Mozgalmas és eredményes évet zárt az idei esztendőben a Vasvári Pál Múzeum. Noha a 2012-as esztendőhöz képest "csak" ezer fővel növekedett a látogatók száma a Nyíri mezőség múzeumában,mégis bizakodásra adhat okot az a tény, hogy az elért 14.219 fő látogató az év második felében (júniustól-decemberig) az ismert felújítás utáni időszakban látogatta meg a 50 éves jubileumát ünneplő múzeumot.A fenntartó önkormányzat a lehetőségeihez mérten  mindent megtett azért, hogy az intézményben a szakmai munka magas színvonalon, megfelelő feltételek mellett folyhasson.

A múzeum ebben az esztendőben három Uniós pályázatnak köszönhetően több mint 120 millió forint feletti összeget fordíthatott épület rekonstrukciós, szakmai, tudományos és közművelődési tevékenységre  valamint múzeumpedagógiai célokra.

Tovább bővül a múzeum

Ebben az évben 6 új állandó kiállítás újulhatott meg a Kálvin úti műemlék épületben. Időszaki kiállítás a múzeum fejlesztési elképzelései miatt ebben az időszakban nem volt, viszont jövő tavasszal új épületrésszel közel 500 négyzetméter állandó és időszaki kiállító térrel bővül a múzeum. A kiállításokra és rendezvényekre 14.219 fő látogató volt kíváncsi, közülük  több mint 7 ezer diák. Érkeztek látogatók az ország minden tájáról, de lengyel, szlovák, román sőt ausztrál vendégek is ellátogattak a múzeumba. Az idei  Múzeumok Éjszakája a viharos időjárási körülmények miatt csak néhány száz látogatott vonzott, viszont a szeptemberi Mihály napi kétnapos rendezvényre közel háromezren látogattak el.

Jubileumi látogató

Az év utolsó rendezvényen meglepetés ajándékcsomaggal köszöntette a 14 ezredik látogatót (Soltész Dorka tiszavasvári kislányt és nagypapáját Tóth Lajost) Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumvezető.(felvételünkön). A múzeum 2014.január 06-án hétfőtől újra várja látogatóit.

Forrás:VPM

A címlapról ajánljuk