Csak kétszáz az ötszáz...

2012.09.27.

  Nagyságrendileg 200, az Egészségügyi Holding háttérszolgáltatásában dolgozó munkahelye van veszélyben - jelentette be Czomba Sándor foglalkozatáspolitikáért és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár ma, Nyíregyházán. Szócska Miklós elmondta: igyekeznek az elbocsátott dolgozókról gondoskodni, így aki például vállalja, hogy új szakmát tanul, az egy átképzés után az egészségügyi dolgozóként helyezkedhet el.

Önellátásra törekszenek Tiszadadán

2012.09.27.

  Idén egy holdon termesztett burgonyát a tiszadadai önkormányzat. A munkálatokat erre a célra felkészített közmunkás csapat végezte, akik a gumósokon kívül egyéb zöldségféléket is termesztenek. Bőven termett a bab, a sárgarépa, a petrezselyem, a mák és a vöröshagyma. Még jelenleg is folyamatosan szedik a paradicsomot, melyből a helyi konyhán lecsót készítenek. A mezőgazdasági munkákkal megtermelt javakat az önkormányzat konyháján hasznosítják, így jelenleg már betárolva várják a hideg napokat a településen.

Emléktáblát avattak Tiszadadán

2012.09.24.

  Tiszadada község szülöttje, Bornemisza Barnabás János rúdugró bajnok, az 1936-os olimpiai keret tagja tiszteletére avattak  emléktáblát szeptember 22-én Tiszadadán a közösségi ház Nagy utca felőli oldalán. A vendégeket Mizser Zsolt polgármester köszöntötte, majd beszédet mondott Ifj. Kovács Géza közművelődés vezető.

Tiszalök és Kisköre egy hullámhosszon

2012.09.24.

  A kiskörei tározó vízkészletéből történt fokozatos pótlásnak köszönhetően az elmúlt egy hétben a Közép-Tiszán az apadás üteme minimális volt, inkább stagnált a vízállás; a mostani állapot megőrzésére a következő hétre a tiszalöki és kiskörei vízlépcső összehangolt működésére tettek javaslatot – közölte Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) vezetője  az MTI-vel.

Holttestet találtak a Tiszában Tiszadadánál

2012.09.19.

  Hétfőn érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy Tiszadada közelében a Tisza folyóban egy holttestet találtak. A helyszín- és halottszemle során megállapítást nyert hogy az elhalt személy az a 48 éves tiszadadai nő, aki vasárnap délután lakásáról ismeretlen helyre távozott.

Olimpia bajnok kajakozó járt Tiszalökön

2012.09.17.

  Tiszalök vendége volt pénteken délután 5 órakor Kökény Roland olimpiai, világ- és európabajnok kajakozó. Legutóbb Londonban szurkolhattunk Rolandnak, ahol kajak kettes 1000 méteres versenyen szerzett aranyérmet Dombi Rudolffal. Szabolcsi kötődésekkel is rendelkezik, első edzője, édesapja, Kökény Zoltán több kajakegyesületet is alapított a megyében.    

Javítják a Keleti -Főcsatorna hidját

2012.09.14.

   Dilatácós javítási munkálatokat végeznek a Megyei Közút kezelő szakemberei a36-os számú fő út Tiszavasvári szakaszán a Keleti- Főcsatorna hídján. A javítás ideje alatt félpályás forgalomkorlátozásra és rendőrlámpás forgalomirányításra számítsanak az arra közlekedők.

Jövő nyárra megújul a Tiszavasvári-Hajdúböszörmény útszakasz

2012.09.07.

   Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2012. szeptember 3-án Hajdúböszörmény Város Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében, az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretében megvalósuló Tiszavasvári-Hajdúböszörmény összekötő út 13,5 kilométeres szakaszának rekonstrukciójáról.

Vasúti átjárót újítanak fel a Tiszalök – Debrecen vonalon

2012.09.06.

   A Tiszalök – Debrecen vonalon, a Tócó völgy és Hajdúböszörmény állomások között a 33-as főúton lévő útátjárót, valamint a Kishegyesi úti vasúti átjárót már felújíttatta a MÁV, jelenleg a 33-as útátjárón dolgoznak. Debrecen vonalon, a Tócó völgy és Hajdúböszörmény állomások között a 33-as főúton lévő útátjárót, valamint a Kishegyesi úti vasúti átjárót már felújíttatta a MÁV, jelenleg a 33-as útátjárón dolgoznak.

Kiszáradhatnak folyóink

2012.09.05.

   A hetek óta tartó csapadékmentes időjárás nem csak a mezőgazdaságban jelent komoly gondokat. Augusztus második felében kiszáradt a megye belvízi csatornarendszerének csaknem kétharmada. A Tiszán gyakorlatilag megszűnt a hajóközlekedés. A rendkívüli aszály miatt folyóinkon sorra dőlnek meg a „sekélyrekordok”.A Tiszán Tiszabecsnél például tegnap reggel 269 centimétert mértek, ami 7 centivel alacsonyabb az eddigi, 1992-ben mért „mélycsúcsnál”. Tivadarnál a 2000-es negatív rekord dőlt meg (293 cm), ahol kedd reggel 304 centi volt a vízállás, Záhonynál pedig 10 centivel alacsonyabb a Tisza, mint volt 1992-ben.

[Első]   << Előző    121   122   Következő >>   [Utolsó]