Ünnepel a VLAMI

2019.05.28.

20 éves a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola Nyíregyházán. Az intézmény azzal a céllal alakult meg, hogy felmenő iskolai rendszerben képezzék a gyerekeket kezdetben néptáncra, majd a paletta folyamatosan bővült: ma már drámát, képzőművészetet, népzenét is oktatnak – mondta Demarcsek Zsuzsa, az intézmény igazgatója.

Verőcén a Tiszalöki Csontváry Nemzetközi Alkotótábor.

2018.10.25.

Nagyszeben, Újpest Galéria és Nyíregyháza után Gebora István, a tiszalöki alkotótábor művészeti vezetője kezdeményezésére „Csontváry nyomában” címmel a Dunakanyarban, Verőcén is megnyitották a napokban a tiszalöki alkotótáborban készült 49 alkotás tárlatát.

Végtisztesség a Dessewffy családnak

2018.09.06.

Tiszavasváriban Bossák Nándor celebrálta istentisztelettel kezdődött a Dessewffy család több tagjának újratemetése, a felújított és felszentelt kriptában.  A mise után az elhunytak újra temetésével folytatták Tiszavasváriban a Dessewffy családra emlékező rendezvényt.

Erdélyben kirándultak a tiszavasvári diákok

2018.05.28.

A Tiszavasvári Általános Iskola hetedikesei újra beutazhatták Erdély csodálatos tájait, Székelyföld páratlan szépségű vidékeit a Határtalanul! program keretében. Találkozhattak a csíkkozmási Dr. Boga Alajos Általános Iskola tanulóival, akikkel közösen helyeztek el koszorút Nyergestetőn.

ZeneVarázslat Egerben

2018.03.29.

Március 23-25. között Egerben rendezték meg, a Zenevarázslat - Nemzetközi Négykezes zongoraversenyt, ahol a Tiszavasvári Hankó László Zeneiskola tehetséges növendékei neves zsűri előtt, az ország különböző városaiból és a környező országokból érkezett versenyzőkkel együtt mutathatták be tudásukat.

Gitárest Girincsi Marcival

2018.03.27.

Fiatalok Gitárestje címmel Girincsi Márton egykor "Kabay-s" diák jelenleg a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulója tartott közös gitárestet Tokárszky Mátéval a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatójával a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében Nyíregyházán.

Vadászati kiállítás Tiszavasváriban

2018.03.20.

Kint a szabadban, a természetben érzi magát az ember, ha megtekinti azt a kiállítást, amelyet a tiszavasvári Szikra Vadásztársaság rendezett a helyi Vasvári Pál Múzeumban. Az egyik sarokban ugyanis dioráma keretében kitömött fácánok, tőkés récék, szalonkák fogadják az érdeklődőket, míg egy másik helyen a bokrok tövében egy kis vadmalac keres menedéket.

Kis művészek nagy sikere

2018.03.20.

A Tiszavasváriban működő Hankó László Zeneiskola tehetséges zongorista növendékei március 12-13. napjain a Bethlen Művészeti Fesztiválon vehettek részt Nyíregyházán a Bethlen Gábor Iskolában, ahol kiválóan szerepeltek és mindét kamaracsoportban I. helyezést értek el saját korcsoportjukban. A felkészítő tanárok Kotroczóné Derecskei Andrea és Vaskó Szabolcs volt. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Talpig hűség négy lábon

2018.03.09.

Egy hosszan elnyúló és megerőltetőbb műszak után hazatérve örömmel vetjük alá magunk családunk, barátaink kérésének, többek között a házimunkában való részvétünkkel, olykor mégsem találjuk megszokott tevékenységeinkben a napi harmóniát. Otthonunk melegének egyre elterjedtebb résztvevőjeként ugyanakkor segíthet felvidítani egy négylábú jószág, amellyel több ezer évet felölelő barátságot könyvelhetünk el.

Készül a Kabay könyv

2018.02.23.

A híres szabolcsi tudós, Kabay János gyógyszervegyészeti életművének hungarikummá nyilvánításáért vehetett át „hungarikum díjat” a Parlamentben Kocsi Erika kisvárdai történész irja mai számában a Kelet-Magyarország. A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény egész Európában egyedülálló, amely hatodik éve lehetővé teszi, hogy nyolc kategóriában azonosítsuk a helyi, megyei és a kiemelkedő nemzeti értékeinket, valamint a magyarság csúcsteljesítményeit hungarikumként méltassuk.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>