Emelkedett az üzemanyagok ára

2013.06.12.

  Emelte bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.  Ezzel a benzin és a gázolaj átlagára is 412-413 forintra emelkedett.A Mol a múlt héten nem változtatott az üzemanyagárakon, legutóbb két hete, szerdán csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal, a 95-ös benziné akkor nem változott.

Újabb segítség a devizahiteleseknek

2013.05.30.

  Újabb segítséget kapnak a devizahitelesek azzal, hogy folytonos lesz az árfolyamgátba való belépés lehetősége - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a parlament várhatóan már hétfőn elfogadja az erről szóló kormánypárti előterjesztést. A szóvivő emlékeztetett, az árfolyamgát igénylésének határideje május 31. lett volna, ezt azonban eltörlik.

Szja-bevallás: Május 21-én lejár a határidő

2013.05.16.

  Május 21-ig annak a magánszemélynek kell személyjövedelemadó-bevallást benyújtania, akinek 2012-ben adóköteles jövedelme volt, és nem a munkáltatója vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el a bevallását. A kötelezettség életkortól független.A legfontosabb annak tisztázása, hogy a szerzett bevétel adóköteles-e - figyelmzetet közleményében a NAV. Ebben a munkáltatói, kifizetői igazolások tudnak elsődlegesen segíteni, amelyeket 2013. január 31-ig kellett megkapnia minden magánszemélynek. Ezekből kiderül, hogy a magánszemélynek milyen jogcímen, mekkora összeget fizettek ki, abból mennyi adóelőleget vontak le a munkáltatók, kifizetők.

Pályázatot írtak ki a vesztes régi trafikosoknak

2013.05.15.

  A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felhívást jelentetett meg, amelyre a korábbi koncessziós pályázaton vesztes, régóta trafikot üzemeltetők jelentkezhetnek A mostani felhívásban a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. azon magánszemélyek jelentkezését kéri, akik a 2013. február 22-i beadási határidővel zárult, koncessziós eljárásban pályázatot nyújtottak be, de jogosultságot nem nyertek, és megfelelnek egyszerre több követelménynek.

Szja: ne feledkezzen meg az 1+1%-ról!

2013.05.13.

  2013. május 21-én jár le a 2012. adóévi személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására nyitva álló törvényi határidő. Amennyiben még nem tett 1+1 százalékos felajánlást és a személyijövedelemadó-bevallását sem juttatta el a NAV-hoz, akkor a felajánlását megteheti a bevallása részeként benyújtott EGYSZA lapon - tudatja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A rendelkező nyilatkozatokat tartalmazó EGYSZA lap megtalálható a bevallási nyomtatványcsomagban, illetve letölthető a NAV honlapjáról az internetes bevalláskitöltő program részeként is.

Tovább bővít a Raiffeisen Bank Nyíregyházán

2013.05.12.

  Újabb 170 munkahelyre lehet pályázni a Raiffeisen Bank nyíregyházi műveleti központjában május 13-tól - tudta meg a Megyei Sajtószolgálat. A mostani, úgynevezett második szakaszban a telefonos ügyfélszolgálatos és egyéb banki tevékenységekkel kapcsolatos adminisztratív munkakörökbe keresnek munkaerőt. Ezzel kapcsolatban Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta: a városban képzett szakembererek vannak, valamint az infrastrukturális és közlekedési adottságok is megfelelőek

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

2013.05.06.

  Bruttó 3-3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdától a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból hétfőn az MTI.A csökkentéssel a benzin átlagára 406-407 forintra, a gázolajé pedig 410-411 forintra változik.A Mol a múlt héten bruttó 5-5 forinttal emelte a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról.

Új vazelinüzem Nyírbogdányban

2013.04.24.

  A Bogdány Petrol Kft. 1,7 millió euróból másfél év alatt új vazelinüzemet épített Nyírbogdányban.A beruházási összegből  közel 143 millió forint volt a vissza nem térítendő támogatás. A 82 fős cég a gazdasági válság ellenére is meg tudta tartani összes dolgozóját és termelésének 96 százalékát exportálja.A közel száz féle termék között találhatóak speciális paraffin, viasz és ásványi olaj alapanyagú termékek, amiket főleg a gyógyszeripar, a kozmetikai ipar, a fa és bútoripar, telekommunikációs kábelgyártás, a műtrágya ipar és a gumiipar használ fel elsősorban Európában, de jelentős az afrikai export is.

Orbán: a Lego mintájára külön világot épített Magyarország

2013.04.19.

  Mintegy 60 milliárd forintos beruházással bővíti gyárkapacitását a LEGO csoport Nyíregyházán. A fenntarthatóság és munkabiztonság tekintetében kiemelkedő fejlesztésekkel felszerelt létesítmény 2014 első félévében áll üzembe. Az új gyár alapjainál a LEGO alelnöke, a dán nagykövet, Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kovács Ferenc polgármester jelenlétében ma helyeztek el egy rendhagyó időkapszulát.

Zuhan a üzemanyagár

2013.04.18.

  A Mol szerdai hatállyal már csökkentette az üzemanyagok árát bruttó 8-8 forinttal, míg a múlt héten szintén kétszer, szerdán és pénteken is mérsékelte a benzin és a gázolaj árát: sorrendben előbb 8 és 3 forinttal, majd 5-5 forinttal.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem szerdán is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]