Norina végigtáncolta Amerikát

2014-01-16 18:04

  Több mint három hónapos észak-amerikai turnén  vett részt 2013 szeptemberétől - december közepéig a Magyar Állami Népi Együttes Magyar rapszódia – Amerika című műsorával, amelyet több mint hetvenszer mutatnak be az Egyesült Államokban New Yorktól - San Franciscóig, illetve Kanada 7 városában. A táncegyüttes tagja, és a turnén részt vett a tiszavasvári kötődésű Aranyos Norina is, aki a néptánc alapjait a szabolcsi kisvárosban sajátította el.

Kovács Zsuzsanna és Antal István  kezei alatt kezdte a táncot majd következtek a helyi Kör-karéj Táncegyüttesnél eltöltött évek.

„Kör-karéjos” évek

A „Kör-karéjos” évek alatt számtalan fellépésen mutathatták be itthon és külföldön a magyar néptánc szépségét. Norina nagyon szerencsésnek tartja magát hiszen a táncnak köszönhetően, ez idő alatt életre szóló barátságokkal gazdagodott. A középiskolás éveit a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola néptánc szakán töltötte, ahol tánctudása tovább csiszolódott.

Pörgés forgás a „Kör-karéjos” időkből. Fotó: Balogh Tamás

Az Év Pályakezdő Néptáncosa

2012 szeptemberében felvételt nyert az ország legnívósabb formációjához a Magyar Állami Népi Együtteshez. 2013-ban megkapta az Év Pályakezdő Néptáncosa kitüntető címet és még ebben az évben felvételt nyert a Táncművészeti Főiskola Néptánc szakára, ahol a turné miatt jelenleg egyéni tanrend szerint készül a vizsgákra.

Több mint egy éve a Magyar Állami Népi Együttesben táncol. Fotó: Dely Kornél

New Yorktól - San Franciscóig

A Magyar Állami Népi Együttes táncosai a turné során több ezer fős színházakban, szabadtéri rendezvényeken és táncházakban léphettek fel ahol a hatalmas tapsvihar közepette többször is találkozhattak kint élő honfitársainkkal.  New York, Las Vegas, Washington, San Francisco, Miami, Chicago.

Norina New Yorkban a manhattani felhőkarcolók tövében Vörös Laurával. Fotó: Facebook

Csak néhány város azon metropoliszok közül ahova Norina eljutott. Elmondása szerint a táncos sikerek mellett a legnagyobb élményt az eddig csak televízión keresztül megismert helyszínek (Fehér Ház, Niagara vízesés, Manhattan stb.) nyújtották az óceán túlpartján.

Forrás: Best Of Rádió


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

Elolvasom »