Kútba esett a kecske

2018.08.19.

Lakóház udvarán lévő gyűrűskútba esett egy kecske szombaton, Tiszavasváriban, az Őz utcában. A város önkormányzati tűzoltói dugólétra és mentőkötél segítségével mentették ki a haszonállatot, a szakálas négylábú sértetlenül úszta meg a balesetet - tákéjoztatott Dóka Imre tű. főhadnagy megyei szóvivő a SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről.

Finn módszeren akadt fenn a tiszavasvári kerékpáros

2018.08.14.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai finn módszerrel végeztek ittasságellenőrzést Tiszavasváriban, 2018. augusztus 10-én. A rendőrök az ellenőrzött járművezetők közül egy kerékpárosról állapították meg, hogy ittassága miatt a járművezetésre alkalmatlan állapotban van. A gépjárművezetők közül senki nem bizonyult ittasnak, azonban a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 12 járművezetővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot.

SZŐKE ZOLTÁN ÚJJÁÉPÍTENÉ TISZAVASVÁRIT

2018.08.10.

Időközi polgármester-választást tartanak szeptember 16-án Tiszavasváriban, mivel a korábbi városvezető országgyűlési képviselő lett, s a két tisztség összeférhetetlen egymással.A Fidesz-KDNP színeiben Szőke Zoltán indul, akit dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatón becsületes, hiteles és céltudatos emberként jellemzett. – Tiszavasváriban nőttem fel, itt dolgozom, itt élek, 20 éve vagyok önkormányzati képviselő, szóval úgy ismerem a várost, mint a tenyeremet – fogalmazott Szőke Zoltán . 

A JEGYZŐ VÁLTANÁ FÜLÖP ERIKET TISZAVASVÁRIBAN

2018.08.10.

Hivatalosan is bemutatkozott múlt csütörtökön Tiszavasvári független polgármesterjelöltje, Badics Ildikó. A település jelenlegi jegyzője indul a szeptember 16-ra kiírt időközi választáson a polgármesteri posztért. Megköszönöm a városlakók bizalmát, és az aktivisták segítségét, hogy ebben az embert próbáló melegben is napokon belül összegyűlt az indulásomhoz szükséges ajánlás – kezdte sajtótájékoztatóját, majd kijelentette:  eddig a jegyzői székből dolgozott a városért, most a polgármesteriből szeretne tenni azért, hogy sikeres és eredményes legyen Tiszavasvári. Hozzátette: ismeri a település minden egyes problémáját, de a város lehetőségeit is.

ISMÉT ROZGONYI ATTILA LEHET TISZAVASVÁRI POLGÁRMESTERE

2018.08.10.

 Hivatalosan is bemutatkozott pénteken Tiszavasvári független polgármesterjelöltje, Rozgonyi Attila miután leadta a jelöléshez szükséges aláírásokat a Helyi Választási Bizottság   vezetőjének. A település egykori vezetője indul a 2018. szeptember 16-ra kiírt időközi választáson a polgármesteri posztért. A jelölt elmondta: „Az általam vezetett önkormányzati ciklusban (2006-2010) komoly nehézségeket kellett leküzdeni elég, ha csak a költségvetési hiány kezelésére gondolunk.

Szülők festették pirosra az óvoda falát!

2018.08.10.

Tiszavasváriban a Varázsceruza Óvoda homlokzatát önkéntes szülők a vigaszdíjként nyert festékkel frissítették ragyogó pirossá - olvasható  Let’s Colour projekt közösségi oldalán . Az óvoda épülete az elmúlt időszakban több korszerűsítési munkán esett át hála az intézmény dolgozóinak  és a leleményes szülőknek. A vigaszdíj pályázónként 50 liter készre kevert színes Dulux falfesték volt, amely az Akzo Nobel által a pályázók számára felajánlott színpalettából választhatták ki.

Tanuszoda: Döntésképtelen városvezetés

2018.08.07.

Ha bizonyos ügyekben (pld: közbiztonság, oktatás, stb.) a helyi lakosok véleményére kíváncsi egy városvezetés, az jó dolog. Az viszont igazán meglepő, ha a városvezetés a lakosságtól várja egy új uszoda építésének helyszínére a javaslatokat. 2018-ban Tiszavasváriban ez is megtörténhet. A város honlapján olvasható felhívás szerint június 13.-ig lehetett javaslatokat tenni az 5200 m2-es tehermentes telek helyszínére. Erre azért volt szükség mivel az eddig felajánlott önkormányzati területek egyike sem alkalmas uszoda megépítésére. Lássuk mit is tervez az állam ideépíteni.

Elindult a választási kampány Tiszavasváriban

2018.08.07.

Időközi polgármester-választást tartanak szeptember 16-án Tiszavasváriban, mivel a korábbi városvezető Fülöp Erik országgyűlési képviselő lett, s a két tisztség összeférhetetlen egymással. Miközben a Fidesz-KDNP színeiben Szőke Zoltán indul érdekes adalék, hogy a "mintavárosként" megbélyegzett településen a Jobbiknak nem lesz a párt által delegált jelöltje.

Kiugrott az ablakon, majd elfogták a férfit

2018.08.07.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság járőrei vasárnap tiszavasvári otthonában intézkedés alá akartak vonni egy harmincéves helyi férfit, aki a rendőröket észlelve az ablakon kiugrott és elszaladt.A járőrök a férfit egy lakóházához közeli erdős területen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a www.police.hu oldalon.

Leégett a Dessewffy magtár Tiszavasváriban

2018.07.13.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy közel ötszáz négyzetméteres magtár csütörtökön késő este Tiszavasváriban, az Erdő utcában. Az épületben műanyag granulátum és egy elektromos targonca is volt. A kiemelt riasztáshoz nyolc tűzoltókocsi érkezett (hajdúnánásról, Nyíregyházáról, Tiszaújvárosból és Tiszavasváriból), hogy megfékezzék a lángokat. A tűzoltást több vízszállító és egy létrasugár is segítette. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]