Család ellen nincs orvosság

2014.11.15.

Szombaton este 19 órától utoljára láthatja a közönség a "Család ellen nincs orvosság" című két felvonásos komédiát a Dezsavű Színtársulat előadásában. A vidám színházi este ezúttal is a Találkozások Házában kerül megrendezésre.Család ellen nincs orvosság 

Mindennapi kötéltáncosok- Könyvbemutató a Civil Házban

2014.11.14.

  Szuromi- Kovács Ágnes – Mindennapi kötéltáncosok - című könyvének bemutatóját tartják a Civil Házban Tiszavasváriban november 15-én 11 óra Tiszavasváriban a Civil Házban a Bethlen Gábor út 4.alatt. Szuromi Kovács Ágnes, négygyermekes édesanya, aki könyvében olyan emberekkel beszélget, akik a család mellett eleget tudtak tenni hivatásuk elvárásainak magas színvonalon.

"Alkaloida Anno " - Új kiállítás nyílik Kabay János feltaláló életművéből

2014.11.04.

  Kabay János életművét 1963 óta a Tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum őrzi. Korábban a  múzeumban látható Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Orvos- és Gyógyszerészettörténeti című állandó kiállításban kapott helyett a világhírű feltaláló munkássága. A múzeum vezetése 2012- ben döntött úgy, hogy a város legnagyobb alakjának külön kiállításban kíván emléket állítani. A kulisszák mögött zajló tudományos munka és gyűjtemény gyarapítás, feldolgozás már ekkor elkezdődött.

„Az élet labirintusa” várja a fiatalokat egy héten át

2014.11.03.

  „Az élet labirintusa” címmel egy héten át tekinthető meg a Tiszavasvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum(KEF)által életre hívott drogprevenciós kiállítás a helyi középiskola aulájában. A rendezvény nyitó napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv munkatársának előadása mellett a Városi Polgárőrség tart bemutatót a drogok hatásairól veszélyeiről.

Ismét Márton nap a Múzeumkertben

2014.11.02.

  A Vasvári Pál Múzeum november 08-án, szombaton ismét várja az érdeklődőket  ezúttal Márton nap alkalmából. Az előző évekhez hasonlóan a programok már kora délelőtt elkezdődnek és a hagyományoknak megfelelően a Márton napi népszokásokhoz kapcsolódnak. A délelőtti programok között a gyerekek megismerkedhetnek Szent Márton történetével. Készíthetnek Márton napi vásárfiát és lampiont. A délelőtt folyamán nyílik meg az „Álmodd meg a jövőt” kiállítás, amely a múzeum által korábban meghirdetett felhívásra beérkezett iskolás gyerekek által készített pályaműveket mutatja be.

Ünnepi megemlékezések csütörtökön

2014.10.22.

  Az 1956. ÉVI FORRADALOM, SZABADSÁGHARC 58. ÉVFORDULÓJÁNAK ÉS A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSÁNAK TISZTELETÉRE ünnepi megemlékezést tartanak Tiszavasváriban a Városháza dísztermében október 23-án délelőtt 10 órakor. Ünnepi beszédet mond Dr. Fülöp Erik polgármester majd a Váci Mihály Gimnázium diákjainak ünnepi műsorát láthatják az érdeklődők. Az ünnepi délelőtt az 56-os kopjafánál koszorúzással fejeződik be.

Kezdődik a Nyitott Templomok hete

2014.10.14.

  A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében október 15-19. között rendezik meg a Nyitott Templomok hetét. A tiszavasvári történelmi egyházak gyülekezeti közösségei és a Vasvári Pál Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt a Nyitott Templomok hete rendezvényre.

Tanárok Éjszakája a Vasvári Pál Múzeumban

2014.10.09.

  A Vasvári Pál Múzeum szeretettel meghívja a Tiszavasvári pedagógusokat 2014. október 10-én 18:00 órától megrendezendő programjára, a Tanárok éjszakájára, ahol a helyi tanárok, tanítók, óvónők egy kötetlen beszélgetésen vehetnek részt Büdszentmihály egykori tanítóival, pedagógusaival.

Szögi Lajos Emléktúra a Zemplénbe

2014.10.08.

  2014. október 18-án, ismét túrát szerveznek a nyolc éve elhunyt barát és kolléga, Szögi Lajos emlékének tiszteletére. A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik kedvet éreznek egy kellemes hangulatú, könnyed (gyerekek és nyugdíjasok számára is ajánlott) zempléni kiránduláshoz. A túra előtt 9 órától koszorúzást és megemlékezést tartunk Olaszliszkán.

Az Aradi vértanúkra emlékeznek Tiszavasváriban

2014.10.03.

  A Vasvári Pál Társaság tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és kollegáit az Aradi vértanúk emlékére rendezendő ünnepi ülésére Helye:Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Díszterme Időpont:2014. október 05. (vasárnap) 15:00 óra. A program:Himnusz Kerekesné Lévai Erika, Vasvári Pál Társaság Titkárának köszöntője.

<< Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>