Több mint három hónapos észak-amerikai turnén  vett részt 2013 szeptemberétől - december közepéig a Magyar Állami Népi Együttes Magyar rapszódia – Amerika című műsorával, amelyet több mint hetvenszer mutatnak be az Egyesült Államokban New Yorktól - San Franciscóig, illetve Kanada 7 városában. A táncegyüttes tagja, és a turnén részt vett a tiszavasvári kötődésű Aranyos Norina is, aki a néptánc alapjait a szabolcsi kisvárosban sajátította el.

Kovács Zsuzsanna és Antal István  kezei alatt kezdte a táncot majd következtek a helyi Kör-karéj Táncegyüttesnél eltöltött évek.

„Kör-karéjos” évek

A „Kör-karéjos” évek alatt számtalan fellépésen mutathatták be itthon és külföldön a magyar néptánc szépségét. Norina nagyon szerencsésnek tartja magát hiszen a táncnak köszönhetően, ez idő alatt életre szóló barátságokkal gazdagodott. A középiskolás éveit a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola néptánc szakán töltötte, ahol tánctudása tovább csiszolódott.

Pörgés forgás a „Kör-karéjos” időkből. Fotó: Balogh Tamás

Az Év Pályakezdő Néptáncosa

2012 szeptemberében felvételt nyert az ország legnívósabb formációjához a Magyar Állami Népi Együtteshez. 2013-ban megkapta az Év Pályakezdő Néptáncosa kitüntető címet és még ebben az évben felvételt nyert a Táncművészeti Főiskola Néptánc szakára, ahol a turné miatt jelenleg egyéni tanrend szerint készül a vizsgákra.

Több mint egy éve a Magyar Állami Népi Együttesben táncol. Fotó: Dely Kornél

New Yorktól - San Franciscóig

A Magyar Állami Népi Együttes táncosai a turné során több ezer fős színházakban, szabadtéri rendezvényeken és táncházakban léphettek fel ahol a hatalmas tapsvihar közepette többször is találkozhattak kint élő honfitársainkkal.  New York, Las Vegas, Washington, San Francisco, Miami, Chicago.

Norina New Yorkban a manhattani felhőkarcolók tövében Vörös Laurával. Fotó: Facebook

Csak néhány város azon metropoliszok közül ahova Norina eljutott. Elmondása szerint a táncos sikerek mellett a legnagyobb élményt az eddig csak televízión keresztül megismert helyszínek (Fehér Ház, Niagara vízesés, Manhattan stb.) nyújtották az óceán túlpartján.

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk