Tovább csökken az üzemanyagok ára

2013.09.26.

  Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin, illetve 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. A lépéssel a benzin átlagára 406-407 forintra, a gázolajé 426-427 forintra csökken. A Mol a múlt héten kétszer is csökkentette az árakat: pénteken bruttó 4 forinttal a benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, szerdán pedig bruttó 7 forinttal és 5 forinttal.

Az adóhivatal figyeli az albérletkiadásokat

2013.09.18.

  Megkezdődött a 2013-as tanév, amely egyúttal az albérleti szezon kezdetét is jelenti: sokan adják ki üresen álló ingatlanjukat ebben az időszakban fiataloknak, ám - ahogyan az adóhatóság közleményében is olvasható -, a lakáskiadásból származó bevételek adókötelesek: éppen ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is kiemeltebben foglalkozik az albérletkiadásokkal. A Megyei Sajtószolgálatnak Gera-Badics Rita, a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság sajtóreferense elmondta: a hivatal egész évben figyelemmel kíséri a jogszerűséget, viszont valóban, ilyenkor koncetráltabban ellenőrzik az albérletek kiadását.

Pusztulnak a méhek világszerte

2013.09.13.

  A méhek és más a beporzást végző rovarok pusztulása több mint húsz éve drasztikus méreteket ölt világszerte. Az ökoszisztémában, ezáltal a mezőgazdaságban is fontos szerepet játszó rovarok élelmiszereink egyharmadának előállításához járulnak hozzá. Állományuk csökkenésének visszaszorítása létfontosságú az emberiség számára.A ’90-es évek óta számolnak be a méhpopuláció csökkenéséről a világ számos pontján. Közép-Európa egyes területein a pusztulás aránya elérte a 80-90 százalékot is.

Ultimátumot kaptak a bankok, novemberig rendezni kell a devizahiteleket.

2013.09.05.

  A Fidesz-KDNP arra szólítja fel a bankokat, hogy november 1-jéig javítsák ki a devizahitelek hibáit, a szerződéseket pedig módosítsák az ügyfelek javára - közölte Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője csütörtökön Visegrádon.A Fidesz a devizahitelek kialakulásáért a bankokat tartja felelősnek, ez egy hibás termék - mondta Rogán Antal. Kijelentette: ha a pénzintézetek november 1-jéig nem javítják ki a devizakölcsönök hibáit, és nem módosítják a szerződéseket, arra az esetre a kormánypárti frakció felhatalmazta a kabinetet, hogy megoldási javaslatát - akár a bankok kárára - terjessze be a parlament elé, amely még idén dönteni fog.

Újraindul a takarékbélyeg-gyűjtés

2013.09.03.

  Szeptembertől TakarékMatrica néven feléleszti az egykori takarékbélyeget a TakarékPont hálózata, céljuk a fiatalok megtakarítási hajlandóságának erősítése. Egy átlagos kisiskolás akár havi ezer forintot is meg tud takarítani a házimunkáért vagy az ajándékként kapott pénzéből. Csakhogy ennek a korosztálynak jóval kevesebb banki megoldás kínálkozik a pénzgyűjtésre, megtakarításra, mint a 14 év felettieknek. A hálózat felmérése során megkérdezett szülők közül sokan párosították a gyűjtögetést a nosztalgiával idézett takarékbélyeggel, amelynek kedvező hatását ma is egyértelműnek gondolják, sőt tudatos pénzügyi nevelési eszközt látnak benne.

Megint emelkedik az üzemanyagok ára.

2013.08.28.

  A Mol pénteken 6 forinttal emeli a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. A lépés nyomán a benzin átlagára 427-428 forintra, a gázolajé 432-433 forintra nő.Legutóbb a múlt héten pénteken volt árváltozás, akkor bruttó 4 forinttal emelkedett a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

Ötszörös áron juthatunk a fizetésünkhöz

2013.08.26.

  Durván megdrágul ősztől a bankolás, legyen szó készpénzfelvételről, vagy utalásról. Az eddigi banki költségek többszörösét fizethetjük egy-egy tranzakciónál.A tranzakciós illeték bevezetése előtti időkben átlagosan 103 forintba került, ha kétszer 50 ezer forintot vettünk fel a saját bankunk automatájából. Ehhez képest ősztől ugyanerre a tételre átlagban 514 forintot fizethetünk .

Péntektől drágábban tankolhatunk

2013.08.21.

  Bruttó 4 forinttal emeli a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol pénteken - értesült piaci forrásból szerdán az MTI.Így péntektől a benzin átlagára 421-422 forintra, a gázolajé 430-431 forintra emelkedik. Legutóbb egy hete, augusztus 14-én volt árváltozás, akkor a Mol a 95-ös benzin árát 5 forinttal, a dízelét 2 forinttal csökkentette.

Idén kevesebb alma terem Szabolcsban

2013.08.17.

  Kevesebb termésre számíthatnak idén az almatermelők Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. „A felvásárlás már megkezdődött és az alma mennyiségéhez hasonlóan az árak is csökkentek a tavalyi évhez képest” - mondta el a Megyei Sajtószolgálatnak Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki hozzátette: az igazi szezon augusztus végére várható, valós árakról akkor lehet majd beszélni.

Magyarország visszafizette az IMF-hitelt

2013.08.12.

  Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfőn átutalta az IMF-hitel még fennmaradt részét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel. A 2,2 milliárd euró értékű tartozást 3 devizanemben, dollárban, euróban és angol fontban fizette ki a magyar állam. Az előtörlesztéssel mintegy 3,5 milliárd forint kamatköltséget takarított meg az ország - jegyzi meg a tárca.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]