Szerda déltől használható az M3-as új szakasza

2013.01.14.

  Szerda délben helyezik ideiglenesen forgalomba az M3-as autópálya új, Nyíregyháza és a 49-es főút közti szakaszát - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője hétfőn az autópálya ófehértói csomópontjánál tartott katasztrófavédelmi gyakorlat után. Loppert Dániel elmondta, hogy a csaknem 34 kilométer hosszú sztrádaszakasz teljes hosszán autópályadíjat kell majd fizetni. (Kép: hungarokamion.hu) A forgalomba helyezés azért ideiglenes, mert az ófehértói mérnökségi telep csak májusban készül el. Az autópálya-szakasz az Új Széchenyi Terv keretében, 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos hazai forrásból, nettó 31,9 milliárd forintból épült meg.

Komoly benzináremelkedés jöhet szerdán

2013.01.12.

  A nemzetközi piaci változások a benzin esetében 8-10, a gázolaj esetében pedig 3-5 forintos áremelés bejelentését indokolnak január 14-én, hétfőn - közölte előrejelzésében a GKI Energiakutató.A legutóbbi három forintos benzinár-emelés után  várhatóan a benzin kiskereskedelmi átlagára 428, a gázolaj ára is 428 forintra emelkedhet január 16-án, szerdán - írta a GKI Energiakutató pénteki előrejelzésében.A hazai üzemanyagárak változását alapvetően két tényező alakítja: az üzemanyagok nemzetközi piaci árváltozása és a forint-dollár árfolyamának alakulása.

Feleződhet Tiszavasvári adóssága

2013.01.10.

  Tiszavasvárinak 60% míg Tiszalöknek 50% -ig vállalhatja át az állam a meglévő rövid és hosszúlejáratú hiteléit.Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy mind Tiszalök és a járásközpont Tiszavasvári adósságállománya felére csökkenhet. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján tette közzé azt a listát, amely részletezi a kabinet az ötezernél több lakosú települések adósságának átvállalását. A dokumentumból az is kiderül továbbá, hogy az egyes önkormányzatok adósságának várhatóan mekkora részét vállalja át az állam. Orbán Viktor október végén jelentette be, hogy az önkormányzatok finanszírozási problémáinak megoldása érdekében a kormány átvállalja azok adósságait, szám szerint 612 milliárd forintot.

Drágulhat a kenyér

2013.01.08.

  Akár 20-25 százalékkal emelnék a pékek a pékáruk árát - mondta az InfoRádiónak a Pékszövetség elnöke. Septe József szerint valamekkora áremelés már egy hónapon belül várható lesz. A pékek 20-25 százalékos áremelést szeretnének elérni, igaz, már ősz óta próbálkoznak - mondta a Pékszövetség elnöke, Septe József.

Drágábban tankolhatunk péntektől

2013.01.03.

  Emeli bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból. A 95-ös benzin literenkénti átlagára 414-415 forintra, a gázolajé 420-421 forintra nő. A múlt héten a Mol bruttó 3-3 forinttal emelte a benzin és a gázolaj árát. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj tavaly január közepén volt a legdrágább: egy liter átlagosan 449 forintba került.

Nyíregyháza: 20 milliárdos adósságot egy számjegyűre cserélik

2012.12.20.

  Több mint 50 százalékkal csökkenti Nyíregyháza adósságát az állam. Ezt Orbán Viktor, miniszterelnök jelentette be ma a városban. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a 20 milliárdos adósságot egyszámjegyűre csökkentik. Hozzátette: a tegnapi kormányülésen megyénk településeinek adósságkonszolidációjáról is döntöttek. A 26 milliárdos adósságot két év alatt 20 milliárdra sikerült csökkentenie Nyíregyházának. Ez pedig azt jelenti, hogy – a dunántúli vélekedéssel ellentétben - a szabolcsi megyeszékhely nem szegény, hanem erős város, aki már eddig is nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy csökkentse az adósságállományát – fogalmazott Orbán Viktor.

Fizetni kell az állástalan fiataloknak

2012.12.09.

  December 16-ig kell jelentkezniük az adóhivatalnál azoknak a diákoknak, akiknek megszűnt idén a hallgatói jogviszonyuk. Decembertől ugyanis, aki nem talált munkát, magának kell fizetni az egészségügyi járulékot. Idén több mint 30 ezer fiatal nem került be a felsőoktatásba. Vannak, akik az érettségi után az interneten próbálnak állást találni, nem sok sikerrel. Amennyiben nem tanulnak tovább és munkát sem találnak, december 15-től már maguknak fizetik az egészségügyi járulékot.Nemcsak nekik jár le december 16-án a határidő. Azoknak a friss diplomásoknak is fizetniük kell, akik az oklevél megszerzése óta nem tudtak elhelyezkedni. Az egészségügyi járulék havonta 6390 forint, amit csekken kell átutalni az adóhivatalnak.

Már csak pár hétig használható fel a 2012-es üdülési csekk

2012.11.30.

  Már csak pár hétig lehet beváltani az üdülési csekkeket, amelyekből közel 480 ezer darab van még forgalomban – tájékoztatta a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. szerdán az MTI-t.A közlemény szerint az üdülési csekkek december 31-ig válthatóak be, jelenleg mintegy 1,3 milliárd forint értékben közel 480 ezer darab van még forgalomban. A NÜSZ az elfogadóhelyi szerződések határozatlan érvényességét határozott időtartamra, március 31-re módosította, ez idő alatt minden elfogadott üdülési csekket elszámolnak – tették hozzá.

22 százalékkal emelkedik a sárga csekk díja

2012.11.28.

  A Magyar Posta Zrt. 2013. január elsejétől átlagosan 22 százalékkal emeli a bankoknak a készpénzátutalási megbízás díját, a jövő évi plusz költségek alapján - közölte a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI érdeklődésére.Az MTI annak kapcsán kérdezte a Magyar Postát, hogy a Népszabadság információja szerint a a cég 112 forintról 137 forintra emeli a sárga csekk díját. A Magyar Posta hangsúlyozza, hogy a 22 százalékos mérték a 2013-tól felmerülő plusz költségeket fedezi, az emelés nem jelet a cég számára extra bevételt.

Szabolcsi almából készül a Coca-Cola üdítője

2012.11.20.

  A Coca-Cola dunaharaszti palackozója ezentúl külföldi helyett magyar almából állítja elő az almaivólét - közölte a vidékfejlesztési miniszter kedden Dunaharasztiban, amikor a gyárba megérkezett Szabolcsból az első, almasűrítményt szállító tartálykocsi.A kormány néhány hónapja kötött együttműködési megállapodást Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel, és ennek eredménye, hogy első lépésként évi 7500 tonna hazai almát vesz át a társaság - mondta Fazekas Sándor. A hazai ültetvényeken termesztett gyümölcsből a vásárosnaményi Agrana feldolgozójában készítenek sűrítményt, és ebből állítják elő a Coca-Cola Cappy márkájú gyümölcslevét. Ezzel a Magyarországon termő mintegy félmillió tonna alma 1,5 százaléka talál állandó, biztos átvevőre.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]