161 milliós pályázati forrásból újulhat meg Tiszavasvári belvízrendszere

2012.11.17.

  A belvízelvezetés problémája egész megyében jelen van, és ez alól nem kivétel Tiszavasvári sem. A városban a belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítettsége mindössze 40%-os.Az elmúlt években több alkalommal is nehéz helyzetbe került a város rendkívüli belvízhelyzet kapcsán, hiszen egy jelentősebb csapadékos időjárás esetén a lakosság több mint 25%-a veszélynek volt kitéve.  A korábban város területét behálózó vízelnyelők sokszor felelőtlen feltöltése, a belvíz-helyzet megoldásának folyamatos tologatása miatt, csapadékosabb időszakokban a lakóingatlanok tucatjai rongálódtak meg, vagy mentek teljesen tönkre.

Drágul a bankolás januártól

2012.11.13.

  A bankok többsége ügyfeleire hárítja a csekkadóként ismertté vált tranzakciós illetéket – derül ki a november elején közzétett, januártól hatályos kondíciós listákból. Azt mondják, a bankadó mellett megjelenő új teher fizetését nem tudják átvállalni, de vannak bankok, akik az adóköteles pénzmozgások egy részét nem terhelik meg.

Áthárítják a bankok a tranzakciós adót

2012.11.03.

  Áthárítják a bankok a januártól fizetendő tranzakciós illetéket - írja összeállításában a pénteki Népszabadság. Két bank még a kártyás fizetésre is díjat számít fel januártól.A Népszabadságnak a bankok kondíciós listája alapján készített összeállításában szereplő lakossági bankoknál rendre emelkedik januártól az átutalási megbízások és a készpénzfelvétel díja. Ennek oka a kormány által kivetendő - sárgacsekk-adónak is nevezett - tranzakciós illeték.

Átvállalja az állam Tiszavasvári adósságának egy részét

2012.10.27.

  Orbán Viktor az Önkormányzatok az adósság csapdájában című rendezvényen bejelentette: az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát teljesen, az ötezernél nagyobb lakosú települések adósságállományát pedig részben átvállalja az állam.

Tiszavasvári bekapcsolódott a járműszerelvény-gyártásba

2012.10.12.

  A magyar tulajdonú, 1916-ban alapított cég a járművekhez beltéri részegységet gyárt, a termékeit pedig szinte száz százalékban külföldön értékesíti – ismertette Forgács József, a budapesti székhelyű társaság igazgatóságának tagja, a cég többségi tulajdonosa az eseményen.Elmondta, a több mint félmilliárd forint értékű fejlesztéshez állami és úniós pályázati segítségként mintegy 91 millió forintot kapott a cég. A tiszavasvári gyáregységben 2013-ban további fejlesztéseket indít a társaság, amely 2014 végéig összesen 120 helyi lakos foglalkoztatását tervezi.

Tovább bővül az M3-as

2012.10.11.

  Megjelent az M3-as autópálya újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a 49-es számú főúttól vezető, Őr-Vásárosnamény közötti szakaszának, valamint csatlakozó építmények kivitelezési munkáinak elvégzésére vonatkozó közbeszerzési kiírás - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A közlemény szerint a fejlesztés során 2x2 forgalmi sávú, plusz leállósávval rendelkező sztrádaszakasz épül majd a két szabolcsi település között.

Továbbra is padlón a panellakás árak

2012.10.10.

  Egy lakótelepi paneles lakás fajlagos ára átlagosan egyharmadával alacsonyabb, mint az ugyanazon a területen található egyéb társasházi lakásé, a legkeresettebbek továbbra is az 55 négyzetméter alatti lakások – közölte az OTP Jelzálogbank, a lakótelepi értéktérkép elemzésére hivatkozva az MTI-vel. A magyar lakótelepi forgalom 2-3 százalékát adó fővárosi III. kerületben például ebben a viszonylatban mintegy 45 százalék az eltérés a lakásárak között.

Indul Nyíregyháza nyugati elkerülő útjának építése

2012.10.05.

  Kovács Ferenc, a szabolcs- szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: a nyugati elkerülő út a Nyíregyháza–Polgár közötti 36-os számú főutat köti majd össze az M3-as autópályával. Hozzátette: mellette alakítja ki a nyírségi nagyváros önkormányzata a második ipari parkját, mivel az első már teljesen megtelt. Az újabb ipari beruházási terület létesítésére a helyhatóság már benyújtotta 600 millió forint értékű pályázatát az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz, a megvalósításhoz 50 százalékos arányú forrást kérve.

Kinyírták a félkarú rablókat

2012.10.02.

  Betiltották Magyarországon a játékgépeket.Navracsics Tibor törvényjavaslatát 238 igen szavazattal, 1 nem és 8 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés.A parlament keddi döntésével megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók működtetését, pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban üzemeltethetők a jövőben, például vendéglátóhelyeken nem.

Mégsem okozott olyan nagy kárt az aszály megyénkben

2012.09.26.

   Mégsem okozott olyan nagy kárt az aszály megyénkben, mint amire számítottak. Bár még az országos átlaghoz képest is kevesebb volt a búza termése, a kisebb mennyiséget kompenzálta a magasabb felvásárlási ár. Hasonló a helyzet a napraforgóval is, ám a kukoricánál már bajok vannak.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   Következő >>   [Utolsó]