Nem szigorítja a kormány a házi pálinkafőzés szabályait

2013.02.23.

  Nem tervezi a kormány a házi pálinkafőzés szabályainak szigorítását, és az uniós bíróság előtt is kész megvédeni álláspontját A Nemzetgazdasági Minisztérium azután közölte ezt, hogy az Európai Bizottság bejelentette: az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot a házi pálinkafőzés jövedéki adómentessége miatt. Az alkoholtartalmú italok jövedéki adóját uniós jogszabály harmonizálja, és az Európai Bizottság szerint a magyarországi mentesség nem esik az uniós szabályozás által megengedett határok közé. 

Ismét nő a benzin ára

2013.02.19.

  3 forinttal nő a benzin ára a hazai töltőállomásokon szerdán – értesült piaci forrásból a holtankoljak.hu. Így literenkénti átlagos ára 436 forintra nő, ezzel egy szintre kerül a gázolaj árával, aminek átlagára szintén 436 forint - utóbbi ára szerdán nem nő. Legutóbb pénteken tapasztaltunk áremelést, akkor 2 forinttal nőtt a gázolaj ára, a benziné nem változott. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.

Május 1-ig kell átállni az online pénztárgépekre

2013.02.14.

  Május elsejéig kell átállni a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek alkalmazására - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben.A kormányhatározat arra hívja fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy rendeletben határozza meg az új pénztárgépek bevezetésének ütemezését úgy, hogy az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállás időpontja: 2013. május 1.A határozat szerint az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépeket 2013. június 30-ig lehet használni, addig ezt az állami adóhatóság nem szankcionálná, ez a határidő az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépeknél 2013. december 31-e.

Ismét többet kell fizetnünk ezúttal a gázolajért

2013.02.13.

  Emelte bruttó 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol, a benzin ára nem változott Az emeléssel a gázolaj 431  forintra változott, a 95-ös benzin literenkénti átlagára 432 forint maradt. A Mol február elejétől heti két alkalommal határoz az üzemanyagár- változásokról, így már nemcsak hétfőn, hanem szerdán is dönt az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról. Az autósok 20-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak egyes kutak árai között. 

Fizetési határidő a kisadózók számára

2013.02.12.

  Február 12., azaz a mai nap az első fizetési határidő a kisadózók számára A főállású kisadózók után fizetendő „kata-adó” havi 50 ezer forint, a nem főállásúak után 25 ezer forint. Ez kiváltja a vállalkozás társasági adóját, valamint a kisadózóként bejelentett magánszemélyek személyi jövedelemadóját, járulékait és a rájuk tekintettel fizetett szociális hozzájárulási adót, valamint az egészségügyi- és a szakképzési hozzájárulást is - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

A LEGO bejelentette: 380 embert küld el

2013.02.07.

  A Lego-csoport 380 munkahelyet megszüntet a dániai Billundban lévő központi gyárában, és a feldolgozást, valamint a csomagolást meglévő külföldi termelő üzemeiben, köztük Magyarországon erősíti.A cég keddi közlése szerint az átállást a következő két és fél évben tervezik lebonyolítani.  A cél az, hogy a termelést közelebb vigyék a felvevő piacokhoz, így a magyarországi és csehországi üzem Európára, a mexikói az észak-amerikai piacra fog összpontosítani. Magyarországon Nyíregyházán van a dán cégnek gyára, amely egyike azon öt helyszínnek a világon, ahol a Legót gyártják.

Szabad vállalkozási zóna lesz Tiszavasvári

2013.01.31.

  Dolgozónként 400 ezer forintos kedvezményt ígér a kormány a szabad vállalkozási zónákban. Szerdán hozták nyilvánosságra, hogy melyik 47 térség részesül az adó és járulékelőnyökből. A Nemzetgazdasági Minisztérium által közölt listán 47 térség szerepel, a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár megyében. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár egy hete még arról beszélt, hogy 33 térséget jelöl ki a kormány. A keddi ülésen végül 47 kijelölésről döntöttek.A kijelölt szabad vállalkozási zónák között szerepel a 90 -es évekig gyógyszeripari fellegvárnak számító Tiszavasvári is.

Ülésezik Tiszavasvári képviselő-testülete

2013.01.30.

  Január 31.-én tartja soron következő ülését Tiszavasvári város képviselő-testülete, több pont is szerepel a napirenden. Az ülés kezdetekor a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője Hosszú József bemutatkozik, illetve jelentést tesz a polgármester a két képviselő-testületi ülés között végzett munkájáról.

Biomassza kazán is működik a tiszaújvárosi fűtőműben

2013.01.29.

  Ötszáz kilowatt teljesítményű, úgynevezett fluidágyas biomassza kazánt adtak át kedden a Sinergy Kft. tulajdonában lévő Tisza BioTerm Kft. tiszaújvárosi fűtőerőművében. A körülbelül 130 millió forintos beruházáshoz pályázaton 65 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a társaság.A Sinergy Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzatával kötött 20 éves hőszolgáltatási szerződés keretében építette meg a Tiszaújvárosi Fűtőerőművet. 2002 óta öt és fél ezer lakás, valamint több közintézmény és a rendelőintézet távhőellátását biztosítják.

Startolhat hazánkban a Google utcatérképe

2013.01.28.

  Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint Magyarországon elindulhat a Google Street View szolgáltatás, miután egy most elkészült állásfoglalásban sikerült megteremteni a szükséges garanciákat arra, hogy az állampolgárok magánszférája ne sérüljön, és a köz érdeke is érvényesüljön. Az interneten nyilvánosságra hozott utcaképfelvételeken nem látszódhatnak sem arcok, sem az autók rendszáma.Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke egy hétfői, más témában tartott budapesti konferencián bejelentette, sikerült lezárni a Google utcakép-szolgáltatás adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseit.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]