Nyíregyháza: 20 milliárdos adósságot egy számjegyűre cserélik

2012.12.20.

  Több mint 50 százalékkal csökkenti Nyíregyháza adósságát az állam. Ezt Orbán Viktor, miniszterelnök jelentette be ma a városban. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a 20 milliárdos adósságot egyszámjegyűre csökkentik. Hozzátette: a tegnapi kormányülésen megyénk településeinek adósságkonszolidációjáról is döntöttek. A 26 milliárdos adósságot két év alatt 20 milliárdra sikerült csökkentenie Nyíregyházának. Ez pedig azt jelenti, hogy – a dunántúli vélekedéssel ellentétben - a szabolcsi megyeszékhely nem szegény, hanem erős város, aki már eddig is nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy csökkentse az adósságállományát – fogalmazott Orbán Viktor.

Fizetni kell az állástalan fiataloknak

2012.12.09.

  December 16-ig kell jelentkezniük az adóhivatalnál azoknak a diákoknak, akiknek megszűnt idén a hallgatói jogviszonyuk. Decembertől ugyanis, aki nem talált munkát, magának kell fizetni az egészségügyi járulékot. Idén több mint 30 ezer fiatal nem került be a felsőoktatásba. Vannak, akik az érettségi után az interneten próbálnak állást találni, nem sok sikerrel. Amennyiben nem tanulnak tovább és munkát sem találnak, december 15-től már maguknak fizetik az egészségügyi járulékot.Nemcsak nekik jár le december 16-án a határidő. Azoknak a friss diplomásoknak is fizetniük kell, akik az oklevél megszerzése óta nem tudtak elhelyezkedni. Az egészségügyi járulék havonta 6390 forint, amit csekken kell átutalni az adóhivatalnak.

Már csak pár hétig használható fel a 2012-es üdülési csekk

2012.11.30.

  Már csak pár hétig lehet beváltani az üdülési csekkeket, amelyekből közel 480 ezer darab van még forgalomban – tájékoztatta a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. szerdán az MTI-t.A közlemény szerint az üdülési csekkek december 31-ig válthatóak be, jelenleg mintegy 1,3 milliárd forint értékben közel 480 ezer darab van még forgalomban. A NÜSZ az elfogadóhelyi szerződések határozatlan érvényességét határozott időtartamra, március 31-re módosította, ez idő alatt minden elfogadott üdülési csekket elszámolnak – tették hozzá.

22 százalékkal emelkedik a sárga csekk díja

2012.11.28.

  A Magyar Posta Zrt. 2013. január elsejétől átlagosan 22 százalékkal emeli a bankoknak a készpénzátutalási megbízás díját, a jövő évi plusz költségek alapján - közölte a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI érdeklődésére.Az MTI annak kapcsán kérdezte a Magyar Postát, hogy a Népszabadság információja szerint a a cég 112 forintról 137 forintra emeli a sárga csekk díját. A Magyar Posta hangsúlyozza, hogy a 22 százalékos mérték a 2013-tól felmerülő plusz költségeket fedezi, az emelés nem jelet a cég számára extra bevételt.

Szabolcsi almából készül a Coca-Cola üdítője

2012.11.20.

  A Coca-Cola dunaharaszti palackozója ezentúl külföldi helyett magyar almából állítja elő az almaivólét - közölte a vidékfejlesztési miniszter kedden Dunaharasztiban, amikor a gyárba megérkezett Szabolcsból az első, almasűrítményt szállító tartálykocsi.A kormány néhány hónapja kötött együttműködési megállapodást Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel, és ennek eredménye, hogy első lépésként évi 7500 tonna hazai almát vesz át a társaság - mondta Fazekas Sándor. A hazai ültetvényeken termesztett gyümölcsből a vásárosnaményi Agrana feldolgozójában készítenek sűrítményt, és ebből állítják elő a Coca-Cola Cappy márkájú gyümölcslevét. Ezzel a Magyarországon termő mintegy félmillió tonna alma 1,5 százaléka talál állandó, biztos átvevőre.

161 milliós pályázati forrásból újulhat meg Tiszavasvári belvízrendszere

2012.11.17.

  A belvízelvezetés problémája egész megyében jelen van, és ez alól nem kivétel Tiszavasvári sem. A városban a belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítettsége mindössze 40%-os.Az elmúlt években több alkalommal is nehéz helyzetbe került a város rendkívüli belvízhelyzet kapcsán, hiszen egy jelentősebb csapadékos időjárás esetén a lakosság több mint 25%-a veszélynek volt kitéve.  A korábban város területét behálózó vízelnyelők sokszor felelőtlen feltöltése, a belvíz-helyzet megoldásának folyamatos tologatása miatt, csapadékosabb időszakokban a lakóingatlanok tucatjai rongálódtak meg, vagy mentek teljesen tönkre.

Drágul a bankolás januártól

2012.11.13.

  A bankok többsége ügyfeleire hárítja a csekkadóként ismertté vált tranzakciós illetéket – derül ki a november elején közzétett, januártól hatályos kondíciós listákból. Azt mondják, a bankadó mellett megjelenő új teher fizetését nem tudják átvállalni, de vannak bankok, akik az adóköteles pénzmozgások egy részét nem terhelik meg.

Áthárítják a bankok a tranzakciós adót

2012.11.03.

  Áthárítják a bankok a januártól fizetendő tranzakciós illetéket - írja összeállításában a pénteki Népszabadság. Két bank még a kártyás fizetésre is díjat számít fel januártól.A Népszabadságnak a bankok kondíciós listája alapján készített összeállításában szereplő lakossági bankoknál rendre emelkedik januártól az átutalási megbízások és a készpénzfelvétel díja. Ennek oka a kormány által kivetendő - sárgacsekk-adónak is nevezett - tranzakciós illeték.

Átvállalja az állam Tiszavasvári adósságának egy részét

2012.10.27.

  Orbán Viktor az Önkormányzatok az adósság csapdájában című rendezvényen bejelentette: az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát teljesen, az ötezernél nagyobb lakosú települések adósságállományát pedig részben átvállalja az állam.

Tiszavasvári bekapcsolódott a járműszerelvény-gyártásba

2012.10.12.

  A magyar tulajdonú, 1916-ban alapított cég a járművekhez beltéri részegységet gyárt, a termékeit pedig szinte száz százalékban külföldön értékesíti – ismertette Forgács József, a budapesti székhelyű társaság igazgatóságának tagja, a cég többségi tulajdonosa az eseményen.Elmondta, a több mint félmilliárd forint értékű fejlesztéshez állami és úniós pályázati segítségként mintegy 91 millió forintot kapott a cég. A tiszavasvári gyáregységben 2013-ban további fejlesztéseket indít a társaság, amely 2014 végéig összesen 120 helyi lakos foglalkoztatását tervezi.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]