Kis művészek nagy sikere

2018.03.20.

A Tiszavasváriban működő Hankó László Zeneiskola tehetséges zongorista növendékei március 12-13. napjain a Bethlen Művészeti Fesztiválon vehettek részt Nyíregyházán a Bethlen Gábor Iskolában, ahol kiválóan szerepeltek és mindét kamaracsoportban I. helyezést értek el saját korcsoportjukban. A felkészítő tanárok Kotroczóné Derecskei Andrea és Vaskó Szabolcs volt. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Talpig hűség négy lábon

2018.03.09.

Egy hosszan elnyúló és megerőltetőbb műszak után hazatérve örömmel vetjük alá magunk családunk, barátaink kérésének, többek között a házimunkában való részvétünkkel, olykor mégsem találjuk megszokott tevékenységeinkben a napi harmóniát. Otthonunk melegének egyre elterjedtebb résztvevőjeként ugyanakkor segíthet felvidítani egy négylábú jószág, amellyel több ezer évet felölelő barátságot könyvelhetünk el.

Készül a Kabay könyv

2018.02.23.

A híres szabolcsi tudós, Kabay János gyógyszervegyészeti életművének hungarikummá nyilvánításáért vehetett át „hungarikum díjat” a Parlamentben Kocsi Erika kisvárdai történész irja mai számában a Kelet-Magyarország. A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény egész Európában egyedülálló, amely hatodik éve lehetővé teszi, hogy nyolc kategóriában azonosítsuk a helyi, megyei és a kiemelkedő nemzeti értékeinket, valamint a magyarság csúcsteljesítményeit hungarikumként méltassuk.

A madarak és fák napja:versenyt hirdet az MME

2018.02.09.

A madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet általános iskolai felső tagozatos tanulók számára a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Az immár 25. alkalommal meghirdetett megmérettetés célja, hogy versenylehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő, általános iskolai felső tagozatos tanulóknak,

Valóban előnyös az, ha a nyugdíjasok is a munkaerőpiacon vannak?

2017.12.19.

 Nem is gondolnánk, de az idősebb korosztály is fogékony a tanulásra. A tanulásról mindenkinek más a véleménye. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a tanulás véget ér akkor, amikor véget ér a középiskola, vagy a főiskola/egyetem. Másoknak az a véleménye, hogy az igazi tanulás akkor veszi kezdetét, amikor kilépünk a munkaerőpiacra. Ahhoz, hogy boldogulni tudjunk a mai világban, folyamatos tanulásra van szükség. Ezt nem csak a fiatal, és a felnőtt korosztály ismerte fel, hanem az idős korosztály is.

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

2017.11.10.

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.

Dancs Gergő terítéke: egy szép gímszarvasbika

2017.10.21.

  Minden vadász álma, hogy elejthessen egy olyan nagy szarvasbikát, amelyre aztán egész életében büszkeséggel gondolhat. A Tiszavasváriban élő Dancs Gergő a közelmúltban Baranya megyében hozott terítékre egy szép gímszarvasbikát, s bár Kanadában ejtett már el fekete medvét, Kamcsatkán jávorszarvast, Afrikában kafferbivalyt, úgy véli, hogy a szülőhazájában lőtt vad az élete bikája írja a Kelet-Magyarország.

Rekord évet zárt a Szentmihályi Gyógyfürdő

2017.09.06.

  Hivatalosan vasárnapig tartott nyitva a közelmúltban hullámmedencével is bővült Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban, a hétvégi lehűlés miatt azonban gyakorlatilag szombaton zárta a szezont a város strandja. Volosinóczki Béla, a cég ügyvezetője a borús idő ellenére is derűsen újságolta, hogy minden korábbinál sikeresebb, látogatottabb volt az idei nyaruk.

Újra VIDOR Fesztivál Nyíregyházán

2017.08.19.

  Teljesen megújult arculattal jelentkezik az idén a VIDOR Fesztivál. A fellépők láttán nem lesz ok szomorkodásra „az év legvidámabb hetén” 2017. augusztus 25. és szeptember 2. között. A részletekről, műsorokról, programokról, újdonságokról sajtótájékoztatón halhattunk.

Festőművészek a tiszalöki táborban

2017.08.06.

  Ezen a nyáron immár 13. alkalommal adott otthont Tiszalök a Csontváry Nemzetközi Alkotótábornak. A „NEVA Panziót” tizenhét festőművész szállta meg, érkeztek alkotók hazánkon kívül Kolozsvárról, Szolyváról, Munkácsról és Kijevből.Tavaszra tisztázódott a létszám, és kezdhettük keresni a támogatókat.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>