Tovább bővít a Raiffeisen Bank Nyíregyházán

2013.05.12.

  Újabb 170 munkahelyre lehet pályázni a Raiffeisen Bank nyíregyházi műveleti központjában május 13-tól - tudta meg a Megyei Sajtószolgálat. A mostani, úgynevezett második szakaszban a telefonos ügyfélszolgálatos és egyéb banki tevékenységekkel kapcsolatos adminisztratív munkakörökbe keresnek munkaerőt. Ezzel kapcsolatban Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta: a városban képzett szakembererek vannak, valamint az infrastrukturális és közlekedési adottságok is megfelelőek

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

2013.05.06.

  Bruttó 3-3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdától a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból hétfőn az MTI.A csökkentéssel a benzin átlagára 406-407 forintra, a gázolajé pedig 410-411 forintra változik.A Mol a múlt héten bruttó 5-5 forinttal emelte a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról.

Új vazelinüzem Nyírbogdányban

2013.04.24.

  A Bogdány Petrol Kft. 1,7 millió euróból másfél év alatt új vazelinüzemet épített Nyírbogdányban.A beruházási összegből  közel 143 millió forint volt a vissza nem térítendő támogatás. A 82 fős cég a gazdasági válság ellenére is meg tudta tartani összes dolgozóját és termelésének 96 százalékát exportálja.A közel száz féle termék között találhatóak speciális paraffin, viasz és ásványi olaj alapanyagú termékek, amiket főleg a gyógyszeripar, a kozmetikai ipar, a fa és bútoripar, telekommunikációs kábelgyártás, a műtrágya ipar és a gumiipar használ fel elsősorban Európában, de jelentős az afrikai export is.

Orbán: a Lego mintájára külön világot épített Magyarország

2013.04.19.

  Mintegy 60 milliárd forintos beruházással bővíti gyárkapacitását a LEGO csoport Nyíregyházán. A fenntarthatóság és munkabiztonság tekintetében kiemelkedő fejlesztésekkel felszerelt létesítmény 2014 első félévében áll üzembe. Az új gyár alapjainál a LEGO alelnöke, a dán nagykövet, Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kovács Ferenc polgármester jelenlétében ma helyeztek el egy rendhagyó időkapszulát.

Zuhan a üzemanyagár

2013.04.18.

  A Mol szerdai hatállyal már csökkentette az üzemanyagok árát bruttó 8-8 forinttal, míg a múlt héten szintén kétszer, szerdán és pénteken is mérsékelte a benzin és a gázolaj árát: sorrendben előbb 8 és 3 forinttal, majd 5-5 forinttal.A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem szerdán is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról.

" A bank amit megbecsülnek "

2013.04.17.

  A sikeres első fázist követően újabb 166 munkahelyet teremt Nyíregyházán a Raiffeisen Bank, mely ezzel a jövő év végére 320 embernek ad majd munkát – jelentették be a városházán tartott keddi sajtótájékoztatón. Mint ahogy arról beszámoltunk: tavaly év végén adták át a Raiffeisen Bank Zrt. bankműveleti központját a Nyíregyházi Főiskolán, és már a projekt kezdetekor elhangzott: a beruházás a tervek szerint rövid távon 150, három–négy éven belül pedig akár 6–800 új munkahelyet teremthet a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nyíregyházán fejleszt a Lego

2013.04.15.

  Közel hatvanmilliárdos fejlesztésbe kezd magyarországi gyárában a Lego csoport- adta hírül az index.hu. A dán játékgyártó stratégiai szerződést köt a kormánnyal, és a héten nyilvánosan is elindítja nyíregyházi gyárának zöldmezős bővítését, ahonnan klasszikus Lego- és Duplo-kockák árasztják majd el a világot. A bővítéssel megduplázódik a műanyag építőelem-gyártás Magyarországon.

Nem küld többé sárga csekket a Tigáz

2013.04.05.

  A Tigáz és a Magyar Posta által aláírt megállapodás alapján a fogyasztók az eddigi sárga csekkek helyett befizetéseiket a jövőben fehér csekken, azaz úgynevezett postai számlabefizetési megbízással teljesíthetik – közölte a Privátbankár.A Tigáz 1,2 millió ügyfele kapja kézhez áprilisban gázszámlája mellé a Magyar Posta által bevezetett fehér csekket – írta a Privátbankár.A fehér csekkek használata a befizetőknek nem jelent változást, a postahelyek felkészültek az új megbízás kezelésére. Korábban már az Elmű és az Émász is áttért a fehér csekkre.  

Ezektől a cégektől lehet pénztárgépet venni

2013.03.29.

  Lassan minden információ rendelkezésre áll a pénztárgépcseréhez: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számos listát tett fel honlapjára, amely tartalmazza az egyes feladatok ellátására engedéllyel rendelkező cégek, illetve alkalmas gépek felsorolását.A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy 50 ezer forinttal támogatja a pénztárgépek adóhivatalhoz történő bekötésével összefüggő pénztárgépcserét. A bejelentést követően pedig a NAV közzétette azokat a listákat is, amelyek tartalmazzák az új előírásoknak megfelelő kasszák forgalmazására, illetve javítására engedéllyel rendelkező cégeket.Megjelent továbbá a NAV honlapján a gépekkel kapcsolatos szinte valamennyi még hiányzó dokumentum.

Még drágább a benzinünk

2013.03.25.

  A mediterrán üzemanyag tőzsdén az elmúlt egy héten a benzin ára 1,8%-kal drágult, a gázolajnál heti átlagban 1,3%-os csökkenés volt tapasztalható. A forint árfolyama heti átlagban 1,3%-kal gyengült. Ezen a héten (március 18-22.) szerdán a benzinnél 3 forintos, a gázolajnál 4 forintos emelkedést jelentettek be, pénteken nem volt árváltozás. Az eheti átlagos változások miatt március 25-én, hétfőn 5 forint körüli benzin áremelés bejelentése várható, s a gázolaj ára nem változik. Így, várhatóan a benzin és a gázolaj ára is 438 forint lesz március 27-én, szerdán a GKI Energiakutató szakemberei szerint.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]