"Hozz reá víg esztendőt" - A Magyar Kultúra Napját ünnepeltük

2015.01.23.

  A Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepséget rendeztek január 22-én csütörtökön 18 órától Tiszavasváriban a Városháza dísztermében. A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Fülöp Erik polgármester. Ezt követően Balogh Krisztián Márkó a Magiszter Alapítványi Iskola tanulója szavalta el nemzeti imádságunkat amit résztvevők vastapssal köszöntek meg.

André Kertész Nagydíjat vehetett át Balázs Attila

2015.01.20.

  A Magyar Újságírók Országos Szövetsége sajtófotó pályázatára tavaly 243 fotográfus összesen 7164 képpel nevezett – közölték a szervezők a hétfői budapesti eredményhirdetésen. A szövetség nagydíját Béli Balázs, a Barikád fotósa nyerte el Úton Európában című képriportjáért,

20 éves a Városi Fúvószenekar

2014.12.27.

  Nagy sikerű születésnapi gálakoncertet adott a Tiszavasvári Városi Fúvószenekar december 20-án szombaton a Találkozások Háza hangverseny termében. Születésnapi gálakoncert a zenekar megalakulásának 20. évfordulója tiszteletére rendezte meg a Reqviem Fúvószenekari Alapítvány és a Tiszavasvári Városi Fúvószenekar. A fúvoszenenének nagy hagyományai vannak a városban, amely egészen 1936-ig nyúlik vissza.

Ujjong a lelkem feléd Szentlélek Isten!

2014.12.15.

  Advent harmadik vasárnapján ismét sok városlakó gyűlt össze a Városháza téren felállított adventi koszorúnál. Kovácsné Nagy Julianna önkormányzati képviselő  hálaadó ünnepi gondolatai után meggyújtotta Advent harmadik gyertyáját. Ezt követően a Lurkó-Kuckó óvodásai adtak kedves műsort, majd mézeskalács, szaloncukor és forró tea várta az egybegyülteket.

Megnyílt a Büdszentmihály 1914-1918

2014.12.02.

  A Vasvári Pál Múzeum új időszaki kiállítással emlékezik a 100 évvel ezelőtt kitört I.  Világháborúra. A kiállítás az 1914-1918 közötti időszakban a frontra bevonult büdszentmihályi és  tiszabüdi férfiakra emlékezik fotók, írások és tárgyi emlékek segítségével. A kiállítás különlegessége egy lövészárok enteriőr, amely korabeli fegyverekkel, lövegekkel, katonai eszközökkel mutatja be a korabeli harcokat.

Büdszentmihálytól a világhírnévig - Új kiállítás méltatja a Kabay- módszert

2014.11.20.

  Alkaloida Anno címmel új kiállítás nyílt csütörtökön a Vasvári Pál Múzeumban Tiszavasváriban. Kabay János életművét 1963 óta őrzi a Nyíri Mezőség múzeuma. A feltaláló munkássága korábban a  szintén a múzeumban látható Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Orvos- és Gyógyszerészettörténeti című állandó kiállításban kapott helyet. A múzeum vezetése 2012-ben döntött úgy, hogy a város legnagyobb alakjának külön kiállításban kíván emléket állítani.

Páratlan természeti szépségek és irodalmi emlékek keresése Székelyföldön

2014.11.02.

  Van ott bizony rengeteg látnivaló. Egy kis szeletet kóstolhattunk meg Székelyföld nagy tortájából. A Tiszavasvári Általános Iskola 72 hetedikes tanulója október1-e és október 4-e között 4 napos tanulmányúton vett részt 8 pedagógus kíséretében Erdélyben, Székelyföldön a „Határtalanul 2014” pályázat segítségével.

Nagy sikerrel zárult az év komolyzenei eseménye

2014.10.20.

  Nagysikerű jótékonysági hangversenyt adott vasárnap este a Tiszavasvári Református Templomban a Debreceni Református Kollégium Kántusa(közismertebb nevén a Kollégiumi Kántus).A kórust 1739-ben alapította a Debreceni Református Kollégium matematika professzora, Maróthi György. Magyar zeneszerzők – Bárdos Lajos, Gárdonyi Zoltán és Zsolt, Vass Lajos, Birtalan József, Szokolay Sándor, Vajda János és mások – számos művet írtak a kórusnak.

Tanárok Éjszakáztak a Vasvári Pál Múzeumban

2014.10.12.

  Országosan második,Tiszavasváriban első alkalommal rendezték meg Tanárok Éjszakáját amit a  Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ hívott életre. A kezdeményezés célja, hogy minden évben legyen egy nap, amikor a múzeumok teljes  figyelme a pedagógusokra irányul. A rendezvény célja, hogy az oktatási szakemberek megismerjék a múzeumokat, a múzeumok oktatást segítő programjait, módszereit, hogy a pedagógusok minél szélesebb körben hasznosítsák iskolájuk helyi pedagógiai programjaiban.

A Kelet varázsa a Városi Könyvtárban

2014.10.11.

  "A Kelet varázsa" - címmel nagysikerű író - olvasó találkozót rendeztek kedden a  Városi Könyvtárban Tiszavsváriban.Az "Őszi Könyvtári Napok" programsorozat keretein belül Lőrincz L. László, népszerű író volt a vendége a Városi Könyvtárnak.Leslie L. Lawrence írói álnéven kiadott első munkája, a Sindzse szeme hozta meg számára az országos népszerűséget.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>