Emlékszobát kaptak a Bornemiszák Tiszadadán

2014.09.01.

  Az elmúlt hétvégén emlékülés és bensőséges ünnepség keretében nyílt meg a közösségi házban, a Bornemisza Emlékszoba és Kortárs Irodalmi Gyűjtemény. A rendezvény kezdetén Ifj.Kovács Géza közművelődés vezető, önkormányzati képviselő nyitotta meg az ünnepséget, majd Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere üdvözölte a szép számban összegyűlt vendégeket és a nem mindennapi helyi kezdeményezés megvalósulását.

40 éves a TOT

2014.08.28.

  A múlt hónapban Parádsasvár határában egy erdei tisztáson rendezték meg 40. Nemzetközi Természetvédelmi és Ornitológiai Tábort. A TOT egy évente szerveződő, meghívásos rendszerben működő, önkéntes munkán alapuló, nonprofit sátortábor. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tiszavasvári, 13-as számú Herman Ottó helyi csoportja 1975-ben indította útjára a ma már négy évtizedes hagyományokkal rendelkező tábort, melynek minden évben az ország más-más pontja ad otthont tájékoztatott Dr.Legány András nyugalmazott főiskolai tanár.

Egy hónap alatt közel 1500-an látták az „5000 Év Titkai” kiállítást

2014.08.06.

  A Vasvári Pál Múzeum „5000 Év Titkai” kiállítása a Nyíri mezőség páratlan régészeti leleteit mutatja be. A Hortobágy, a Nyírség és a Tisza keleti partja között fekvő Nyíri mezőség olyan ritka terület, amelyen a Kr.e. 5000-től a középkorig feltárt települések és temetők reprezentálják az egymást követő civilizációk fejlődését. Az arany és ezüst leleteket, amforákat is bemutató régészeti kiállítás régi formájában 2000-2012 között volt látható a múzeumban néprajzi épületében.

Büdszentmihály hőseire emlékezik a múzeum

2014.08.02.

  A Vasvári Pál Múzeum 2014 novemberében kiállítást készít az idén 100 évvel ezelőtt kitört I. világháború büdszentmihályi hőseire emlékezve. A kiállítás elkészítéséhez tárgyűjtést hirdetünk meg abból a célból, hogy hitelesen emlékezzünk vissza a hon védőire. A tárgyakat (saját készítésű emléktárgyak, lövegek, fegyverek, katonai eszközök, kitüntetések, fotók, cikkek stb.) csak a kiállítás ideéig kérnénk kölcsön.

Így lett kerek a világ a Múzeumban

2014.07.22.

  Az „Így lesz kerek a világ!" elnevezésű program idén márciusban nyitotta meg kapuit. A nyíregyházi Ifjú Botanikusok Baráti köre egy újszerű, komplex programot dolgozott ki, melynek célja, hogy megpróbálják az embereket közelebb hozni a természettel harmonikus termékekhez és szolgáltatásokhoz. Ez magába foglalja a helyi természeti étékek és termékek, a természetes anyagok és vegyszermentes élelmiszerek bemutatását és népszerűsítését, valamint a környezetbarát szabadidő eltöltésre és közlekedésre való buzdítást.

188 éve született Vasvári Pál

2014.07.11.

  Vasvári Pál születésének 188. évfordulójára emlékeztek csütörtökön Tiszavasváriban. A Városháza dísztermében megrendezett ünnepi eseményen Tiszavasvári Város és a Járás Hivatal vezetői mellett részt vettek a testvértelepülés Nyírvasvári és az erdélyi Körösfő település elöljárói is. A helyi Vasvári Pál Társaság által szervezett megemlékezésen az ünnepi gondolatok és tudományos előadás mellett a helyi Musical Tanoda tehetséges fiataljainak műsorát tapsolhatta meg a népes publikum.

Fafaragók randevúztak Sulyánbokorban

2014.07.10.

  Az elmúlt hétvégén a Nyíregyházához tartozó Sulyánbokorban került megrendezésre a VII. Megyei Fafaragó Tábor, amelyen a megye népi iparművészei adtak egymásnak randevút. A Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében megrendezett kétnapos eseményen az alkotók a szakmai tapasztalatcsere mellett oszlopfaragásokat készítettek a szomszédos Magyarbokor számára.

Családi nap a Kacsás tavon

2014.06.24.

  Az Alkaloida „Lombik” Horgász Egyesület idén ünnepli 60 éves jubileumát. Ebből az alkalomból az egyesület családi rendezvényére invitálja a horgászokat tájékoztatta szerkesztőségünket Fejes László az egyesület elnöke. 2014 június 28. szombaton 8:00-tól 14:00-ig a Kacsás tó területén többek között lesz játékos vetélkedő gyerekeknek és felnőtteknek, régi és új horgászeszközök, technikák bemutatása, versenyhorgász bemutató.

Sikeres volt a Múzeumok Éjszakája

2014.06.24.

  Nagy érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok Éjszakája: a programsorozatban részt vevő 432 intézménybe országszerte valószínűleg minden eddiginél többen látogattak el június 21-én.A Múzeumok Éjszakáját a fővárosban tizenkettedik, vidéken tizedik alkalommal rendezték meg. Budapest mellett az országban 102 településen várták programok a közönséget.

Megemlékeztek a Nemzeti összetartozás napjáról

2014.06.05.

  Negyedik alkalommal emlékeztek meg szerdán a trianoni békeszerződés aláírásához kötődően a nemzeti összetartozás napjáról. Az érdeklődőket az ország több pontján számos program várta, melyek meghatározó gondolata ezúttal is a kultúra határon átívelő egysége, illetve az anyaországi és a külhoni magyarság kapcsolatainak erősítése. Tiszavasváriban  a rendezvény szokatlan időpontban délelőtt 10 órakor kezdődött a Városházán.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>