Pénteki balesetek

2018.09.12.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délelőtt a 36-os számú főúton, a 27-es kilométernél, Tiszavasvári közelében. A balesetben személyi sérülés nem történt. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították. Árokba hajtott egy személygépkocsi péntek délután a 3637-es számú úton, a 11-es kilométernél, Tiszadob közelében.

A megyei kezelésbe került a Keleti-Főcsatorna

2018.09.06.

Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetség és a Magyar Országos Horgász Szövetsége által kötött szerződés alapján a Keleti-főcsatorna 0+000-4+677 szakaszának, azaz a Tiszából történő befolyásától a tiszavasvári zsilipig terjedő szakaszának (víztérkód 15-043-1-1) a hasznosítója a megyei szövetség lett.

Tiszalök is bemutatkozott a III. Országos Börtönszínházi Találkozón

2018.08.30.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága augusztus 17-én rendezte meg a III. Országos Börtönszínházi Találkozót Budapesten, a József Attila Színházban. Az amatőr színjátszó társulatok seregszemléjén a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Csehov – Három nővér paródiaváltozatát állította színpadra.

Vezetői engedély nélkül és hamis rendszámtáblával közlekedett

2018.08.30.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság Tiszalöki Rendőrőrsének járőrei 2018. július 30-án Tiszalök külterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 40 éves férfit. A rendőrök az intézkedés alatt megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért szabálysértési eljárást indítottak vele szemben . Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a gépkocsin lévő hatósági jelzés egy másik járműhöz tartozik. A rendőrök a tiszalöki lakost a Tiszavasvári Rendőrkapitányságra elállították, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozás.

Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

2018.08.14.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak – tették közzé az OKI Facebook-oldalán hétfőn. A napi előrejelzés megtekinthető a polleninfo.oki.hu oldalon. Itt azt írták: a következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul.

Új buszok szállítják a Lego dolgozóit

2018.08.09.

Tizenegy új buszt bérel dolgozóinak munkába szállítására a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft., az egyedi felszereltségű és festésű járművek a múlt héten álltak munkába a dán tulajdonú cégnél.Jesper Hassellund Mikkelsen, a társaság ügyvezető igazgatója az új buszokkal kiszolgált dolgozói járatok indulása előtt a sajtó munkatársainak elmondta, a 2014 óta az új gyártóbázisán termelő Legónak összesen 2 400 dolgozója van. Ebből napi szinten mintegy 1100 munkavállaló használja a céges buszjáratokat.

Csépelték a gabonát a 18. Aratónapon Tiszaeszláron

2018.07.11.

A Meggyasszói fúvószenekar játéka hívta az Ádám kertben a színpad közelébe a 18. Aratónap vendégeit Tiszaeszláron. A program a helyi általános iskola diákjaiból alakult mazsorett csoport bemutatójával folytatódott, végül alkalmi produkcióként a meggyasszói fúvósok és a mazsorettek közösen is szórakoztatták a nézőket. A megnyitó szavakat követően korabeli cséplőgépen mutatták meg a gabona kinyerésének hagyományos technikáját a kévéből.

Egyre kevesebb a közmunkás

2018.07.05.

Több mint tízezerrel kevesebben dolgoznak közmunkásként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, mint a 2016-os létszámcsúcs idején. A kormány még tavaly bejelentette, hogy jelentősen le akarja építeni a közmunkarendszert, és távlati céljuk szerint országosan mindössze 150 ezer főt kívánnak foglalkoztatni ebben a formában. A legnagyobb csökkenés a keleti országrészben volt tapasztalható, Hajdú, Borsod és Szabolcs megyében mintegy 27 ezerrel kevesebb közmunkást foglalkoztatnak az idén, mint a korábbi években.

Felfüggesztették kéttucat vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását

2018.07.05.

Összesen huszonhét gyógyszer forgalmazását függesztették fel, mert felmerült a gyanú, hogy minőségi hibás lehet a hatóanyaguk. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet június 29-i döntése több vérnyomáscsökkentő gyógyszer érint, mivel azok nem felelnek meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, vagy nem igazolható a minőségük, vagy minőségi hiba gyanúja merült fel a készítmények hatóanyagával kapcsolatban.

Lerakták a tiszalöki feldolgozó üzem alapkövét

2018.07.05.

A Grape Stone Press Kft. egy közel 1 milliárd forint összértékű beruházás keretében egy biogyümölcsöket és -zöldségeket feldolgozó üzemet hoz létre Tiszalökön, 31 új munkahelyet teremtve ezzel – irja a Szabolcs Online .  A Grape Stone Press Kft. közel egymilliárd forintból (ebből 470 millió forint a vissza nem térítendő támogatás) egy olyan feldolgozóüzemet épít meg Tiszalökön,

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]