Könyvbemutató: Szivárvány Szentmihály fölött

2014.05.22.

  Hankó András Szentmihályi szivárvány 2. című könyvének bemutatójára került sor  május 21-én szerdán Tiszavasváriban. Az eseményt a nagy érdeklődésre való tekintettel a Városháza dísztermében rendezték ahol köszöntőt mondott a könyv felelős kiadója Baloghné Szűcs Zsuzsanna a Vasvári Pál Múzeum vezetője. A könyvből PREGITZER FRUZSINA Jászai Mari-díjas színművész adott élvezetes ízelítőt a jelenlévők számára.

Fúvószenekarok randevúztak a Vasvári Pál Múzeumban

2014.05.08.

  Első alkalommal rendezték meg a Fúvószenekarok Nyíri mezőségi Találkozóját május 1-én Tiszavasváriban. Az esemény apropóját, az idén 20 éves fennállását ünneplő Tiszavasvári Városi Fúvószenekar adta. A fúvószenei élet a településen persze nem csak két évtizede, hanem közel száz éve létezik. Korábban működött a településen levente zenekar,tűzoltó és munkásőr zenekar is. A jelenleg  működő zenekart 1994-ben alapították.

Google autó a Múzeumkertben

2014.05.08.

  A Google Utcaképben - angol nevén Street View-ban - 360 fokos panorámaképek keltik azt az érzést, mintha a valóságban is a város utcáin vagy éppen egy épület belsejében sétálna az ember. Körbe lehet fordulni, előre-, hátramenni, le- és felnézni néhány kattintással. Magyarország autóval bejárható részein áprilistól lehet virtuális sétát tenni a Street View-ban.

Kortárs Művészek kiállítása a Vasvári Pál Múzeumban

2014.04.30.

  Holló László Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész olajfestményeiből és grafikáiból, Boncsér Árpád szobrászművész alkotásaiból valamint Vencsellei István debreceni fotográfus, fotóművész képeiből nyílt hármas kiállítás a Vasvári Pál Múzeum Ady Endre úti fő épületében.A kiállítás június 10-ig tekinthető meg.

Országos Akvarellfestő Verseny rendeztek Tiszavasváriban

2014.04.15.

  Krutilla József megyénk neves pedagógusa és akvarellistája tiszteletére a Tiszavasvári Általános Iskola és a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola április 12-én rendezte meg a III. Krutilla József Országos Akvarellfestő Versenyt Tiszavasváriban.A versenyre az ország különböző pontjairól – Keszthelytől Szegeden, Budapesten át Sárospatakig – 35 iskolából érkeztek képzőművészettel, festészettel foglalkozó tanulók.

A költészet napja kicsit másképp

2014.04.11.

  Ma van József Attila születésnapja, s minden évben ilyenkor ünnepeljük a költészet napját. Szerkesztőségünk humoros módon kíván megemlékezni erről a napról. A világhálón egyre-másra bukkannak fel az újravágott klasszikus filmjelenetek világsztárok szájából hangzanak el a magyar költészet remekei. Milyen az amikor Sharon Stone vagy éppen Al Pacino  szaval?

Mesemondó ovisok

2014.04.03.

  "Kedvenc mesém!" - címmel városi mesemondó versenyt rendeztek a közelmúltban Tiszavasváriban. A döntőt a helyi óvodákban megtartott előselejtezők után  2014. március 19-én  a Városi Könyvtárban rendezték meg . A zsűri döntése alapján I. helyezést ért el: Rácz Petra - Fülemüle Óvoda, II. helyezettek: Borbély Péter Kristóf és Rozgonyi Dóra a Fülemüle Óvoda nagycsoportosai, III. helyezést ért el: Tályai Loretta a Lurkó Kuckó Óvodából.

Elmarad a Hegyalja Fesztivál

2014.03.25.

"A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy' elmarad" - közölték a szervezők a fesztivál facebook-oldalán ma délután. Az eddigi hírek szerint az idei fesztivált ingyenesre tervezték, azonban a szervezők szűkszavú közleménye szerint a területen folyó munkálatok miatt olyan plusz költségeket kellett volna vállalniuk, amit nem tudtak finanszírozni.

Háromdimenziós térben a Nyíri mezőség régészeti leletei

2014.03.25.

  A Hortobágy, a Nyírség és a Tisza keleti partja közötti Nyíri mezőség olyan ritka terület, amelyen a Kr.e. 5000-től a középkorig feltárt települések és temetők reprezentálják az egymást követő civilizációk fejlődését. A legkorábbi emlékek az új kőkori Tiszadob csoport idejéből származnak. A tájegység történetét bemutató régészeti gyűjtemény a térség múzeumában a  Vasvári Pál Múzeum látható. A Nyíri mezőség páratlan régészeti leleteit bemutató kiállítás a tavalyi esztendőben  lezajlott nagyszabású Európai Uniós forrásból megvalósult múzeum felújítás miatt jelenleg nem látogatgatható.

Fölszállott a Páva - a Nyírség is elkezdi

2014.03.13.

  A táncegyüttes fontos küldetésnek érzi, hogy az általa képviselt értékeket megismertesse a helyi és az országos közönséggel, ezért jelentkeztek a Fölszállott a páva televíziós folklórvetélkedőbe. Március 15-én élő adásban láthatjuk az új koreográfiát, aminek címe: “Tallózunk mezején régen volt időknek…” A hiteles forrásokból gyűjtött, és újraalkotott táncok a próbateremben nyerik el végső formájukat, ezt volt alkalmunk meglesni kedden este Nyíregyházán, a Honvéd utcai próbán.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>