Szülinapi Koncert - 20 éves a Városi Fúvószenekar

2014.12.15.

  Születésnapi gálakoncerttel emlékezik a helyi fúvószenekar megalakulásának 20. évfordulójára december 20-án szombaton a Találkozások Háza hangverseny termében. Nagy hagyományai vannak a fúvós zenének a városban, amely egészen 1936-ig nyúlik vissza.Működött a településen korábban leventezenekar, úttörő és tűzoltózenekar is.

Ingyenes mozival kedveskedik a Mikulás Tiszavasváriban

2014.12.05.

  December 6-án (szombaton) délelőtt a Találkozásk Házába várja a gyerekeket a Mikulás, ahol a Mikulás Mentőakció filmet ingynesen tekinthetik meg a gyerekek.

Ünnepi hangverseny lesz a Római Katolikus Templomban

2014.12.05.

  December 15-én,18 órától a tiszavasvári Római Katolikus Templomban Karácsonyi Koncertre hív mindenkit a Vasvári Musical Tanoda. Vendég:a  tiszadadai Terra- Dada Kamarakórus ,Siposné Barna Judit és a tiszavasvári Fülemüle Óvoda "Cinege" csoportja Kádár Gyuláné vezetésével, valamint az egykori Szirének kórus tagjai és gyermekeik is.

A második gyertyát is meggyújtják a Város Adventi Koszorúján

2014.12.05.

  December 7-én (vasárnap) 17.00 órakor Munkácsi Mihály,önkormányzati képviselő gyújtja meg a második gyertyát a Város Adventi Koszorúján a  Tiszavasváriban a Városháza téren.Ezt követően a Fülemüle Óvoda gyermekei adnak elő ünnepi műsort. Az előző héthez hasonlóan délután 14 órától a Vasvári Pál Múzeumban ingyenes játszóház és kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket.

Adventi készülődés a múzeumban

2014.11.30.

  A Vasvári Pál Múzeum idei utolsó rendezvénysorozatára invitálja az érdeklődőket. A karácsony a kereszténység legnagyobb ünnepe, ilyenkor  a világ keresztényei Jézus Krisztus születésére emlékeznek . Az ünnepi készülődés jegyében november 30. és december 21. között vasárnaponként kreatív kézműves foglalkozásra várja a múzeum az érdeklődőket. Az adventi vasárnap délutánonként az ünnep elmaradhatatlan kellékeit készítheti  el bárki.

Bolhapiac és ajándékbörze a gimnáziumban

2014.11.29.

  November 30-án vasárnap délelőtt 9 órától ajándékbörze és bolhapiac lesz a Váci Mihály Gimnázium tornatermében. Dísztárgy, ékszer, könyv, táska, cipő, ruha egy helyen olcsó árakon! A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Büdszentmihály 1914-1918 - új kiállítás a múzeumban

2014.11.26.

  A Vasvári Pál Múzeum 2014 novemberében 28-án új időszaki kiállítással emlékezik a 100 évvel ezelőtt kitört I. Világháborúra. Az új időszaki kiállítás az 1914-1918 között a frontra bevonult büdszentmihályi és  tiszabüdi férfiakra emlékezik fotók, írások és tárgyi emlékek segítségével. A kiállítás különlegessége egy lövészárok enteriőr, amely fegyverekkel, lövegekkel, katonai eszközökkel mutatja be a korabeli harcokat.

Adventi készülődés Tiszavasváriban

2014.11.26.

  Tiszavasvári város önkormányzata "Adventi készülődés" címmel programsorozatot indít, amelyben az elkövetkezendő vasárnapokon a város adventi koszorújának egy gyertyalángja lobban majd fel a városközpontban. A karácsony a kereszténység legnagyobb ünnepe, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek nem csak a keresztények. Az ünnepi készülődés jegyében november 30-ától minden vasárnap 17 órakor fellobban az adventi koszorú egy gyertyalángja a városközpontban felállított adventi koszorún.

Mutasd meg a legfinomabb lekvárodat!

2014.11.19.

  A Vasvári Pál Múzeum és Baráti Köre 2014. november 22-én 14 órától negyedik alkalommal rendezi meg a Szentmihályi Lekvárbörzét. A szervezők várják mindazon vállalkozó kedvű magán személyek jelentkezését (nem csak Tiszavasváriból), akik szívesen megmutatnák mások előtt lekvárkészítő tehetségüket. Kizárólag házi készítésű termékekkel lehet jelentkezni a versenyre, ahol a háromtagú zsűri íz kategóriánként dönti majd el, hogy kié is a legfinomabb.

Borakadémia: Márton napi vacsora Apátsági borokkal

2014.11.17.

  Márton napi borvacsorára várja a hazai borok szerelmeseit a Vasvári Pál Múzeum Borakadémia rendezvénye november 22-én szombaton 19 órakor. A tárlatvezetéssel egybekötött boresten ezúttal a Pannonhalmi borvidék mutatkozik be.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>