Császár kilépett a Jobbikból

2018.09.12.

Érdekes időpontban, néhány nappal az időközi polgármester-választás előtt súlyosan meggyengült a Jobbik Tiszavasváriban, amelyet a párt korábban a fővárosának kiáltott ki. Két önkormányzati képviselő is elhagyta a párt helyi szervezetét. Az egyik Császár József a Tiszavasvári Jobbik-szervezetének alapítója, vezetője. Úgy tudjuk Dr. Rojkó László önkormányzati képviselő is kilépet a helyi szervezetből.

Kiszivárgott: segély megvonására készülhet a kormány

2018.09.06.

A szociális segély megvonására, illetve szigorítására készül a kormány - írja a Népszava. Eddig ugyanis a járási hivatalok a segély 22.800 forintját vették figyelembe, amikor döntöttek arról, hogy jogosult-e valaki támogatásra. A jövőben azonban a lap szerint a 8-órás közmunkabér jelenlegi nettó 54-ezer forintjával, illetve a szakképzett közmunkás bér nettó 78-ezer forintjával számolnának,

Körözött személyeket fogtak a rendőrök

2018.09.06.

A tiszavasvári rendőrök kapták el a körözött férfiakat. A Tiszavasvári Rendőrkapitányság járőrei szeptember 5-én Tiszadobon és Tiszavasváriban elfogtak két férfit, akik ellen a Nyíregyházi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja rendelt el körözést.Az egyenruhások a 21 éves tiszadobi és a 24 éves tiszavasvári lakost a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

Kútba esett a kecske

2018.08.19.

Lakóház udvarán lévő gyűrűskútba esett egy kecske szombaton, Tiszavasváriban, az Őz utcában. A város önkormányzati tűzoltói dugólétra és mentőkötél segítségével mentették ki a haszonállatot, a szakálas négylábú sértetlenül úszta meg a balesetet - tákéjoztatott Dóka Imre tű. főhadnagy megyei szóvivő a SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről.

Finn módszeren akadt fenn a tiszavasvári kerékpáros

2018.08.14.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai finn módszerrel végeztek ittasságellenőrzést Tiszavasváriban, 2018. augusztus 10-én. A rendőrök az ellenőrzött járművezetők közül egy kerékpárosról állapították meg, hogy ittassága miatt a járművezetésre alkalmatlan állapotban van. A gépjárművezetők közül senki nem bizonyult ittasnak, azonban a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 12 járművezetővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot.

SZŐKE ZOLTÁN ÚJJÁÉPÍTENÉ TISZAVASVÁRIT

2018.08.10.

Időközi polgármester-választást tartanak szeptember 16-án Tiszavasváriban, mivel a korábbi városvezető országgyűlési képviselő lett, s a két tisztség összeférhetetlen egymással.A Fidesz-KDNP színeiben Szőke Zoltán indul, akit dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatón becsületes, hiteles és céltudatos emberként jellemzett. – Tiszavasváriban nőttem fel, itt dolgozom, itt élek, 20 éve vagyok önkormányzati képviselő, szóval úgy ismerem a várost, mint a tenyeremet – fogalmazott Szőke Zoltán . 

A JEGYZŐ VÁLTANÁ FÜLÖP ERIKET TISZAVASVÁRIBAN

2018.08.10.

Hivatalosan is bemutatkozott múlt csütörtökön Tiszavasvári független polgármesterjelöltje, Badics Ildikó. A település jelenlegi jegyzője indul a szeptember 16-ra kiírt időközi választáson a polgármesteri posztért. Megköszönöm a városlakók bizalmát, és az aktivisták segítségét, hogy ebben az embert próbáló melegben is napokon belül összegyűlt az indulásomhoz szükséges ajánlás – kezdte sajtótájékoztatóját, majd kijelentette:  eddig a jegyzői székből dolgozott a városért, most a polgármesteriből szeretne tenni azért, hogy sikeres és eredményes legyen Tiszavasvári. Hozzátette: ismeri a település minden egyes problémáját, de a város lehetőségeit is.

ISMÉT ROZGONYI ATTILA LEHET TISZAVASVÁRI POLGÁRMESTERE

2018.08.10.

 Hivatalosan is bemutatkozott pénteken Tiszavasvári független polgármesterjelöltje, Rozgonyi Attila miután leadta a jelöléshez szükséges aláírásokat a Helyi Választási Bizottság   vezetőjének. A település egykori vezetője indul a 2018. szeptember 16-ra kiírt időközi választáson a polgármesteri posztért. A jelölt elmondta: „Az általam vezetett önkormányzati ciklusban (2006-2010) komoly nehézségeket kellett leküzdeni elég, ha csak a költségvetési hiány kezelésére gondolunk.

Szülők festették pirosra az óvoda falát!

2018.08.10.

Tiszavasváriban a Varázsceruza Óvoda homlokzatát önkéntes szülők a vigaszdíjként nyert festékkel frissítették ragyogó pirossá - olvasható  Let’s Colour projekt közösségi oldalán . Az óvoda épülete az elmúlt időszakban több korszerűsítési munkán esett át hála az intézmény dolgozóinak  és a leleményes szülőknek. A vigaszdíj pályázónként 50 liter készre kevert színes Dulux falfesték volt, amely az Akzo Nobel által a pályázók számára felajánlott színpalettából választhatták ki.

Tanuszoda: Döntésképtelen városvezetés

2018.08.07.

Ha bizonyos ügyekben (pld: közbiztonság, oktatás, stb.) a helyi lakosok véleményére kíváncsi egy városvezetés, az jó dolog. Az viszont igazán meglepő, ha a városvezetés a lakosságtól várja egy új uszoda építésének helyszínére a javaslatokat. 2018-ban Tiszavasváriban ez is megtörténhet. A város honlapján olvasható felhívás szerint június 13.-ig lehetett javaslatokat tenni az 5200 m2-es tehermentes telek helyszínére. Erre azért volt szükség mivel az eddig felajánlott önkormányzati területek egyike sem alkalmas uszoda megépítésére. Lássuk mit is tervez az állam ideépíteni.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]