22 százalékkal emelkedik a sárga csekk díja

2012.11.28.

  A Magyar Posta Zrt. 2013. január elsejétől átlagosan 22 százalékkal emeli a bankoknak a készpénzátutalási megbízás díját, a jövő évi plusz költségek alapján - közölte a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI érdeklődésére.Az MTI annak kapcsán kérdezte a Magyar Postát, hogy a Népszabadság információja szerint a a cég 112 forintról 137 forintra emeli a sárga csekk díját. A Magyar Posta hangsúlyozza, hogy a 22 százalékos mérték a 2013-tól felmerülő plusz költségeket fedezi, az emelés nem jelet a cég számára extra bevételt.

Szabolcsi almából készül a Coca-Cola üdítője

2012.11.20.

  A Coca-Cola dunaharaszti palackozója ezentúl külföldi helyett magyar almából állítja elő az almaivólét - közölte a vidékfejlesztési miniszter kedden Dunaharasztiban, amikor a gyárba megérkezett Szabolcsból az első, almasűrítményt szállító tartálykocsi.A kormány néhány hónapja kötött együttműködési megállapodást Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel, és ennek eredménye, hogy első lépésként évi 7500 tonna hazai almát vesz át a társaság - mondta Fazekas Sándor. A hazai ültetvényeken termesztett gyümölcsből a vásárosnaményi Agrana feldolgozójában készítenek sűrítményt, és ebből állítják elő a Coca-Cola Cappy márkájú gyümölcslevét. Ezzel a Magyarországon termő mintegy félmillió tonna alma 1,5 százaléka talál állandó, biztos átvevőre.

161 milliós pályázati forrásból újulhat meg Tiszavasvári belvízrendszere

2012.11.17.

  A belvízelvezetés problémája egész megyében jelen van, és ez alól nem kivétel Tiszavasvári sem. A városban a belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítettsége mindössze 40%-os.Az elmúlt években több alkalommal is nehéz helyzetbe került a város rendkívüli belvízhelyzet kapcsán, hiszen egy jelentősebb csapadékos időjárás esetén a lakosság több mint 25%-a veszélynek volt kitéve.  A korábban város területét behálózó vízelnyelők sokszor felelőtlen feltöltése, a belvíz-helyzet megoldásának folyamatos tologatása miatt, csapadékosabb időszakokban a lakóingatlanok tucatjai rongálódtak meg, vagy mentek teljesen tönkre.

Drágul a bankolás januártól

2012.11.13.

  A bankok többsége ügyfeleire hárítja a csekkadóként ismertté vált tranzakciós illetéket – derül ki a november elején közzétett, januártól hatályos kondíciós listákból. Azt mondják, a bankadó mellett megjelenő új teher fizetését nem tudják átvállalni, de vannak bankok, akik az adóköteles pénzmozgások egy részét nem terhelik meg.

Áthárítják a bankok a tranzakciós adót

2012.11.03.

  Áthárítják a bankok a januártól fizetendő tranzakciós illetéket - írja összeállításában a pénteki Népszabadság. Két bank még a kártyás fizetésre is díjat számít fel januártól.A Népszabadságnak a bankok kondíciós listája alapján készített összeállításában szereplő lakossági bankoknál rendre emelkedik januártól az átutalási megbízások és a készpénzfelvétel díja. Ennek oka a kormány által kivetendő - sárgacsekk-adónak is nevezett - tranzakciós illeték.

Átvállalja az állam Tiszavasvári adósságának egy részét

2012.10.27.

  Orbán Viktor az Önkormányzatok az adósság csapdájában című rendezvényen bejelentette: az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát teljesen, az ötezernél nagyobb lakosú települések adósságállományát pedig részben átvállalja az állam.

Tiszavasvári bekapcsolódott a járműszerelvény-gyártásba

2012.10.12.

  A magyar tulajdonú, 1916-ban alapított cég a járművekhez beltéri részegységet gyárt, a termékeit pedig szinte száz százalékban külföldön értékesíti – ismertette Forgács József, a budapesti székhelyű társaság igazgatóságának tagja, a cég többségi tulajdonosa az eseményen.Elmondta, a több mint félmilliárd forint értékű fejlesztéshez állami és úniós pályázati segítségként mintegy 91 millió forintot kapott a cég. A tiszavasvári gyáregységben 2013-ban további fejlesztéseket indít a társaság, amely 2014 végéig összesen 120 helyi lakos foglalkoztatását tervezi.

Tovább bővül az M3-as

2012.10.11.

  Megjelent az M3-as autópálya újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a 49-es számú főúttól vezető, Őr-Vásárosnamény közötti szakaszának, valamint csatlakozó építmények kivitelezési munkáinak elvégzésére vonatkozó közbeszerzési kiírás - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A közlemény szerint a fejlesztés során 2x2 forgalmi sávú, plusz leállósávval rendelkező sztrádaszakasz épül majd a két szabolcsi település között.

Továbbra is padlón a panellakás árak

2012.10.10.

  Egy lakótelepi paneles lakás fajlagos ára átlagosan egyharmadával alacsonyabb, mint az ugyanazon a területen található egyéb társasházi lakásé, a legkeresettebbek továbbra is az 55 négyzetméter alatti lakások – közölte az OTP Jelzálogbank, a lakótelepi értéktérkép elemzésére hivatkozva az MTI-vel. A magyar lakótelepi forgalom 2-3 százalékát adó fővárosi III. kerületben például ebben a viszonylatban mintegy 45 százalék az eltérés a lakásárak között.

Indul Nyíregyháza nyugati elkerülő útjának építése

2012.10.05.

  Kovács Ferenc, a szabolcs- szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: a nyugati elkerülő út a Nyíregyháza–Polgár közötti 36-os számú főutat köti majd össze az M3-as autópályával. Hozzátette: mellette alakítja ki a nyírségi nagyváros önkormányzata a második ipari parkját, mivel az első már teljesen megtelt. Az újabb ipari beruházási terület létesítésére a helyhatóság már benyújtotta 600 millió forint értékű pályázatát az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz, a megvalósításhoz 50 százalékos arányú forrást kérve.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]