Nézze meg, hogy dőlt el a Vinnai - Fülöp párharc

2018.04.09.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. számú egyéni választókerületében az országos trendhez hasonlóan a Fidesz-KDNP és a Jobbik között zajlott a "csata" vasárnap a választásokon. Azt, hogy mely körzetekből kik jutottak be a parlamentbe már tudjuk. Azt viszont, hogy Tiszavasvári Járás településeinek szavazóköreiben, hogyan oszlottak meg a leadott szavazatok Vinnai Győző és Fülöp Erik között most megmutatjuk.

Butasága miatt úszhatja meg a börtönt egy tiszavasvári pár

2018.04.09.

Mint arról korábbi cikkünkben írtunk, még 2015-ben egy 3 éves gyermek halálát okozta a lopott áram Tiszavasváriban. A gyermek szülei most döbbenetes indokkal úszhatják meg a felelősségre vonást. A kirendelt szakértők ugyanis azt állapították meg, hogy a pár olyan szinten tanulatlan és aluliskolázott, hogy szó szerint nincsenek tisztában az áram fogalmával

Hamarosan időközi választás jöhet Tiszavasváriban

2018.04.09.

Bejött amire előzetesen számítani lehetett. A Jobbik országos listájáról a parlamentbe jutott Dr. Fülöp Erik regnáló polgármester. Ezzel azonban új helyzet állt elő. Bár az önkormányzati választások 2019-ben lesznek, de egy 2011-ben az Országgyűlés által hozott új jogszabály megváltoztatta az összeférhetetlenségi szabályokat is, így polgármester nem lehet országgyűlési képviselő is.

Eredmények 2. választókerületből

2018.04.09.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. számú választókerületében 98,89 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő:

Elsöprő Fidesz-győzelem a választáson

2018.04.09.

Kétharmados eredményt ért el a Fidesz–KDNP a 2018-as ország­gyűlési választáson. Vasárnap éjjel a voksok 88 százalékos feldolgozottsága mellett a fővároson kívül alig akad olyan választókerület, ahol az ellenzék nyerni tudott. Az MSZP és a Párbeszéd szövetsége pedig éppen csak megugrotta a 10 százalékos küszöböt. A Jobbik elnöke, Vona Gábor bejelentette, hogy lemond posztjáról.

Csokitojás a szabályosan közlekedőknek

2018.03.29.

A hétvégén a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai tartottak fokozott közlekedési ellenőrzést. A közúti kontroll elsősorban az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult. A rendőröknek összesen 24 esetben kellett közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezniük biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Ünnepi hulladékszállítási rend

2018.03.27.

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. a Húsvéti ünnep körüli hulladékszállítás kapcsán tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy március 30-án, (Nagypénteken) a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik. Az április 2-i (Húsvét hétfői) körzetből március 31-én (szombaton) szállítja el a hulladékot. A Hulladékudvarok, valamint a Regionális Hulladékkezelő Üzem március 30-án, 31-én és április 2-án zárva tartanak.

Izzott a kémény Tiszavasváriban

2018.03.27.

Kéményben lerakodott korom izzott Tiszavasváriban, a Báthori utcában. A tiszavasvári és a hajdúnánási tűzoltók kiérkezése előtt a ház tulajdonosa egy kerti slaggal a tüzet eloltotta. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el a lerakodott kormot. Az ingatlan fűthető maradt más módon - mondta el Dóka Imre tű. főhadnagy megyei szóvivő SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Választás 2018: Íme a jelöltek listája!

2018.03.21.

Összesen 129 jelöltet vettek nyilvántartásba Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az országgyűlési választásra – nézze meg, hogy választókerületünkben kire lehet szavazni. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. számú OEVK (Nyíregyháza) 21 jelölt neve szerepel a listán, amely még változhat, például visszalépések miatt.

Vasárnap óraátállítás

2018.03.20.

Március 25-én (vasárnap) a nyári időszámítás kezdete miatt hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat, azaz veszítünk egy órát. A nyári időszámítás március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart. Európában a franciák alkalmazták először az óraátállítást még 1976-ban. Az energiahiány és a spórolás lehetősége miatt terjedt el. Magyarországon az óraátállítást 1980-ban vezették be.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]