Nagy sikerrel zárult az év komolyzenei eseménye

2014.10.20.

  Nagysikerű jótékonysági hangversenyt adott vasárnap este a Tiszavasvári Református Templomban a Debreceni Református Kollégium Kántusa(közismertebb nevén a Kollégiumi Kántus).A kórust 1739-ben alapította a Debreceni Református Kollégium matematika professzora, Maróthi György. Magyar zeneszerzők – Bárdos Lajos, Gárdonyi Zoltán és Zsolt, Vass Lajos, Birtalan József, Szokolay Sándor, Vajda János és mások – számos művet írtak a kórusnak.

Tanárok Éjszakáztak a Vasvári Pál Múzeumban

2014.10.12.

  Országosan második,Tiszavasváriban első alkalommal rendezték meg Tanárok Éjszakáját amit a  Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ hívott életre. A kezdeményezés célja, hogy minden évben legyen egy nap, amikor a múzeumok teljes  figyelme a pedagógusokra irányul. A rendezvény célja, hogy az oktatási szakemberek megismerjék a múzeumokat, a múzeumok oktatást segítő programjait, módszereit, hogy a pedagógusok minél szélesebb körben hasznosítsák iskolájuk helyi pedagógiai programjaiban.

A Kelet varázsa a Városi Könyvtárban

2014.10.11.

  "A Kelet varázsa" - címmel nagysikerű író - olvasó találkozót rendeztek kedden a  Városi Könyvtárban Tiszavsváriban.Az "Őszi Könyvtári Napok" programsorozat keretein belül Lőrincz L. László, népszerű író volt a vendége a Városi Könyvtárnak.Leslie L. Lawrence írói álnéven kiadott első munkája, a Sindzse szeme hozta meg számára az országos népszerűséget.

Különleges Biblia és fotókiállítás nyílt a Vasvári Pál Múzeumban

2014.10.06.

  A Tiszavasvári Város Ruszin Nemzetiségi Önkormányzata és a Vasvári Pál Múzeum idén negyedik alkalommal rendezte meg október 04-én szombaton a „Ruszin Kulturális Napot. A nap során két új időszaki kiállítás is nyílt a múzeumban. Az első kiállítás: „ A Te Igéd Igazság ”címmel több százéves, különleges eredeti Bibliákat mutat be.

Az ország legnagyobb kisfröccsét készítették el Tiszavasváriban

2014.09.29.

  Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várta a helyieket és a városba látogató érdeklődőket. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett rendezvényen kiállításokkal, kézműves vásárral, pálinka piknikkel, csergető versennyel,  koncertekkel, néptáncosokkal és a helyi gasztronómia legkiválóbb ízeivel köszöntötték Szent Mihály Arkangyal ünnepét a több mint 700 éves településen.

Megkezdődött a tanév a múzeumpedagógiai oktatásban is.

2014.09.25.

  A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a Vasvári Pál Múzeum és a KLIK Tiszavasvári Tankerülete szeptember 25-én, csütörtökön délelőtt rendezte meg 2014-2015.évi tanévre vonatkozó Múzeumpedagógiai Tanévnyitóját. A szakmai konferencián a Tiszavasvári járás alap és középfokú oktatási intézmények vezetői és pedagógusai vettek részt.

Egy pohár fröccs, amely sokat segíthet

2014.09.24.

  Szeptember 27-én szombaton Szent Mihály napja alkalmából egész napos programsorozat várja a helyieket és a városba látogató kíváncsiskodókat. A Vasvári Pál Múzeum által szervezett Csipetnyi Büdszentmihály rendezvényen az ország legnagyobb rose fröccsét szeretnék elkészíteni. A tervek szerint egy 236 literes rose fröccs elkészítése a cél, amelyben a magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrend tagjai a helyszínen nyújtanak segítséget egy speciális pohárral, szikvízzel és rose borral.

Kifogták majd kifőzték a Kacsásnál

2014.09.23.

  Szeptember 21-én vasárnap a Gyarapodó Magyarországért alapítvány szervezésben horgászversenyt és családi napot rendeztek Tiszavasváriban a Kacsás Tavon. A nap folyamán főző show- val egybekötött kóstoltatás és recept csere várta az érdeklődőket. A rendezvényen részt vett Stiller Tamás sztár shéf, aki az Év embere volt Heves megyében és sokan ismerhetik a Magyar Televízió Család- Barát magazinjából is.

Mindennapi függőségeink: alkoholizmus vagy számítógépezés

2014.09.21.

  Dr. Zacher Gábor toxikológus,tartott előadást szeptember 19-én Tiszavasváriban, Mindennapi függőségeink címmel. A péntek délelőtti,  eseményen több száz fiatal vett részt elsődlegesen a 14-20 év közötti korosztályból. Az ismert toxikológus a Best Of Rádióbak adott interjújában elmondta a mai fiatalokat veszélyeztetető függőségeik közül a kábítószer-fogyasztás, ugyanolyan súllyal bír mint az alkoholizmus vagy a számítógépezés.

Egy falat Tündérmező - fotókiállítás a múzeumban

2014.09.14.

  Szeptember 09-én kedden hivatalosan is megnyílt Csutkai Csaba fotóművész „Egy falat Tündérmező" című fotókiállítása.Az „Egy falat Tündérmező " könyv 2013-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gondozásában jelent meg. A könyvben látható fotók a megye épitészeti és gasztronómia értékeit kívánjá népszerűsíteni amelyet Csutkai Csaba Nyíregyházán élő fotóművész készített.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>