Utolsó ülését tartja Tiszavasvári Képviselő-testülete.

2012.10.17.

 Várhatóan utolsó ülését tartja a Tiszavasvári város képviselő testülete október 18-án csütörtökön miután augusztus 01-én megszűnt várost vezető Jobbik többsége a város közgyűlésében. A helyi választási bizottság október 28-ra írta ki az időközi választást,amelyre a jövő héten vasárnap kerül sor.

Ugrás világűr határából

2012.10.16.

 A tion.hu alapvetően egy helyi és térségi hírportál. Küldetésünk, hogy elsőként tájékozttassuk az itt élőket a városban és a térségben történt eseményekről.  2012.október 14-én vasárnap azonban a Föld egy másik szegletében olyan történelmi dolog történt, amely véleményünk szerint meg ér egy cikket.

Szögi Lajosra emlékeztek Olaszliszkán

2012.10.15.

  Hat évvel ezelőtt, 2006. október 15-én vált gyilkosság áldozatává Olaszliszkán Szögi Lajos tiszavasvári tanár. Az értelmetlen tragédia évfordulóját megelőző hétvégén október 13-án szombaton a Tiszavasvári Bölcs Baglyok Szögi Lajos Természetvédelmi Oktatóközpont pedagógusai, diákjai valamint a Szögi Lajos barátai, ismerősei Olaszliszkán a tragédia helyszínén felállított emlékműnél emlékeztek.

Tettek Tiszavasváriért

2012.10.15.

  Az elmúlt napokban a város több pontján különös, ugyanakkor korábban természetesnek tűnő dolog volt megfigyelhető. A Tiszavasváriért Egyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek játszóteret újítottak,temetőt takarítottak,szemetet szedtek. A közös összefogás eredménye, hogy szinte teljes egészében megtisztult a Büdi Görög Katolikus temető. Megújult a Krúdy lakótelep játszótere a gyári lakótelepen a sportpálya, és ha egy kis időre is megtisztult a belváros Kossuth utcai szakasza.

Piacon kampányolt az MSZP

2012.10.15.

  Október 14-én a tiszavasvári időközi választásra a piacon kampányoltak az MSZP jelöltjei. A városi szervezet az időközi választásra a nyolc körzetből ötben női jelöltet választott. A település élére egy köztiszteletben álló, a gazdasághoz és a szociálpolitikához egyaránt értő szakembert, Timári Istvánné Margót jelölték.

Velencéből is érkezett öregdiák

2012.10.11.

 A negyvenedik, negyvenötödik és ötvenedik évforduló után az ötvenöt éves osztálytalálkozójukat is megtartották a tiszavasvári Kabay János Általános Iskolából 1957-ben elballagott diákok. Nyolcadikosok voltunk, amikor iskolánkat településünk híres szülöttjéről, a feltaláló vegyész-gyógyszerész Kabay Jánosról nevezték el.

Íme, Szakos Andi szerelmi fészke

2012.10.11.

  Pár hónapja még Tiszavasváriban élt, ám a közelmúltban végre a fővárosba költözött Szakos Andi és szerelme, Gergő. A Megasztár második helyezettje megmutatta a Tv2 Aktívnak azt a három szobás albérletet, ahol új életet kezdett szerelmével. Andi a hálószobába azonban nem engedte be a stábot, azt szigorúan az intimszférájuknak kezeli.

Véradás után pihenés diákoknak!

2012.10.10.

  A Magyar Vöröskereszt Tiszavasvári szervezete 2012. október 16-án (jövőhét kedden) 8 órától 12 óráig véradást szervez a Vasvári Pál Középiskola ebédlőjében. A Magyar Vöröskereszt munkatársai várnak minden diákot, pedagógust akik segíteni szeretnének! A véradáshoz Taj kártya, személyi igazolvány szükséges!

Ebzárlat és legeltetési tilalom Tiszavasváriban

2012.10.09.

  A helyi önkormányzat honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság határozata szerint Tiszavasvári közigazgatási területén tartott állatokra azonnali végrehajtás mellett ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a 2012. október 04-től október 18-ig terjedő időszakra.

Utazik a cukorrépa

2012.10.05.

Idén több mint 100 hektáron termett cukorrépa a tiszavasvári Zöld Mező Szövetkezet területén. A termést vasúton szállítják az ország egyetlen még működő üzemébe, a kaposvári Cukorgyárba. Felvételünkön a tiszavasvári vasútállomás rakodó területén készült. A Kaposváron készülő - az Európai Unió által előírt kvóta szerinti - 105 ezer tonna cukor az éves hazai fogyasztás mintegy harmadát teszi ki.

[Első]   << Előző    85   86   87   88   89   90   Következő >>   [Utolsó]