" A bank amit megbecsülnek "

2013.04.17.

  A sikeres első fázist követően újabb 166 munkahelyet teremt Nyíregyházán a Raiffeisen Bank, mely ezzel a jövő év végére 320 embernek ad majd munkát – jelentették be a városházán tartott keddi sajtótájékoztatón. Mint ahogy arról beszámoltunk: tavaly év végén adták át a Raiffeisen Bank Zrt. bankműveleti központját a Nyíregyházi Főiskolán, és már a projekt kezdetekor elhangzott: a beruházás a tervek szerint rövid távon 150, három–négy éven belül pedig akár 6–800 új munkahelyet teremthet a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nyíregyházán fejleszt a Lego

2013.04.15.

  Közel hatvanmilliárdos fejlesztésbe kezd magyarországi gyárában a Lego csoport- adta hírül az index.hu. A dán játékgyártó stratégiai szerződést köt a kormánnyal, és a héten nyilvánosan is elindítja nyíregyházi gyárának zöldmezős bővítését, ahonnan klasszikus Lego- és Duplo-kockák árasztják majd el a világot. A bővítéssel megduplázódik a műanyag építőelem-gyártás Magyarországon.

Nem küld többé sárga csekket a Tigáz

2013.04.05.

  A Tigáz és a Magyar Posta által aláírt megállapodás alapján a fogyasztók az eddigi sárga csekkek helyett befizetéseiket a jövőben fehér csekken, azaz úgynevezett postai számlabefizetési megbízással teljesíthetik – közölte a Privátbankár.A Tigáz 1,2 millió ügyfele kapja kézhez áprilisban gázszámlája mellé a Magyar Posta által bevezetett fehér csekket – írta a Privátbankár.A fehér csekkek használata a befizetőknek nem jelent változást, a postahelyek felkészültek az új megbízás kezelésére. Korábban már az Elmű és az Émász is áttért a fehér csekkre.  

Ezektől a cégektől lehet pénztárgépet venni

2013.03.29.

  Lassan minden információ rendelkezésre áll a pénztárgépcseréhez: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számos listát tett fel honlapjára, amely tartalmazza az egyes feladatok ellátására engedéllyel rendelkező cégek, illetve alkalmas gépek felsorolását.A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy 50 ezer forinttal támogatja a pénztárgépek adóhivatalhoz történő bekötésével összefüggő pénztárgépcserét. A bejelentést követően pedig a NAV közzétette azokat a listákat is, amelyek tartalmazzák az új előírásoknak megfelelő kasszák forgalmazására, illetve javítására engedéllyel rendelkező cégeket.Megjelent továbbá a NAV honlapján a gépekkel kapcsolatos szinte valamennyi még hiányzó dokumentum.

Még drágább a benzinünk

2013.03.25.

  A mediterrán üzemanyag tőzsdén az elmúlt egy héten a benzin ára 1,8%-kal drágult, a gázolajnál heti átlagban 1,3%-os csökkenés volt tapasztalható. A forint árfolyama heti átlagban 1,3%-kal gyengült. Ezen a héten (március 18-22.) szerdán a benzinnél 3 forintos, a gázolajnál 4 forintos emelkedést jelentettek be, pénteken nem volt árváltozás. Az eheti átlagos változások miatt március 25-én, hétfőn 5 forint körüli benzin áremelés bejelentése várható, s a gázolaj ára nem változik. Így, várhatóan a benzin és a gázolaj ára is 438 forint lesz március 27-én, szerdán a GKI Energiakutató szakemberei szerint.

Drágulást is hozhat a PET-palackok betétdíja

2013.03.13.

  Nemrégiben ismertté vált, hogy a szaktárca kötelező betétdíjas rendszert kíván bevezetni az úgynevezett egyutas italcsomagolásokra vonatkozóan – ilyenek például a PET-palackok és alumíniumdobozok –, hogy ösztönözze a lakosságot ezek nagyobb arányú begyűjtésére. Magyarországon a csomagolási hulladék mintegy 10-15 százalékát teszi ki az italcsomagolás, ennek visszagyűjtése jelenleg a szelektív gyűjtőrendszeren keresztül történik.

NGM: nincs csúszás a pénztárgépek bekötésénél

2013.03.07.

  A pénztárgépek engedélyezése, gyártása kellő időre megtörténik, így nem lesz akadálya a jogszabálynak megfelelő határidő betartásának és az állami adóhatóság általi betartatásának - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.Az új típusú, online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre vonatkozó részletes szabályokat tartalmazó NGM-rendeletet február 15-én hirdették ki. A rendeletnek megfelelően az új pénztárgépekre való átállás időpontja 2013. május 1-je.

Lazulhat a nadrágszíj?

2013.03.04.

  Az ötezernél kisebb lélekszámú települések adósságkonszolidációja tavaly lezárult, az év eddig eltelt időszakában az ötezer lelkesnél nagyobb helyhatóságokkal tárgyalt a kormány a tartozások átvállalásának mértékéről. Az átvállalt adósság összesen 600 milliárd forintot tesz ki, a mértéke a legjobb pénzügyi helyzetben lévő önkormányzatok esetében az adósság negyven, a legrosszabb helyzetben lévőknél pedig hetven százaléka. A 600 milliárd forintnyi önkormányzati adósságból 100 milliárd forintnyit, azaz az ötezer lélekszámnál kisebb települések adósságát már kifizették, most az ennél nagyobb városokkal való tárgyalást zárták le.

Újraindul az első munkahely garancia program

2013.02.27.

  Március 1-től újraindul a pályakezdőket támogató első munkahely garancia program, a támogatás összege 5 milliárd forint, amelyből legalább 7200 fiatal támogatható - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára. A programra szakképzett és szakképzetlen 25 év alatti fiatalok jelentkezhetnek a munkaügyi kirendeltségeken, ahol munkaadót is segítenek keresni számukra. A munkaadó legfeljebb hat hónapig kapja meg a pályakezdőnek fizetett munkabért és közterheit, viszont utána a foglalkoztatás felének megfelelő továbbfoglalkoztatást kell vállalnia.

Több százezer adóbevallást vár ma éjfélig az adóhivatal

2013.02.25.

  A hatóság arra is figyelmeztet, hogy az esetleges adóhátralékot szintén máig kell befizetni. A ma lejáró határidő az egyéni vállalkozásokat, a bevételi nyilvántartást vezető betéti és közkereseti társaságokat, valamint az áfa fizetésre kötelezett magánszemélyeket és társasházakat érinti. Nekik ma éjfélig kell beadni az adóbevallásukat, ez több százezer ügyfelet érint, mondja Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]