Tovább bővül az M3-as

2012.10.11.

  Megjelent az M3-as autópálya újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a 49-es számú főúttól vezető, Őr-Vásárosnamény közötti szakaszának, valamint csatlakozó építmények kivitelezési munkáinak elvégzésére vonatkozó közbeszerzési kiírás - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A közlemény szerint a fejlesztés során 2x2 forgalmi sávú, plusz leállósávval rendelkező sztrádaszakasz épül majd a két szabolcsi település között.

Továbbra is padlón a panellakás árak

2012.10.10.

  Egy lakótelepi paneles lakás fajlagos ára átlagosan egyharmadával alacsonyabb, mint az ugyanazon a területen található egyéb társasházi lakásé, a legkeresettebbek továbbra is az 55 négyzetméter alatti lakások – közölte az OTP Jelzálogbank, a lakótelepi értéktérkép elemzésére hivatkozva az MTI-vel. A magyar lakótelepi forgalom 2-3 százalékát adó fővárosi III. kerületben például ebben a viszonylatban mintegy 45 százalék az eltérés a lakásárak között.

Indul Nyíregyháza nyugati elkerülő útjának építése

2012.10.05.

  Kovács Ferenc, a szabolcs- szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: a nyugati elkerülő út a Nyíregyháza–Polgár közötti 36-os számú főutat köti majd össze az M3-as autópályával. Hozzátette: mellette alakítja ki a nyírségi nagyváros önkormányzata a második ipari parkját, mivel az első már teljesen megtelt. Az újabb ipari beruházási terület létesítésére a helyhatóság már benyújtotta 600 millió forint értékű pályázatát az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz, a megvalósításhoz 50 százalékos arányú forrást kérve.

Kinyírták a félkarú rablókat

2012.10.02.

  Betiltották Magyarországon a játékgépeket.Navracsics Tibor törvényjavaslatát 238 igen szavazattal, 1 nem és 8 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés.A parlament keddi döntésével megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók működtetését, pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban üzemeltethetők a jövőben, például vendéglátóhelyeken nem.

Mégsem okozott olyan nagy kárt az aszály megyénkben

2012.09.26.

   Mégsem okozott olyan nagy kárt az aszály megyénkben, mint amire számítottak. Bár még az országos átlaghoz képest is kevesebb volt a búza termése, a kisebb mennyiséget kompenzálta a magasabb felvásárlási ár. Hasonló a helyzet a napraforgóval is, ám a kukoricánál már bajok vannak.

Jöhet a segélyplafon, változik a nyugdíj

2012.09.25.

   Dolgozik a kormány azon, hogy segélyezési plafont vezessen be az egy főre havonta kifizethető szociális támogatásoknál – mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tisztségviselője úgy fogalmazott: nem lehet, hogy több pénzt kapjanak a segélyből élők, mint azok, akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért. Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy a segélyezési lehetőségek szűkítése nem újdonság, miután a kormányzat a juttatások kifizetését már korábban valamilyen feltételhez kötötte, például közmunkához vagy iskolába járáshoz.

Óriási bajban lehet Tiszavasvári is...

2012.09.17.

  Egy pénteki hír szerint a bankok úgy döntöttek, hogy a meglévő hiteleket ugyan nem számolják föl, de újabb pénzeszközöket már nem helyeznek ki a hazai önkormányzatokhoz.Ha nem lesz pénz, jövő januárban a hazai önkormányzati rendszer egyszerűen megáll – mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Népszabadságnak. Kósa szerint az önkormányzati portfólióval rendelkező pénzintézetektől újabban hiába kérnek hitelt az önkormányzatok, a bankok leálltak a hitelezéssel. Kifejtette: a probléma oka az, hogy az új önkormányzati törvény értelmében a települési önkormányzatok 2013. január elsejétől nem igényelhetnek folyószámlahitelt.

Hétfőig lehet Diákhitelt igényelni

2012.09.14.

  A Diákhitel igénylésének első időszaka hétfőn, szeptember 17-én ér véget. A már két konstrukcióban is nyújtott kölcsön havonta több tízezer forintos egyre halmozódó adósságot jelent a hallgatóknak, amitől nehéz és hosszú évek fáradságos munkája megszabadulni. Legalábbis azoknak, akik meg tudnak tőle szabadulni. Mi történik azokkal, akiknek fizetése nem lesz elég a teljes adósság lezárására? Nyugdíjasként is fizetni kell, halál után öröklődik a tartozás?

Új kollégiumi szobák a Tiszavasvári Középiskolában

2012.09.13.

  A Tiszavasvári Középiskola főépületben található kollégiumi szárnyban a már meglévő szobák mellett tetőtér beépítéssel 4 új szobát alakított ki az iskola a nyár folyamán. A beruházást az iskola saját költségén az iskolában szakmai gyakorlaton résztvevő diákok bevonásával végezte .Az új szobáknak köszönhetően az épület befogadóképessége 68 főre bővült, ez által lehetővé vált, hogy a fiú kollégiumot véglegesen megszűntessék az iskola területén található  Dessewffy kastély épületében. Ez azt jelenti, hogy mostantól a kastély épületét nem fogják kollégiumként  használni, hiszen a lányok és fiúk elférnek az főépület kollégiumi szobáiban. Az iskola a közeljövőben újabb pályázatokat szeretne benyújtani a helyi múzeummal közösen a kastély épületének felújítására,turisztikai célú hasznosítására.

Szerdától újra csúcs közelben az üzemanyag árak

2012.09.11.

  Emeli bruttó 8 forinttal a benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.Az emeléssel a 95-ös benzin átlagára 447-448 forintra, a gázolajé pedig 443-444 forintra nő.A Mol egy hete bruttó 3 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, akkor a benzin ára nem változott.A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt.Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   Következő >>   [Utolsó]