Idén kevesebb alma terem Szabolcsban

2013.08.17.

  Kevesebb termésre számíthatnak idén az almatermelők Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. „A felvásárlás már megkezdődött és az alma mennyiségéhez hasonlóan az árak is csökkentek a tavalyi évhez képest” - mondta el a Megyei Sajtószolgálatnak Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki hozzátette: az igazi szezon augusztus végére várható, valós árakról akkor lehet majd beszélni.

Magyarország visszafizette az IMF-hitelt

2013.08.12.

  Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfőn átutalta az IMF-hitel még fennmaradt részét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel. A 2,2 milliárd euró értékű tartozást 3 devizanemben, dollárban, euróban és angol fontban fizette ki a magyar állam. Az előtörlesztéssel mintegy 3,5 milliárd forint kamatköltséget takarított meg az ország - jegyzi meg a tárca.

Devizahitelek – A forintosítás lehet a megoldás

2013.08.02.

  A jelzálog alapú devizahitelek valamilyen módon történő forintosításával segítheti a kormány a devizahiteleseket – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.A miniszter úgy fogalmazott: a civil érdekképviselettel, valamint a Magyar Bankszövetséggel történt egyeztetések során körvonalazódott, hogy “valószínű olyan megoldást kell alkalmazni, amely valamilyen módon forintosítja ezeket a hiteleket”.Az érintettekről elmondta: az elsőszámú kedvezményezettek azok lehetnek, akik lakáscélú devizaalapú jelzáloghitelt vettek fel, de azok nem, akik szabad felhasználású jelzáloghitelt vettek fel. “Ezen hitelek kivezetése máshogyan történhet majd meg” – fűzte hozzá Varga Mihály.

Több az új álláshely megyénkben

2013.07.30.

  Fellendülőben van a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei álláshirdetések száma- tudta meg a Megyei Sajtószolgálat Sámson Dorottyától, a profession.hu toborzási szolgáltatások csoportvezetőjétől. A megyét tekintve a legnagyobb munkáltatónak továbbra is a Lego számít, ugyanis az elmúlt hónapokban a legtöbb álláshirdetést ez a cégcsoport hirdette meg térségünkben. Ebben az évben májusban és júliusban több mint havi ötezer hirdetést adtak fel a profession.hu-n, melyből hétszáznál is több hirdetés Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében jelent meg. Ez országos szinten átlagosnak, megyei szinten azonban kimagaslónak mondható.

Szerda után tovább drágult a benzin

2013.07.20.

  A szerdai 4 forint után pénteken bruttó 2 forinttal emelte a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin ára 423-424 forintra nőtt, a gázolaj átlagára 422-423 forint maradt.A múlt héten a gázolaj és a benzin ára kétszer is nőtt, mindkettő összességében 8 forinttal.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

E-útdíj - Elindult a használatarányos útdíjfizetés

2013.07.02.

  Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak hétfőtől. A fizetendő díj a jármű tengelyeinek számától és a motor környezetvédelmi besorolásától függ: a kéttengelyes tehergépjárművek után gyorsforgalmi utakon bruttó 49,90 forint, főutakon bruttó 21,23 forint, a háromtengelyes kategóriában gyorsforgalmi úton bruttó 70,02 forint, főúton bruttó 36,75 forint.

E-útdíj: drága lesz bliccelni

2013.06.20.

  Országszerte épülnek a kamerás megfigyelőrendszerek a főutak mellett. A július 1-jével startoló e-útdíj-rendszer bár csak őszre készül el teljesen, kizárja a bliccelést az útdíjas szakaszokon.Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium e-útdíj-projektjének szakmai szóvivője azt közölte a napokban a távirati irodával, hogy a két hét múlva, a magyaroroszági főutakon 6513 kilométeren bevezetésre kerülő, a 3,5 tonnánál nehezebb járművekre kivettet elektronikus útdíj megfizetése elkerülhetetlen.

Emelkedett az üzemanyagok ára

2013.06.12.

  Emelte bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.  Ezzel a benzin és a gázolaj átlagára is 412-413 forintra emelkedett.A Mol a múlt héten nem változtatott az üzemanyagárakon, legutóbb két hete, szerdán csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal, a 95-ös benziné akkor nem változott.

Újabb segítség a devizahiteleseknek

2013.05.30.

  Újabb segítséget kapnak a devizahitelesek azzal, hogy folytonos lesz az árfolyamgátba való belépés lehetősége - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a parlament várhatóan már hétfőn elfogadja az erről szóló kormánypárti előterjesztést. A szóvivő emlékeztetett, az árfolyamgát igénylésének határideje május 31. lett volna, ezt azonban eltörlik.

Szja-bevallás: Május 21-én lejár a határidő

2013.05.16.

  Május 21-ig annak a magánszemélynek kell személyjövedelemadó-bevallást benyújtania, akinek 2012-ben adóköteles jövedelme volt, és nem a munkáltatója vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el a bevallását. A kötelezettség életkortól független.A legfontosabb annak tisztázása, hogy a szerzett bevétel adóköteles-e - figyelmzetet közleményében a NAV. Ebben a munkáltatói, kifizetői igazolások tudnak elsődlegesen segíteni, amelyeket 2013. január 31-ig kellett megkapnia minden magánszemélynek. Ezekből kiderül, hogy a magánszemélynek milyen jogcímen, mekkora összeget fizettek ki, abból mennyi adóelőleget vontak le a munkáltatók, kifizetők.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]