Különleges Biblia és fotókiállítás nyílt a Vasvári Pál Múzeumban

2014.10.06.

  A Tiszavasvári Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata és a Vasvári Pál Múzeum idén negyedik alkalommal rendezte meg október 04-én szombaton a „Ruszin Kulturális Napot. A nap során két új időszaki kiállítás is nyílt a múzeumban. Az első kiállítás: „ A Te Igéd Igazság ”címmel több százéves, különleges eredeti Bibliákat mutat be.

Az ország legnagyobb kisfröccsét készítették el Tiszavasváriban

2014.09.29.

  Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várta a helyieket és a városba látogató érdeklődőket. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett rendezvényen kiállításokkal, kézműves vásárral, pálinka piknikkel, csergető versennyel,  koncertekkel, néptáncosokkal és a helyi gasztronómia legkiválóbb ízeivel köszöntötték Szent Mihály Arkangyal ünnepét a több mint 700 éves településen.

Megkezdődött a tanév a múzeumpedagógiai oktatásban is.

2014.09.25.

  A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a Vasvári Pál Múzeum és a KLIK Tiszavasvári Tankerülete szeptember 25-én, csütörtökön délelőtt rendezte meg 2014-2015.évi tanévre vonatkozó Múzeumpedagógiai Tanévnyitóját. A szakmai konferencián a Tiszavasvári járás alap és középfokú oktatási intézmények vezetői és pedagógusai vettek részt.

Egy pohár fröccs, amely sokat segíthet

2014.09.24.

  Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várja a helyieket és a városba látogató kíváncsiskodókat. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett Csipetnyi Büdszentmihály rendezvényen az ország legnagyobb rose fröccsét szeretnék elkészíteni. A tervek szerint egy 236 literes rose fröccs elkészítése a cél, amelyben a magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrend tagjai a helyszínen nyújtanak segítséget egy speciális pohárral, szikvízzel és rose borral.

Kifogták majd kifőzték a Kacsásnál

2014.09.23.

  Szeptember 21-én vasárnap a Gyarapodó Magyarországért alapítvány szervezésben horgászversenyt és családi napot rendeztek Tiszavasváriban a Kacsás Tavon. A nap folyamán főző show- val egybekötött kóstoltatás és recept csere várta az érdeklődőket. A rendezvényen részt vett Stiller Tamás sztár shéf, aki az Év embere volt Heves megyében és sokan ismerhetik a Magyar Televízió Család- Barát magazinjából is.

Mindennapi függőségeink: alkoholizmus vagy számítógépezés

2014.09.21.

  Dr. Zacher Gábor toxikológus,tartott előadást szeptember 19-én Tiszavasváriban, Mindennapi függőségeink címmel. A péntek délelőtti,  eseményen több száz fiatal vett részt elsődlegesen a 14-20 év közötti korosztályból. Az ismert toxikológus a Best Of Rádióbak adott interjújában elmondta a mai fiatalokat veszélyeztetető függőségeik közül a kábítószer-fogyasztás, ugyanolyan súllyal bír mint az alkoholizmus vagy a számítógépezés.

Egy falat Tündérmező - fotókiállítás a múzeumban

2014.09.14.

  Szeptember 09-én kedden hivatalosan is megnyílt Csutkai Csaba fotóművész „Egy falat Tündérmező" című fotókiállítása.Az „Egy falat Tündérmező " könyv 2013-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gondozásában jelent meg. A könyvben látható fotók a megye épitészeti és gasztronómia értékeit kívánjá népszerűsíteni amelyet Csutkai Csaba Nyíregyházán élő fotóművész készített.

Emlékszobát kaptak a Bornemiszák Tiszadadán

2014.09.01.

  Az elmúlt hétvégén emlékülés és bensőséges ünnepség keretében nyílt meg a közösségi házban, a Bornemisza Emlékszoba és Kortárs Irodalmi Gyűjtemény. A rendezvény kezdetén Ifj.Kovács Géza közművelődés vezető, önkormányzati képviselő nyitotta meg az ünnepséget, majd Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere üdvözölte a szép számban összegyűlt vendégeket és a nem mindennapi helyi kezdeményezés megvalósulását.

40 éves a TOT

2014.08.28.

  A múlt hónapban Parádsasvár határában egy erdei tisztáson rendezték meg 40. Nemzetközi Természetvédelmi és Ornitológiai Tábort. A TOT egy évente szerveződő, meghívásos rendszerben működő, önkéntes munkán alapuló, nonprofit sátortábor. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tiszavasvári, 13-as számú Herman Ottó helyi csoportja 1975-ben indította útjára a ma már négy évtizedes hagyományokkal rendelkező tábort, melynek minden évben az ország más-más pontja ad otthont tájékoztatott Dr.Legány András nyugalmazott főiskolai tanár.

Egy hónap alatt közel 1500-an látták az „5000 Év Titkai” kiállítást

2014.08.06.

  A Vasvári Pál Múzeum „5000 Év Titkai” kiállítása a Nyíri mezőség páratlan régészeti leleteit mutatja be. A Hortobágy, a Nyírség és a Tisza keleti partja között fekvő Nyíri mezőség olyan ritka terület, amelyen a Kr.e. 5000-től a középkorig feltárt települések és temetők reprezentálják az egymást követő civilizációk fejlődését. Az arany és ezüst leleteket, amforákat is bemutató régészeti kiállítás régi formájában 2000-2012 között volt látható a múzeumban néprajzi épületében.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>