A LEGO bejelentette: 380 embert küld el

2013.02.07.

  A Lego-csoport 380 munkahelyet megszüntet a dániai Billundban lévő központi gyárában, és a feldolgozást, valamint a csomagolást meglévő külföldi termelő üzemeiben, köztük Magyarországon erősíti.A cég keddi közlése szerint az átállást a következő két és fél évben tervezik lebonyolítani.  A cél az, hogy a termelést közelebb vigyék a felvevő piacokhoz, így a magyarországi és csehországi üzem Európára, a mexikói az észak-amerikai piacra fog összpontosítani. Magyarországon Nyíregyházán van a dán cégnek gyára, amely egyike azon öt helyszínnek a világon, ahol a Legót gyártják.

Szabad vállalkozási zóna lesz Tiszavasvári

2013.01.31.

  Dolgozónként 400 ezer forintos kedvezményt ígér a kormány a szabad vállalkozási zónákban. Szerdán hozták nyilvánosságra, hogy melyik 47 térség részesül az adó és járulékelőnyökből. A Nemzetgazdasági Minisztérium által közölt listán 47 térség szerepel, a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár megyében. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár egy hete még arról beszélt, hogy 33 térséget jelöl ki a kormány. A keddi ülésen végül 47 kijelölésről döntöttek.A kijelölt szabad vállalkozási zónák között szerepel a 90 -es évekig gyógyszeripari fellegvárnak számító Tiszavasvári is.

Ülésezik Tiszavasvári képviselő-testülete

2013.01.30.

  Január 31.-én tartja soron következő ülését Tiszavasvári város képviselő-testülete, több pont is szerepel a napirenden. Az ülés kezdetekor a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője Hosszú József bemutatkozik, illetve jelentést tesz a polgármester a két képviselő-testületi ülés között végzett munkájáról.

Biomassza kazán is működik a tiszaújvárosi fűtőműben

2013.01.29.

  Ötszáz kilowatt teljesítményű, úgynevezett fluidágyas biomassza kazánt adtak át kedden a Sinergy Kft. tulajdonában lévő Tisza BioTerm Kft. tiszaújvárosi fűtőerőművében. A körülbelül 130 millió forintos beruházáshoz pályázaton 65 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a társaság.A Sinergy Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzatával kötött 20 éves hőszolgáltatási szerződés keretében építette meg a Tiszaújvárosi Fűtőerőművet. 2002 óta öt és fél ezer lakás, valamint több közintézmény és a rendelőintézet távhőellátását biztosítják.

Startolhat hazánkban a Google utcatérképe

2013.01.28.

  Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint Magyarországon elindulhat a Google Street View szolgáltatás, miután egy most elkészült állásfoglalásban sikerült megteremteni a szükséges garanciákat arra, hogy az állampolgárok magánszférája ne sérüljön, és a köz érdeke is érvényesüljön. Az interneten nyilvánosságra hozott utcaképfelvételeken nem látszódhatnak sem arcok, sem az autók rendszáma.Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke egy hétfői, más témában tartott budapesti konferencián bejelentette, sikerült lezárni a Google utcakép-szolgáltatás adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseit.

Soványodik a piros bika

2013.01.24.

  Leépíti magyarországi jelenlétét a Red Bull. A cég a csökkenő fogyasztás és a chipsadó miatt döntött az átszervezés mellett. Az energiaitalt továbbra is értékesítik.Leépítheti magyarországi érdekeltségét a Red Bull – értesült a Marketing & Média piaci forrásokból. A lap információi szerint az erős árverseny miatt csökkent a kereslet a cég termékei iránt, így piaci részesedésük három százalék alá csökkent, továbbá jelentős népegészségügyi termékadó-fizetési kötelezettsége is lenne a cégnek.

Nyíregyházán bővít Michelin

2013.01.22.

  Több jelentős francia cég tervez magyarországi befektetéseket, elsősorban az élelmiszeriparban és az autóalkatrész-gyártás területén − hangzott el a Francia jelenlét Magyarországon című kötet bemutatóján.A budapesti Francia Nagykövetség és a Magyar−Francia Gazdasági Kamara kiadványa átfogó képet nyújt a harmadik legnagyobb befektetőnek számító franciák magyarországi jelenlétéről. Az elmúlt évtizedben megháromszorozódtak a francia befektetések, a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok pedig a duplájára, évi 6,3 milliárd euróra nőttek.

Magyaroké lesz a volt kabai cukorgyár

2013.01.15.

  Répatermelőkből álló hajdú-bihari, magát egyelőre megnevezni nem kívánó befektetői csoport – élve elővásárlási jogával – több százmillió forintért megvásárolta a volt kabai cukorgyárat. Még ezen a héten aláírhatják az adásvételi szerződést az Eastern Sugarral – adta hírül kedden a Hajdú-bihari Napló.A lap értesülései szerint húsz év után került ismét magyar kézbe a volt cukorgyár.

Brutális burgonya ár jöhet

2013.01.14.

  A ma kijött adatok szerint a gazdák majdnem kétszeresére emelték a burgonya eladási árát novemberben. A krumplitermesztők szerint ez még csak a kezdet.Már jócskán fizetjük a tavalyi aszály árát: novemberben a növényi termékeket átlagosan negyedével adták a gazdák drágábban, mint egy évvel korábban. A termékek közül kiugróan, 88 százalékkal növekedett a burgonya termelői ára – állapítja meg a statisztikai hivatal. A mezőgazdasági árakkal szorosan együtt mozognak a fogyasztói árak, tehát szinte azonnal érezhetjük a bevásárlókosarunk tartalmának kifizetésekor is.

SMS-ben is fizethetünk a parkolásért Nyíregyházán

2013.01.14.

  Egyszerűbbé és kényelmesebbé vált a parkolás Nyíregyházán. A megyeszékhelyen már évek óta elérhető a mobilparkolás, amely azoknak ideális, akik nem szeretik a parkolóórához igazítani az életüket, de elkerülhető az aprópénz-számolgatás, és egy mobiltelefonnal is kényelmesen, az autóból intézhető a megállás.A szolgáltatás januártól tovább bővült a megyeszékhelyen.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Következő >>   [Utolsó]