Javult a levegő minősége Nyíregyházán

2012.11.26.

  A legutóbbi adatok szerint csökkent a szálló por (PM10) levegőben mért átlagkoncentrációja Nyíregyházán, azonban egyelőre érvényben marad a szmogriadó tájékoztatási fokozata - közölte a városháza sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel. Parillák Gabriella tájékoztatása szerint a Széna téri mérőállomás szombaton a tájékoztatási küszöbérték alatti, 65,1 mikrogrammos átlagértéket regisztrált, ami kedvezőbb a csütörtökön és pénteken mért adatoknál.

Hétvégi ügyeleti hírek:kihülés és lakástűz

2012.11.26.

  Lakástűzben életét vesztette egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkakon szombaton késő délután - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek.Rinyu Zsuzsanna közölte: a miskolci tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen van. Hozzátette: az oltás jelenleg is tart, a családi ház tetőszerkezete teljesen leégett, de az épületben is felcsaptak a lángok.  

Ártéri és hegyi rétek rehabilitációja Uniós forrásból

2012.11.21.

  November 08-án indult el „A Tiszatáj Közalapítvány Kesznyéteni Tájvédelmi Körzetben lévő ártéri rétjeinek, és Baskón lévő hegyi rétjeinek a rehabilitációja” című KEOP-3.1.2/2F/09-11-2011-0002 kódszámú pályázat második üteme. A tiszalöki székhelyű Tiszatáj Közalapítvány a a két terület rehabilitációjára nyert uniós forrást.

Több százezer gyufából épült fel a Tiszadobi kastély

2012.11.19.

  Ahány évszak, annyi bejárat, 12 torony, akárcsak a hónapok, és pontosan 365 ablakszem – ez a tiszadobi kastély egyik érdekessége. No és az, hogy a pécsiek rugóláb seriffje, Szűcs Pál tartja a kezében – szó szerint. Hogyan teheti? Viszonylag könnyen: megépítette gyufaszálakból.Hogy mindenféle tervrajz nélkül, fényképek alapján sikerült az „építkezés”, abban istenadta tehetségén kívül sokat segítettek a baleseti helyszínelők – egész pontosan az általuk használt milliméterpapír. Erre ragasztgatja ugyanis a gyufákat immár tizenhét éve, saját és környezete nagy örömére. De örülhetett volna szegény kis gyufaárus lány is, a nyugdíjas alezredes ugyanis már több mint százezer gyufaszálat felhasznált.

Szmogriadó-közeli helyzet Nyíregyházán

2012.11.17.

  Túllépte az úgynevezett riasztási küszöbértéket a szálló por légköri koncentrációja Nyíregyházán, ezért az illetékes hatóságok elrendelték az elővigyázatosságot jelentő tájékoztatási védelmi fokozatot a városban.A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mérései szerint a szálló por koncentrációja két egymást követő napon haladta meg a mértékadó szintet, csütörtökön 95,7, míg pénteken 122,4 mikrogramm/köbmétert volt a napi átlagérték a nyírségi nagyvárosban.

Mégsem volt földrengés Tiszabercelen

2012.11.17.

  A korábbi információkkal ellentétben nem történt földrengés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercel körzetében szombat délelőtt - tájékoztatta közleményben a MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

Bemutatkoztak a tankerületi igazgatók

2012.11.17.

  A Klebersberg Intézményfenntartó Központ megbízott elnöke hivatalosan is bemutatta a sajtó képviselőinek azt a tizenhárom tankerületi igazgatót, akik várhatóan aktív szerepet töltenek majd be a 2013 január elsejétől esedékes, az oktatási rendszert érintő változások zökkenőmentes lebonyolításában.Az eseménynek Nyíregyháza adott otthont, így dr. Kovács Ferenc jó házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd mindenkit biztosított afelől, hogy a megyeszékhelyen kiemelt helyen szerepel az oktatás.

Dühöngtek és sírtak Damu miatt

2012.11.13.

  A színész ismerőseinél kiverte a biztosítékot, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nem engedélyezte Damu áthelyezését Tiszalökről Budapestre.Mint ahogyan arról beszámoltunk, Damu Roland a közelmúltban kérelmezte, hogy szeretne a fővárosba kerülni, mert szerettei ott könnyebben tudnák látogatni, mint Tiszalökön. Ám hiába várta reménykedve a választ, kérését elutasították. Ezt hallva a rokonok és a barátok kiakadtak – mesélte egyikük a Hír24-nek.

Már készenlétben a hókotrók

2012.11.13.

  Műszakilag megfelelő gépjárművek, több ezer tonna só és megerősített ügyeleti szolgálat – az Állami Autópálya Kezelő Zrt. felkészülten várja a telet.Az ÁAK Zrt. a november elejétől március közepéig tartó téli időszakra már tavasszal megkezdte a felkészülést, melynek utolsó lépéseként november első felében mind a 15 mérnökségén megtartja a téli gépek szemléjét. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közlése szerint a téli üzem során a társaság munkavállalói mintegy 740 km autópálya, 216 km autóút és főút, valamint 398 km csomóponti ág, illetve pihenőhelyi út síkosság- és hómentesítéséről gondoskodnak.

Tiszalökön ragaszkodnak a Telekihez

2012.10.27.

  A Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 59 éves múltra tekint vissza. Az intézményben volt mezőgazdasági és faipari szakközépiskolai képzés, pénzügyi tagozat, levelező oktatás, 1988 és 1993 között pedig orosz két tannyelvű gimnáziumként működött, 1996-ban létrejött a közgazdasági szakközépiskolai tagozat, amely azóta is sikerrel tevékenykedik, számos diáknak biztosítva a lehetőséget a szakirányú továbbtanulásra.

[Első]   << Előző    109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   Következő >>   [Utolsó]