Hosszú hétvége: változnak a menetrendek

2012.10.17.

  A munkanap-áthelyezés és az iskolai őszi szünet miatt is változik a közösségi közlekedés menetrendje; a változás a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Volánbusz és a MÁV járatait is érinti.A Volánbusz közlése szerint október 22-én, hétfőn a munkaszüneti napi, 23-án a vasárnapi, 24-én pedig a hét első iskolai napja szerinti menetrend lesz érvényben.

Tíz járásközpont lesz Hajdú-Bihar megyében

2012.10.12.

  A kormánynak a járások kialakításáról szóló döntése szerint tíz járási székhely lesz Hajdú-Bihar megyében.A Magyar Közlönyben hétfőn közzétett kormányrendelet melléklete szerint 2013. január elsejétől Balmazújvárosban, Berettyóújfalun, Debrecenben, Derecskén, Hajdúböszörményben, Hajdúhadházán, Hajdúnánáson, Hajdúszoboszlón, Nyíradonyban és Püspökladányban működik majd járási hivatal.

Disznóival akarta megetetni áldozatát a tiszadobi férfi?

2012.10.12.

  Hétfőn érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a Tiszalúchoz tartozó Bárányszegen már öt napja nem találnak egy 64 éves helybeli férfit. A település a Holt-Tisza partján van, ezért a férfit még az ártéri nádasban is keresték, de nem jártak eredménnyel. Szerdán azonban érkezett egy újabb bejelentés a rendőrségre – úgy tudjuk, névtelenül –, hogy egy tiszadobi porta hátsó részén, a disznókarámban, az állatok között egy megcsonkított holttest hever. A helyszíni szemle során az is kiderült, hogy a szomszédos Bárányszegről eltűnt 64 éves férfit találták meg, és hogy halálát valószínűleg idegenkezűség okozta, a testét pedig az állatok kezdték ki.

Tiszalök aláírta járási megállapodását

2012.10.09.

  A hónap végéig összesen 142 önkormányzattal kell megállapodást kötnie a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalnak – azokkal a helyhatóságokkal, ahonnan szakember vagy eszköz kerül át a járásközpontokhoz, illetve kirendeltségekhez. Az első megállapodást kedden délután írta alá a megyeházán dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott és Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere. Vinnai Győző elmondta: Szabolcsban január 1-jétől 13 járási hivatal, illetve 9 kirendeltség kezdi meg működését, a jövő év végén már összesen 22 kormányablak várja az ügyfeleket.

Roma gyilkosságok – Helyszíni tárgyalás Tiszalökön

2012.10.09.

A tiszalöki támadás helyszínén tartott kihelyezett tárgyalási nappal folytatódott kedden a romák elleni támadássorozattal vádolt férfiak a Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőpere.  A négyből a két érintett vádlottat, Kiss Árpádot és testvérét, Kiss Istvánt szállító, összesen kilenc autóból álló rendőrségi konvoj röviddel tizenegy óra előtt érkezett meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön meggyilkolt Kóka Jenő házához. A vád szerint Kiss Árpád elsőrendű vádlott lőtte le a férfit, de a támadásnál Kiss István másodrendű vádlott is jelen volt.

Oláh Józsefet keresi a rendőrség

2012.10.09.

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya keresi eltűnés miatt Oláh József (64 éves) tiszalúci férfit, aki 2012. október 5-én délután Tiszadob-bárányszegi nyaralójukból kerékpárjával ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról. Az eltűnt személy alkoholos befolyásoltság alatt térben és időben nem tud tájékozódni, agresszív magatartást tanúsít. A férfi gyógyszeres kezelés alatt nem áll, betegségben nem szenved. Személyazonosságra alkalmas okmány nincs nála.

Megemlékezés Tiszalökön

2012.10.05.

 Ünnepi megemlékezést rendezett Tiszalökön a városi önkormányzat a könyvtárral és művelődési házzal közösen a tiszalöki hadifogolytábor áldozatainak tiszteletére a vízerőműnél található emlékhelynél október 4-én. Sajnos Magyarországon kevesen tudják, hogy a tiszalöki vízerőművet is, melyet az akkori propaganda az 5 éves terv legnagyobb békealkotásának szánt, hadifoglyok építették. Szemben a recski munkatáborral, a tiszalöki nem kapott nagy publicitást sosem.

Jövő év végéig meszelték el a verekedő bashalmi focistát

2012.10.04.

  2013. december 31-ig nem léphet pályára Bozsányi Iván és Sárosi Páter, miután az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága eddig tiltotta el a játékvezetőket inzultáló szabolcsi futballistákat.Amint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hétvégén a bírót ért támadások miatt két bajnoki is idő előtt fejeződött be Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Megnyitotta kapuit a Csontváry alkotótábor Tiszalökön

2012.10.01.

  Immár 13. alkalommal rendezik meg a Csontváry Nemzetközi Alkotótábort Tiszalökön az Ifjúsági Alkotóházban szeptember 29-től október 6-ig. Tizenhét alkotóművész jelezte, hogy részt vesz a tábor munkájában. Az idén három, Kijevben végzett művész és restaurátor is a vendégünk lesz – tájékoztatta lapunkat Zrinszki István, a tábor lelkes és fáradhatatlan szervezője.

A hajnali és a nappali melegrekord is megdőlt

2012.09.28.

   Csütörtökön a legmagasabb napi minimum-, majd az országos napi melegrekord is megdőlt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.Mostanáig 1994-ben volt a legenyhébb az augusztus 27-i hajnal, akkor Pécsett 19,8 fok volt. Most viszont Győrben a leghidegebb órában is 21,8 fokot mértek.

[Első]   << Előző    109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120     Következő >>   [Utolsó]