Bemutatkozott a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület

2012.09.17.

  Kovács Tibor, az egyesület elnöke köszöntőjében röviden összefoglalta a társulás céljait. – Szeretnénk széleskörű összefogást, átlátható, tiszta közéletet teremteni Tiszavasváriban. Vissza kell kapcsolni a települést az országos vérkeringésbe, és újra kell indítani a fejlődést a városban.

A Széles úti romatelepen, SZEMétszedésre hívogat a SZEM

2012.09.14.

  A Magyar Antidiszkriminációs Közhasznú Alapítvány a SZEMpont Egyesülettel közösen "Tisztulj Telep" szemétszedési akciót szervez 2012. szeptember 16-án, vasárnap 11 órától Tiszavasváriban, a Széles úti szegregált lakóövezetben az ott élő cigány lakosok bevonásával,melynek során a szelektív hulladékgyűjtés fortélyaira és a hulladékkezelésre tanítják a telepen lakókat.

Császár József nélkül, a tisztesség útján politizálna tovább a jobbik

2012.09.13.

   Dr. Fülöp Erik Tiszavasvári polgármester már augusztus elején, a képviselőt-testület önfeloszlatását követően kijelentette; indulni fog az őszi választáson. A helyi jobbik csütörtöki közleménye szerint a képviselőjelöltjei is felálltak mellé, és készen állnak az október 28-i megmérettetésre. Mindegyik választókerületben indulnak jelöltjeik. Fülöp Erik közölte: A város polgármestereként minden erőmmel igyekszem a bizalmat megszolgálni! Nagy elszántsággal vetettem bele magam a munkába, és őszintén gondoltam azt, hogy mindent meg lehet változtatni, mindent jó irányba lehet fordítani.

Közoktatási szakembert jelölnek polgármesternek a Tiszavasvári civilek a Fidesz-KDNP támogatásával

2012.09.12.

  A Tiszavasváriért Közéleti Egyesület azzal a céllal jött létre , hogy pártpolitika-mentes összefogást teremtsen a tiszavasvári civilek, a helyi vállalkozók és a lakosság között olvasható a egyesület honlapján. A széleskörű szövetségnek azért kellett létrejönnie, hogy az elmúlt évek kudarcai után megteremthessék az átlátható, tiszta közéletet Tiszavasváriban. A közelmúltban bejegyzett egyesület Ráduly Zsolt biológia-kémia szakos tanárt, közoktatási szakértőt, a helyi általános iskola igazgató helyettesét jelöli polgármesternek az október 28-ai tiszavasvári időközi önkormányzati választáson.

Keresztyén családi napon vettek részt a helyi reformátusok

2012.09.12.

  Csaknem 1500-an vettek részt azon a családi napon, melyet a Nyírségi Református Egyházmegye és a Református Hitünkért Alapítvány első alkalommal rendezett meg gyülekezetei számára Sóstón. A gyermekeknek és felnőtteknek szóló egész napos közösségi programok célja, hogy felhívják a figyelmet a szeretet fontosságára és a családok iránti felelősségre. Apák, anyák, nagyszülők, gyerekek, és jegyespárok, több mint 1500-an vettek részt Sóstón a Keresztyén Családi napon. A Nyírségi Református Egyházmegye első alkalommal rendezte meg az egésznapos programot, melynek célja, hogy a gyülekezetek megismerjék és figyeljenek oda a keresztyén családokra, a családok pedig kapcsolatot találjanak egymáshoz.

Aleva István a SZEM polgármesterjelöltje Tiszavasváriban

2012.09.12.

   A Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt is indul az október 28-ai tiszavasvári időközi önkormányzati választáson, a párt polgármester-jelöltet és képviselőjelölteket is állít - jelentette be augusztus 26-án  budapesti évadnyitó politikai nagygyűlésükön a pártelnök. A párt honlapján szeptember 9-én a megjelent információ szerint Aleva István közgazdászt, HR-szakértőt, egy nyíregyházi informatikai cég igazgatóhelyettesét jelöli polgármesternek. Aleva István, 44 éves. Nős, két leánygyermek édesapja.Tiszavasváriban él, az Árpád utcán .

A szocialisták is változást akarnak Tiszavasváriban

2012.09.11.

  Timári Istvánné, korábbi szocialista önkormányzati képviselőt indítja polgármester-jelöltként az október 28-ai időközi választáson Tiszavasváriban az MSZP – jelentette Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő kedden. Mint mondta: nagy kihívás előtt áll Tiszavasvári és lakossága, arról fognak szavazni, hogy a város jövőjét egy új, kompetens vezetéssel képzelik el, vagy megőrzik a „Jobbik fővárosa” rosszízű címet. – A polgármester-jelölt mellett Tiszavasvári mind a nyolc választókerületében egyéni jelöltet indítunk – jelentette be dr. Veres János.

Ellopta az utcán hagyott bútorokat

2012.09.11.

   A Tiszavasvári Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett egy 52 éves tiszavasvári férfit, aki szeptember 7-én Tiszavasvári belterületén, az utcán szállítás céljából hagyott sarokülő bútorzatot eltulajdonított húszezer forint értékben.A rendőrjárőrök az elkövetőt rövid időn mbelül tetten érték, és a Tiszavasvári Rendőrkapitányságra előállították. A lopási kár megtérült.  

Tűz volt a tiszavasvári önkormányzat telephelyén

2012.09.04.

  Kedden reggel 8 óra után kapták a jelzést a Tiszavasvári tűzoltók, hogy hatalmas lánggal ég a Gépállomás úton lévő önkormányzati telephelyen az ott tárolt fanyesedék és komposztálásra összegyűjtött falevél. A helyi tűzoltók azonnal megkezdték a tűz lokalizálását majd az oltási munkálatokba nem sokkal később bekapcsolódtak a hajdúnánási hivatásos tűzoltók is. Az oltást nehezítette az erős szél valamint az, hogy a közelben lévő Városi Sportcsarnok tűzcsapjai nem működtek. Személyi sérülés nem történt. Az utómunkálatok több órán keresztül folytak ahova a tűzoltók a Hősök úton található tűzcsapból hordták a vizet.

Sportosan indult a tanév Tiszavasváriban

2012.09.03.

   A változások tanéve kezdődött el szeptember 3-án az ország valamennyi iskolájában így a tiszavasvári általános iskolában is. Ünnepélyes külsőségek között szülők és az iskola diákjai előtt nyitotta meg a 2012-13. éves tanévet Dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a helyi általános iskola Kabay János Általános Iskolai Egységében. A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Karakó László országgyűlési képviselő, Dr. Fülöp Erik polgármester, valamint városunk prominens személyei.

[Első]   << Előző    85   86   87   88   89   Következő >>   [Utolsó]