Tiszadadai fű vezetett a börtönbe

2018.09.25.

Nem jogerős ítélet született szeptember 21-én azoknak a férfiaknak a büntetőperében, akik marihuána és speed miatt szorultak, amióta 2014 őszén kábítószer kereskedelme, illetve annak birtoklása miatt büntetőeljárás indult ellenük. Az ügyben hat férfi ellen nyomoztak. A Nyíregyházi Törvényszék által megállapított tényállás szerint B. Mihály tiszadadai ingatlanán, egy melléképületben termesztett marihuánát, az ültetvényt egy vádlott-társa gondozta, amiért cserébe füvezhetett.

Vérüket adták a Tiszalöki börtönőrök

2018.09.19.

Idén már második alkalommal szervezett a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet véradást a személyi állomány számára, amelyen az Országos Vérellátó Szolgálat Nyíregyházi Területi Vérellátó Szervezetének munkacsoportja biztosította intézetünkben a véradás szakszerű feltételeit, illetve az azt megelőző szűrővizsgálatokat.

Betörtek egy tiszalöki ingatlanba

2018.09.19.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 28 éves és egy 25 éves tiszalöki lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2018. szeptember 3-án bementek egy tiszalöki tömblakás első emeleti nyitott teraszajtaján, és onnan egy válltáskát tulajdonítottak el a benne lévő készpénzzel, valamint személyes okmányokkal együtt.

Pénteki balesetek

2018.09.12.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délelőtt a 36-os számú főúton, a 27-es kilométernél, Tiszavasvári közelében. A balesetben személyi sérülés nem történt. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították. Árokba hajtott egy személygépkocsi péntek délután a 3637-es számú úton, a 11-es kilométernél, Tiszadob közelében.

A megyei kezelésbe került a Keleti-Főcsatorna

2018.09.06.

Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetség és a Magyar Országos Horgász Szövetsége által kötött szerződés alapján a Keleti-főcsatorna 0+000-4+677 szakaszának, azaz a Tiszából történő befolyásától a tiszavasvári zsilipig terjedő szakaszának (víztérkód 15-043-1-1) a hasznosítója a megyei szövetség lett.

Tiszalök is bemutatkozott a III. Országos Börtönszínházi Találkozón

2018.08.30.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága augusztus 17-én rendezte meg a III. Országos Börtönszínházi Találkozót Budapesten, a József Attila Színházban. Az amatőr színjátszó társulatok seregszemléjén a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Csehov – Három nővér paródiaváltozatát állította színpadra.

Vezetői engedély nélkül és hamis rendszámtáblával közlekedett

2018.08.30.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság Tiszalöki Rendőrőrsének járőrei 2018. július 30-án Tiszalök külterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 40 éves férfit. A rendőrök az intézkedés alatt megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért szabálysértési eljárást indítottak vele szemben . Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a gépkocsin lévő hatósági jelzés egy másik járműhöz tartozik. A rendőrök a tiszalöki lakost a Tiszavasvári Rendőrkapitányságra elállították, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozás.

Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

2018.08.14.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak – tették közzé az OKI Facebook-oldalán hétfőn. A napi előrejelzés megtekinthető a polleninfo.oki.hu oldalon. Itt azt írták: a következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul.

Új buszok szállítják a Lego dolgozóit

2018.08.09.

Tizenegy új buszt bérel dolgozóinak munkába szállítására a nyíregyházi Lego Manufacturing Kft., az egyedi felszereltségű és festésű járművek a múlt héten álltak munkába a dán tulajdonú cégnél.Jesper Hassellund Mikkelsen, a társaság ügyvezető igazgatója az új buszokkal kiszolgált dolgozói járatok indulása előtt a sajtó munkatársainak elmondta, a 2014 óta az új gyártóbázisán termelő Legónak összesen 2 400 dolgozója van. Ebből napi szinten mintegy 1100 munkavállaló használja a céges buszjáratokat.

Csépelték a gabonát a 18. Aratónapon Tiszaeszláron

2018.07.11.

A Meggyasszói fúvószenekar játéka hívta az Ádám kertben a színpad közelébe a 18. Aratónap vendégeit Tiszaeszláron. A program a helyi általános iskola diákjaiból alakult mazsorett csoport bemutatójával folytatódott, végül alkalmi produkcióként a meggyasszói fúvósok és a mazsorettek közösen is szórakoztatták a nézőket. A megnyitó szavakat követően korabeli cséplőgépen mutatták meg a gabona kinyerésének hagyományos technikáját a kévéből.

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]