Mozog a Város - Tekerj te is a munkahelyre!

2015.09.24.

  A múlt hét óta zajlik országszerte az Európai Mobilitási Hét. Európa legnagyobb közlekedési – környezetvédelmi kampányának évtizedes hagyománya van, amelyhez ebben az évben Tiszavasvári is csatlakozik. Az idei év jelmondata:Tekerj a munkahelyre!Szeptember 25-én pénteken a Mozog a Város rendezvénnyel párhuzamosan a szervezők azt kérik minden városlakótól, hogy ha tehetik ne üljenek autóba.

Történelmi családok Tiszavasváriban - Könyvbemutató

2015.09.16.

  A ma emberének már alig mondanak valamit azon családi nevek – Dessewffy, Dogály, Korniss, Oláh-Nánási stb.Ezen családok neve, élete és története évszázadokig összefonódott Tiszavasvárival. A Vasvári Pál Múzeum gondozásában csütörtökön jelenik meg Komiszár Dénes helytörténész: Történelmi családok Tiszavasváriban című könyve.

Ezt kóstolja meg! Zúzoslé Fesztivál Tiszavasváriban

2015.09.14.

  Csipetnyi Büdszentmihály címmel kulturális és gasztronómiai kalandozásra invitálja az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriba. A szeptember 26-i rendezvényen zúzos-lé főző fesztivál, pálinka piknik és színvonalas színpadi produkciók várják a helyieket és a városba látogató turistákat. A helyi gasztronómia legkiválóbb ízei mellett, szórakoztató programokkal köszönti Szent Mihály Arkangyal ünnepét a város. A településen immár harmadik alkalommal rendezik meg a úgynevezett zúzos-lé főző versenyt.

Dessewffy Emlékhét a Vasvári Pál Múzeumban

2015.09.03.

  Dessewffy Emlékhetet rendeznek Tiszavasváriban. Büdszentmihály (mai: Tiszavasvári) mindig is bővelkedett talentumokban. A település méltán híres szülöttjei között kell megemlíteni Vasvári (Fejér) Pált a 1848-as márciusi ifjak kiemelkedő alakját. Kisszántói Pethe Ferenc mezőgazdasági szakírót a keszthelyi Georgikon alapító tagját vagy a világhírű feltaláló Kabay Jánost. Az elmúlt években méltatlanul kevés szó esett a 8 évszázados Dessewffy nemzetségről.

Pénteken indul a VIDOR Fesztivál Nyíregyházán.

2015.08.28.

  Idén 14. alkalommal szervezik meg a Vidámság és Derű Országos seregszemléjét, azaz a VIDOR Fesztivált - jelentették be hétfőn Nyíregyházán. Az augusztus 28-a és szeptember 5-e között zajló összművészeti rendezvény várhatóan közel 120 ezer nézőt vonz majd.60 helyszínen, közel 400 programmal várja a közönséget Magyarország egyik legnagyobb összművészeti rendezvénye, a VIDOR Fesztivál augusztus 28-a és szeptember 5-e között.

Ikarus találkozó lesz hétvégén Polgáron

2015.08.27.

  Ezen a hétvégén rendezik meg immár nyolcadik alkalommal a polgári Ikarus-, Csepel- és Veteránjárművek Találkozóját. A rendezvény 2015. augusztus 28. és 30. között zajlik. A találkozó főnapja szombat lesz, ekkor megtekinthetik a kiállított buszokat az M3 Archeoparkban, ahol lehetőség nyílik a fényképezkedésre és felülhetnek a járművekre is.A nap folyamán több izgalmas program várja az érdeklődőket.

Gigantikus Experidance Táncshow Tiszavasváriban

2015.08.26.

  A magyar néptánc rendkívüli módon alkalmas a ritmikai sokféleségre. Ezeknek a ritmusjátékoknak az esszenciáját tárja a közönség elé élvezhető módon, jó értelemben vett populáris formában az ExperiDance „Esszencia" fantázianevű produkciója augusztus 29-én Tiszavasváriban a Találkozások Háza előtt felállított gigantikus méretű színpadon. A Román Sándor vezette tánckar igazi táncszínházat varázsol látványos és fergeteges előadásával a színpadra.

Színes programok Augusztus 20-án Tiszavasváriban

2015.08.17.

  Államalapításunk és Szent István király tiszteletére augusztus 20-án színes programokkal várják az érdeklődőket Tiszavasváriba. Ötödik alkalommal rendezi meg a térség agrártörténeti géptalálkozóját a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriban. A Szentmihályi Kenyérünnep és Agrárgéptalálkozó két helyszínen (Napközben: Városi Strandfürdő Este: Múzeumkertben)kerül megrendezésre.

Pénteken jön: A Fagylalt éjszakája

2015.08.13.

  Augusztus 14-én (péntek) ismét megrendezésre kerül, a fagylalt napja kistestvére, "A Fagylalt Éjszakája". Az akció keretében a hivatalos esti zárórától éjfélig fél áron kínálják a gombócokat a kijelölt cukrászdák, fagyizók. Érdemes utána keresni, hol is pontosan, hiszen megyénkben Nyíregyházán, Sóstón, Nyírtelken, Tiszavasváriban, Napkoron, és Kisvárdán is jó áron lehet majd nyalni.

Ismét matuzsálemi traktorok találkozója Tiszavasváriban

2015.08.11.

  Államalapításunk ünnepén augusztus 20-án immár 5. alkalommal rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a térség agrártörténeti géptalálkozóját Tiszavasváriban. A mai napig használatos matuzsálemi gépeket (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) mutatkoznak be a rendezvényen. A program a tavalyi évhez hasonlóan a Szentmihályi Gyógyfürdő területén rendezik meg.Az esemény a szokásoknak megfelelően a reggeli regisztráció követően gépfelvonulással indul  a belváros utcáin.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>