Megemlékezés Tiszalökön

2012.10.05.

 Ünnepi megemlékezést rendezett Tiszalökön a városi önkormányzat a könyvtárral és művelődési házzal közösen a tiszalöki hadifogolytábor áldozatainak tiszteletére a vízerőműnél található emlékhelynél október 4-én. Sajnos Magyarországon kevesen tudják, hogy a tiszalöki vízerőművet is, melyet az akkori propaganda az 5 éves terv legnagyobb békealkotásának szánt, hadifoglyok építették. Szemben a recski munkatáborral, a tiszalöki nem kapott nagy publicitást sosem.

Jövő év végéig meszelték el a verekedő bashalmi focistát

2012.10.04.

  2013. december 31-ig nem léphet pályára Bozsányi Iván és Sárosi Páter, miután az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága eddig tiltotta el a játékvezetőket inzultáló szabolcsi futballistákat.Amint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hétvégén a bírót ért támadások miatt két bajnoki is idő előtt fejeződött be Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Megnyitotta kapuit a Csontváry alkotótábor Tiszalökön

2012.10.01.

  Immár 13. alkalommal rendezik meg a Csontváry Nemzetközi Alkotótábort Tiszalökön az Ifjúsági Alkotóházban szeptember 29-től október 6-ig. Tizenhét alkotóművész jelezte, hogy részt vesz a tábor munkájában. Az idén három, Kijevben végzett művész és restaurátor is a vendégünk lesz – tájékoztatta lapunkat Zrinszki István, a tábor lelkes és fáradhatatlan szervezője.

A hajnali és a nappali melegrekord is megdőlt

2012.09.28.

   Csütörtökön a legmagasabb napi minimum-, majd az országos napi melegrekord is megdőlt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.Mostanáig 1994-ben volt a legenyhébb az augusztus 27-i hajnal, akkor Pécsett 19,8 fok volt. Most viszont Győrben a leghidegebb órában is 21,8 fokot mértek.

Csak kétszáz az ötszáz...

2012.09.27.

  Nagyságrendileg 200, az Egészségügyi Holding háttérszolgáltatásában dolgozó munkahelye van veszélyben - jelentette be Czomba Sándor foglalkozatáspolitikáért és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár ma, Nyíregyházán. Szócska Miklós elmondta: igyekeznek az elbocsátott dolgozókról gondoskodni, így aki például vállalja, hogy új szakmát tanul, az egy átképzés után az egészségügyi dolgozóként helyezkedhet el.

Önellátásra törekszenek Tiszadadán

2012.09.27.

  Idén egy holdon termesztett burgonyát a tiszadadai önkormányzat. A munkálatokat erre a célra felkészített közmunkás csapat végezte, akik a gumósokon kívül egyéb zöldségféléket is termesztenek. Bőven termett a bab, a sárgarépa, a petrezselyem, a mák és a vöröshagyma. Még jelenleg is folyamatosan szedik a paradicsomot, melyből a helyi konyhán lecsót készítenek. A mezőgazdasági munkákkal megtermelt javakat az önkormányzat konyháján hasznosítják, így jelenleg már betárolva várják a hideg napokat a településen.

Emléktáblát avattak Tiszadadán

2012.09.24.

  Tiszadada község szülöttje, Bornemisza Barnabás János rúdugró bajnok, az 1936-os olimpiai keret tagja tiszteletére avattak  emléktáblát szeptember 22-én Tiszadadán a közösségi ház Nagy utca felőli oldalán. A vendégeket Mizser Zsolt polgármester köszöntötte, majd beszédet mondott Ifj. Kovács Géza közművelődés vezető.

Tiszalök és Kisköre egy hullámhosszon

2012.09.24.

  A kiskörei tározó vízkészletéből történt fokozatos pótlásnak köszönhetően az elmúlt egy hétben a Közép-Tiszán az apadás üteme minimális volt, inkább stagnált a vízállás; a mostani állapot megőrzésére a következő hétre a tiszalöki és kiskörei vízlépcső összehangolt működésére tettek javaslatot – közölte Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) vezetője  az MTI-vel.

Holttestet találtak a Tiszában Tiszadadánál

2012.09.19.

  Hétfőn érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy Tiszadada közelében a Tisza folyóban egy holttestet találtak. A helyszín- és halottszemle során megállapítást nyert hogy az elhalt személy az a 48 éves tiszadadai nő, aki vasárnap délután lakásáról ismeretlen helyre távozott.

Olimpia bajnok kajakozó járt Tiszalökön

2012.09.17.

  Tiszalök vendége volt pénteken délután 5 órakor Kökény Roland olimpiai, világ- és európabajnok kajakozó. Legutóbb Londonban szurkolhattunk Rolandnak, ahol kajak kettes 1000 méteres versenyen szerzett aranyérmet Dombi Rudolffal. Szabolcsi kötődésekkel is rendelkezik, első edzője, édesapja, Kökény Zoltán több kajakegyesületet is alapított a megyében.    

[Első]   << Előző    109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   Következő >>   [Utolsó]