenleg vizsgálatot folytat számos svájci pénzintézetnél a devizapiaci árfolyamok lehetséges manipulálásával kapcsolatban - írt a Financial Times a felügyelet bejelentését idézve. A FINMA közlése szerint szorosan együttműködik az ügyben más országok hatóságaival is, mivel világszerte potenciálisan több bank is érintett lehet.

Összeomlott a bankkártyás fizetés ma reggel több banknál

2013.10.03.

  Több magyar pénzintézet - az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank - ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelőtt – számolt be a Pénzcentrum.hu. Az ATM-es készpénzfelvétel mellett a kártyás fizetés sem működött – értesült a portál. Volt olyan bank, amely úgy oldotta meg a helyzetet, hogy fiókjaiban díjmentes készpénzfelvételt kínált ügyfeleinek.A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a leállás egy processzorcég hibájából történt.

Tovább csökken az üzemanyagok ára

2013.09.26.

  Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin, illetve 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. A lépéssel a benzin átlagára 406-407 forintra, a gázolajé 426-427 forintra csökken. A Mol a múlt héten kétszer is csökkentette az árakat: pénteken bruttó 4 forinttal a benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, szerdán pedig bruttó 7 forinttal és 5 forinttal.

Az adóhivatal figyeli az albérletkiadásokat

2013.09.18.

  Megkezdődött a 2013-as tanév, amely egyúttal az albérleti szezon kezdetét is jelenti: sokan adják ki üresen álló ingatlanjukat ebben az időszakban fiataloknak, ám - ahogyan az adóhatóság közleményében is olvasható -, a lakáskiadásból származó bevételek adókötelesek: éppen ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is kiemeltebben foglalkozik az albérletkiadásokkal. A Megyei Sajtószolgálatnak Gera-Badics Rita, a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság sajtóreferense elmondta: a hivatal egész évben figyelemmel kíséri a jogszerűséget, viszont valóban, ilyenkor koncetráltabban ellenőrzik az albérletek kiadását.

Pusztulnak a méhek világszerte

2013.09.13.

  A méhek és más a beporzást végző rovarok pusztulása több mint húsz éve drasztikus méreteket ölt világszerte. Az ökoszisztémában, ezáltal a mezőgazdaságban is fontos szerepet játszó rovarok élelmiszereink egyharmadának előállításához járulnak hozzá. Állományuk csökkenésének visszaszorítása létfontosságú az emberiség számára.A ’90-es évek óta számolnak be a méhpopuláció csökkenéséről a világ számos pontján. Közép-Európa egyes területein a pusztulás aránya elérte a 80-90 százalékot is.

Ultimátumot kaptak a bankok, novemberig rendezni kell a devizahiteleket.

2013.09.05.

  A Fidesz-KDNP arra szólítja fel a bankokat, hogy november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit, a szerződéseket pedig módosítsák az ügyfelek javára - közölte Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője csütörtökön Visegrádon.A Fidesz a devizahitelek kialakulásáért a bankokat tartja felelősnek, ez egy hibás termék - mondta Rogán Antal. Kijelentette: ha a pénzintézetek november 1-jéig nem javítják ki a devizakölcsönök hibáit, és nem módosítják a szerződéseket, arra az esetre a kormánypárti frakció felhatalmazta a kabinetet, hogy megoldási javaslatát - akár a bankok kárára - terjessze be a parlament elé, amely még idén dönteni fog.

Újraindul a takarékbélyeg-gyűjtés

2013.09.03.

  Szeptembertől TakarékMatrica néven feléleszti az egykori takarékbélyeget a TakarékPont hálózata, céljuk a fiatalok megtakarítási hajlandóságának erősítése. Egy átlagos kisiskolás akár havi ezer forintot is meg tud takarítani a házimunkáért vagy az ajándékként kapott pénzéből. Csakhogy ennek a korosztálynak jóval kevesebb banki megoldás kínálkozik a pénzgyűjtésre, megtakarításra, mint a 14 év felettieknek. A hálózat felmérése során megkérdezett szülők közül sokan párosították a gyűjtögetést a nosztalgiával idézett takarékbélyeggel, amelynek kedvező hatását ma is egyértelműnek gondolják, sőt tudatos pénzügyi nevelési eszközt látnak benne.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]