Soványodik a piros bika

2013.01.24.

  Leépíti magyarországi jelenlétét a Red Bull. A cég a csökkenő fogyasztás és a chipsadó miatt döntött az átszervezés mellett. Az energiaitalt továbbra is értékesítik.Leépítheti magyarországi érdekeltségét a Red Bull – értesült a Marketing & Média piaci forrásokból. A lap információi szerint az erős árverseny miatt csökkent a kereslet a cég termékei iránt, így piaci részesedésük három százalék alá csökkent, továbbá jelentős népegészségügyi termékadó-fizetési kötelezettsége is lenne a cégnek.

Nyíregyházán bővít Michelin

2013.01.22.

  Több jelentős francia cég tervez magyarországi befektetéseket, elsősorban az élelmiszeriparban és az autóalkatrész-gyártás területén − hangzott el a Francia jelenlét Magyarországon című kötet bemutatóján.A budapesti Francia Nagykövetség és a Magyar−Francia Gazdasági Kamara kiadványa átfogó képet nyújt a harmadik legnagyobb befektetőnek számító franciák magyarországi jelenlétéről. Az elmúlt évtizedben megháromszorozódtak a francia befektetések, a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok pedig a duplájára, évi 6,3 milliárd euróra nőttek.

Magyaroké lesz a volt kabai cukorgyár

2013.01.15.

  Répatermelőkből álló hajdú-bihari, magát egyelőre megnevezni nem kívánó befektetői csoport – élve elővásárlási jogával – több százmillió forintért megvásárolta a volt kabai cukorgyárat. Még ezen a héten aláírhatják az adásvételi szerződést az Eastern Sugarral – adta hírül kedden a Hajdú-bihari Napló.A lap értesülései szerint húsz év után került ismét magyar kézbe a volt cukorgyár.

Brutális burgonya ár jöhet

2013.01.14.

  A ma kijött adatok szerint a gazdák majdnem kétszeresére emelték a burgonya eladási árát novemberben. A krumplitermesztők szerint ez még csak a kezdet.Már jócskán fizetjük a tavalyi aszály árát: novemberben a növényi termékeket átlagosan negyedével adták a gazdák drágábban, mint egy évvel korábban. A termékek közül kiugróan, 88 százalékkal növekedett a burgonya termelői ára – állapítja meg a statisztikai hivatal. A mezőgazdasági árakkal szorosan együtt mozognak a fogyasztói árak, tehát szinte azonnal érezhetjük a bevásárlókosarunk tartalmának kifizetésekor is.

SMS-ben is fizethetünk a parkolásért Nyíregyházán

2013.01.14.

  Egyszerűbbé és kényelmesebbé vált a parkolás Nyíregyházán. A megyeszékhelyen már évek óta elérhető a mobilparkolás, amely azoknak ideális, akik nem szeretik a parkolóórához igazítani az életüket, de elkerülhető az aprópénz-számolgatás, és egy mobiltelefonnal is kényelmesen, az autóból intézhető a megállás.A szolgáltatás januártól tovább bővült a megyeszékhelyen.

Szerda déltől használható az M3-as új szakasza

2013.01.14.

  Szerda délben helyezik ideiglenesen forgalomba az M3-as autópálya új, Nyíregyháza és a 49-es főút közti szakaszát - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője hétfőn az autópálya ófehértói csomópontjánál tartott katasztrófavédelmi gyakorlat után. Loppert Dániel elmondta, hogy a csaknem 34 kilométer hosszú sztrádaszakasz teljes hosszán autópályadíjat kell majd fizetni. (Kép: hungarokamion.hu) A forgalomba helyezés azért ideiglenes, mert az ófehértói mérnökségi telep csak májusban készül el. Az autópálya-szakasz az Új Széchenyi Terv keretében, 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos hazai forrásból, nettó 31,9 milliárd forintból épült meg.

Komoly benzináremelkedés jöhet szerdán

2013.01.12.

  A nemzetközi piaci változások a benzin esetében 8-10, a gázolaj esetében pedig 3-5 forintos áremelés bejelentését indokolnak január 14-én, hétfőn - közölte előrejelzésében a GKI Energiakutató.A legutóbbi három forintos benzinár-emelés után  várhatóan a benzin kiskereskedelmi átlagára 428, a gázolaj ára is 428 forintra emelkedhet január 16-án, szerdán - írta a GKI Energiakutató pénteki előrejelzésében.A hazai üzemanyagárak változását alapvetően két tényező alakítja: az üzemanyagok nemzetközi piaci árváltozása és a forint-dollár árfolyamának alakulása.

Feleződhet Tiszavasvári adóssága

2013.01.10.

  Tiszavasvárinak 60% míg Tiszalöknek 50% -ig vállalhatja át az állam a meglévő rövid és hosszúlejáratú hiteléit.Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy mind Tiszalök és a járásközpont Tiszavasvári adósságállománya felére csökkenhet. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján tette közzé azt a listát, amely részletezi a kabinet az ötezernél több lakosú települések adósságának átvállalását. A dokumentumból az is kiderül továbbá, hogy az egyes önkormányzatok adósságának várhatóan mekkora részét vállalja át az állam. Orbán Viktor október végén jelentette be, hogy az önkormányzatok finanszírozási problémáinak megoldása érdekében a kormány átvállalja azok adósságait, szám szerint 612 milliárd forintot.

Drágulhat a kenyér

2013.01.08.

  Akár 20-25 százalékkal emelnék a pékek a pékáruk árát - mondta az InfoRádiónak a Pékszövetség elnöke. Septe József szerint valamekkora áremelés már egy hónapon belül várható lesz. A pékek 20-25 százalékos áremelést szeretnének elérni, igaz, már ősz óta próbálkoznak - mondta a Pékszövetség elnöke, Septe József.

Drágábban tankolhatunk péntektől

2013.01.03.

  Emeli bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból. A 95-ös benzin literenkénti átlagára 414-415 forintra, a gázolajé 420-421 forintra nő. A múlt héten a Mol bruttó 3-3 forinttal emelte a benzin és a gázolaj árát. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj tavaly január közepén volt a legdrágább: egy liter átlagosan 449 forintba került.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]