Drogdílert fogtak Tiszavasváriban

2020.04.09.

Elfogták a rendőrök azt a 22 éves tiszavásvári férfit, aki egy újfajta droggal kereskedett az otthonában. Őrizetbe vette a Tiszavasvári Rendőrkapitányság azt a 22 éves helyi férfit, aki a nyomozás adatai szerint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítható. T. A. a lakásán rendszeresen árult bódító hatású anyagokat, amelyekről a fiatalember április 7-i elfogása után kiderült: új kábítószernek minősülnek. Az alufóliába csavart, ismeretlen eredetű növényi törmelékeket lefoglalták, a férfit kihallgatták.

ALKALOIDA: Gyártásra kész a koronavírust enyhítő gyógyszer

2020.04.03.

 Az Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. (Alkaloida Zrt.) készítené Tiszavasváriban a koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert, amint meglesz az ehhez szükséges engedély, hiszen az elsődleges célunk nem a hatóanyag, hanem a kész tabletták értékesítése – mondta a Világgazdaságnak , az Alkaloida Zrt. beszerzési igazgatója.

Nem áprilisi tréfa: Betörtek egy tiszavasvári boltba

2020.04.03.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 46 éves, egy 33 éves és egy 31 éves tiszavasvári lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak április 1-jén betörtek egy tiszavasvári vegyes boltba, és onnan élelmiszereket, valamint szeszes italokat tulajdonítottak el.

KORONAVÍRUS intézkedések: Katonák az Alkaloidánál

2020.04.03.

 További vállalatoknál jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek –  közölte a Honvédelmi Minisztérium április 3-án pénteken. A listán élelmiszeripari, szállítmányozási és vegyészeti cégek szerepelnek. Így a tiszavasvári Alkoloida vagy a nyíregyházi üzemmel is rendelkező Bonduelle.

Koronavírus elleni gyógyszert készíthet az Alkaloida!

2020.03.26.

Húszmillió darab koronavírus elleni gyógyszert készíthetnek Magyarországon.Akár 2,2 millió koronavírusos beteg kezeléséhez szükséges gyógyszert tudnak előállítani Magyarországon az Alkaloida Zrt. birtokában lévő alapanyagból – értesült a Világgazdaság . Magyarországon a tiszavasvári székhelyű Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt.-t (Alkaloida) állít elő hidroxiklorokvin-szulfátot. Ez az a hatóanyag, amelynek a kivitelét megtiltotta a Magyar kormány.  

Egy nap alatt kétszer tört be ugyanoda egy tiszavasvári férfi

2020.02.06.

Lopás vétsége miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. március 5-ig elrendelte B.D.B. gyanúsított letartóztatását február 5-án a Nyíregyházi Járásbíróság. A megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi február 1-jén délután egy tiszavasvári ingatlan melléképületének ajtajáról lefeszítette a lakatot, és onnan elvitt egy kerékpárt, egy fűrészt, valamint két hosszabbítót. Ugyanezen a napon, az esti órákban a férfi visszament, betörte a bejárati ajtót, bement a házba, és onnan különböző értéktárgyakat vitt magával.A lopással okozott kár 20 ezer forint.

Pusztított a szélvihar

2020.02.06.

Tiszaeszlár és Bashalom között, a Bessenyei György utcában lévő vasúti megállóhelynél a vasúti sínekre dőlt fa, amelyet a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók távolítottak el. Tiszavasváriban családi házra dőlt fa, a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Totális Fidesz/KDNP győzelem Tiszavasváriban

2019.10.14.

A választas.hu adatai szerint már tudható, hogy kik lesznek Tiszavasvári képviselőtestületének tagjai. Ismét Szőke Zoltán (FIDESZ-KDNP) lett a város polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után.  A választas.hu adatai szerint már az is tudható, hogy kik lesznek Tiszavasvári képviselőtestületének tagjai. Az adatok szerint  jelentős, kétharmados többséggel tud döntéseket hozni a Fidesz-KDNP képviselő csoportja a következő években.  Kompenzációs listán két jelölő szervezet 3 képviselővel lesz jelen a 12 fős  Tiszavasvári tesztületben.

Uniós forrásból új hűtőház Tiszadobon

2019.10.10.

Logisztikai gyűjtőpontként funkcionáló hűtőházat adtak át a napokban Tiszadobon. A kéthajós létesítmény a helyi közmunkaprogram keretében megtermelt zöldségek és gyümölcsök, valamint a tiszadobi kistermelők és a vállalkozók áruinak korszerű tárolására szolgál – mondta el Bán György polgármester. Az önkormányzat és a település gazdáinak termékeit fogják benne tárolni, elősegítve ezzel a jó értékesítést.

Állásbörze és Nyílt Nap Tiszavasváriban

2019.10.10.

Több száz általános és középiskolás kaphatott útmutatást pálya- vagy munkahelyválasztását illetően a 10. Tiszavasvári Állásbörzén és Nyílt Napon. A több tucat kiállító arra próbált rámutatni, hogy helyben és a térségben is el lehet helyezkedni, a fiatalok pedig a cégeknél meghirdetett álláshelyekről is érdeklődhettek. Eközben gyakorlatilag teljes foglalkoztatást tükröznek a KSH munkanélküliségi adatai, a munkanélküliség eloszlása mégsem egyenletes az országban.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]