Jöhet a segélyplafon, változik a nyugdíj

2012.09.25.

   Dolgozik a kormány azon, hogy segélyezési plafont vezessen be az egy főre havonta kifizethető szociális támogatásoknál – mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tisztségviselője úgy fogalmazott: nem lehet, hogy több pénzt kapjanak a segélyből élők, mint azok, akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért. Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy a segélyezési lehetőségek szűkítése nem újdonság, miután a kormányzat a juttatások kifizetését már korábban valamilyen feltételhez kötötte, például közmunkához vagy iskolába járáshoz.

Óriási bajban lehet Tiszavasvári is...

2012.09.17.

  Egy pénteki hír szerint a bankok úgy döntöttek, hogy a meglévő hiteleket ugyan nem számolják föl, de újabb pénzeszközöket már nem helyeznek ki a hazai önkormányzatokhoz.Ha nem lesz pénz, jövő januárban a hazai önkormányzati rendszer egyszerűen megáll – mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Népszabadságnak. Kósa szerint az önkormányzati portfólióval rendelkező pénzintézetektől újabban hiába kérnek hitelt az önkormányzatok, a bankok leálltak a hitelezéssel. Kifejtette: a probléma oka az, hogy az új önkormányzati törvény értelmében a települési önkormányzatok 2013. január elsejétől nem igényelhetnek folyószámlahitelt.

Hétfőig lehet Diákhitelt igényelni

2012.09.14.

  A Diákhitel igénylésének első időszaka hétfőn, szeptember 17-én ér véget. A már két konstrukcióban is nyújtott kölcsön havonta több tízezer forintos egyre halmozódó adósságot jelent a hallgatóknak, amitől nehéz és hosszú évek fáradságos munkája megszabadulni. Legalábbis azoknak, akik meg tudnak tőle szabadulni. Mi történik azokkal, akiknek fizetése nem lesz elég a teljes adósság lezárására? Nyugdíjasként is fizetni kell, halál után öröklődik a tartozás?

Új kollégiumi szobák a Tiszavasvári Középiskolában

2012.09.13.

  A Tiszavasvári Középiskola főépületben található kollégiumi szárnyban a már meglévő szobák mellett tetőtér beépítéssel 4 új szobát alakított ki az iskola a nyár folyamán. A beruházást az iskola saját költségén az iskolában szakmai gyakorlaton résztvevő diákok bevonásával végezte .Az új szobáknak köszönhetően az épület befogadóképessége 68 főre bővült, ez által lehetővé vált, hogy a fiú kollégiumot véglegesen megszűntessék az iskola területén található  Dessewffy kastély épületében. Ez azt jelenti, hogy mostantól a kastély épületét nem fogják kollégiumként  használni, hiszen a lányok és fiúk elférnek az főépület kollégiumi szobáiban. Az iskola a közeljövőben újabb pályázatokat szeretne benyújtani a helyi múzeummal közösen a kastély épületének felújítására,turisztikai célú hasznosítására.

Szerdától újra csúcs közelben az üzemanyag árak

2012.09.11.

  Emeli bruttó 8 forinttal a benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.Az emeléssel a 95-ös benzin átlagára 447-448 forintra, a gázolajé pedig 443-444 forintra nő.A Mol egy hete bruttó 3 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, akkor a benzin ára nem változott.A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt.Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál

Korrigált a forint - 286 fölött az euró

2012.09.06.

  Erősödött kora estére a forint árfolyama a délutánihoz viszonyítva a főbb devizákhoz képest a bankközi devizapiacon. Az euró 18 órakor 286,20 forinton állt. Délután fél ötkor 287,50 forinton, kora reggel 284,30 forinton jegyezték az eurót. Délután három óra után 285,40 forintról pár percen belül 289 forint fölé ugrott az euró árfolyama az IMF/EU-megállapodást a felkínált feltételekkel elutasító kormányfői bejelentésére

Szerdától ismét drágultak az üzemanyagok

2012.08.15.

Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán. Egy hete a Mol bruttó 4 forinttal csökkentette a gázolaj árát, a benziné akkor nem változott. A héten a 95-ös benzin átlagára 431 forintra, a gázolajé 430 forintra nőtt. A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forintba került. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Forrás: MTI

Nettó 28 forinttal indult a léalma felvásárlás

2012.08.13.

Az Agrana-Juice Magyarország Kft. kilogrammonként nettó 28 forinttal indítja hétfőn a léalma felvásárlási árát - közölte Szigeti Zoltán, az osztrák érdekeltségű cég ügyvezető-igazgatója szombaton az MTI-vel.A cégvezető tájékoztatása szerint a hét végi egyeztetés alapján a nettó ár az őstermelőknél kiegészül 12 százalékos kompenzációs felárral, így bruttó 31,36 forintot kapnak majd kilogrammonként az ipari feldolgozású almáért.

Betemetett strandfejlesztés

2012.08.07.

Az egyszerűbb megoldást választotta a helyi képviselő-testület azzal, hogy három évvel a korábban tervezett tanmedence alapjául szolgáló hatalmas gödröt hétfőn betemettette Tóth Zsolt helyi vállalkozóval. Akik rendszeres és hűséges látogatói a helyi gyógyfürdőnek már meg sem lepődnek azon, hogy évről- évre valami megváltozik a nyár eleji nyitáskor. Az elmúlt években megszépült a strand bejáratának környezete és új épületszárnnyal és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal bővült a strand szolgáltatása.

[Első]   << Előző    25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35