"Alkaloida Anno " - Új kiállítás nyílik Kabay János feltaláló életművéből

2014.11.04.

  Kabay János életművét 1963 óta a Tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum őrzi. Korábban a  múzeumban látható Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Orvos- és Gyógyszerészettörténeti című állandó kiállításban kapott helyett a világhírű feltaláló munkássága. A múzeum vezetése 2012- ben döntött úgy, hogy a város legnagyobb alakjának külön kiállításban kíván emléket állítani. A kulisszák mögött zajló tudományos munka és gyűjtemény gyarapítás, feldolgozás már ekkor elkezdődött.

„Az élet labirintusa” várja a fiatalokat egy héten át

2014.11.03.

  „Az élet labirintusa” címmel egy héten át tekinthető meg a Tiszavasvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum(KEF)által életre hívott drogprevenciós kiállítás a helyi középiskola aulájában. A rendezvény nyitó napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv munkatársának előadása mellett a Városi Polgárőrség tart bemutatót a drogok hatásairól veszélyeiről.

Ismét Márton nap a Múzeumkertben

2014.11.02.

  A Vasvári Pál Múzeum november 08-án, szombaton ismét várja az érdeklődőket  ezúttal Márton nap alkalmából. Az előző évekhez hasonlóan a programok már kora délelőtt elkezdődnek és a hagyományoknak megfelelően a Márton napi népszokásokhoz kapcsolódnak. A délelőtti programok között a gyerekek megismerkedhetnek Szent Márton történetével. Készíthetnek Márton napi vásárfiát és lampiont. A délelőtt folyamán nyílik meg az „Álmodd meg a jövőt” kiállítás, amely a múzeum által korábban meghirdetett felhívásra beérkezett iskolás gyerekek által készített pályaműveket mutatja be.

Ünnepi megemlékezések csütörtökön

2014.10.22.

  Az 1956. ÉVI FORRADALOM, SZABADSÁGHARC 58. ÉVFORDULÓJÁNAK ÉS A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSÁNAK TISZTELETÉRE ünnepi megemlékezést tartanak Tiszavasváriban a Városháza dísztermében október 23-án délelőtt 10 órakor. Ünnepi beszédet mond Dr. Fülöp Erik polgármester majd a Váci Mihály Gimnázium diákjainak ünnepi műsorát láthatják az érdeklődők. Az ünnepi délelőtt az 56-os kopjafánál koszorúzással fejeződik be.

Kezdődik a Nyitott Templomok hete

2014.10.14.

  A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében október 15-19. között rendezik meg a Nyitott Templomok hetét. A tiszavasvári történelmi egyházak gyülekezeti közösségei és a Vasvári Pál Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt a Nyitott Templomok hete rendezvényre.

Tanárok Éjszakája a Vasvári Pál Múzeumban

2014.10.09.

  A Vasvári Pál Múzeum szeretettel meghívja a Tiszavasvári pedagógusokat 2014. október 10-én 18:00 órától megrendezendő programjára, a Tanárok éjszakájára, ahol a helyi tanárok, tanítók, óvónők egy kötetlen beszélgetésen vehetnek részt Büdszentmihály egykori tanítóival, pedagógusaival.

Szögi Lajos Emléktúra a Zemplénbe

2014.10.08.

  2014. október 18-án, ismét túrát szerveznek a nyolc éve elhunyt barát és kolléga, Szögi Lajos emlékének tiszteletére. A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik kedvet éreznek egy kellemes hangulatú, könnyed (gyerekek és nyugdíjasok számára is ajánlott) zempléni kiránduláshoz. A túra előtt 9 órától koszorúzást és megemlékezést tartunk Olaszliszkán.

Az Aradi vértanúkra emlékeznek Tiszavasváriban

2014.10.03.

  A Vasvári Pál Társaság tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és kollegáit az Aradi vértanúk emlékére rendezendő ünnepi ülésére Helye:Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Díszterme Időpont:2014. október 05. (vasárnap) 15:00 óra. A program:Himnusz Kerekesné Lévai Erika, Vasvári Pál Társaság Titkárának köszöntője.

Jótékonysági Hangverseny a Tiszavasvári Református templomért!

2014.10.03.

  Tiszavasvári Református Egyházközség és a Vasvári Pál Múzeum közös szervezésében a Debreceni Református Kollégium énekkara, a Kántus ad jótékonysági hangversenyt 2014. október 19-én, vasárnap 18 órától a Tiszavasvári Református templomban. A Debreceni Református Kollégium Kántusát 1739-ben alapította Maróthi György, a Kollégium hírneves professzora. Az azóta - kezdetben fiúkórusként, ma már ifjúsági vegyeskarként - folyamatosan működő Kántus fennállásának 275. tanévét tölti.

Állásbörze a Városi Sportcsarnokban

2014.10.02.

  Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium Állásbörzét és nyílt napot rendez október 03- án pénteken 9 órától a Városi Sportcsarnokban. A cégek standjainak bemutatkozása mellett számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket. A programban szerepel CNC gépkezelés, irányítás bemutató, LEGO robot verseny, rendészeti alaki foglalkozás és erőnléti gyakorlatok, zenés gimnasztika, frizura show, természeti- és környezetvédelmi verseny – tájékoztatta portálunkat Szabó Zoltán az iskola igazgatója.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>