Idén egy holdon termesztett burgonyát a tiszadadai önkormányzat. A munkálatokat erre a célra felkészített közmunkás csapat végezte, akik a gumósokon kívül egyéb zöldségféléket is termesztenek. Bőven termett a bab, a sárgarépa, a petrezselyem, a mák és a vöröshagyma. Még jelenleg is folyamatosan szedik a paradicsomot, melyből a helyi konyhán lecsót készítenek. A mezőgazdasági munkákkal megtermelt javakat az önkormányzat konyháján hasznosítják, így jelenleg már betárolva várják a hideg napokat a településen.

A konyha is felkészült, hiszen a beszállított gyümölcsökből befőtteket, a szilvából lekvárt főztek, melyeket egy külön erre a célra kialakított élelmiszer raktárban tárolnak. Jövőre tovább szeretnék bővíteni a megművelhető földterületet, így közel negyven hektáron gazdálkodnak majd. Ehhez – döntően pályázati pénzből – bővítették a már rendelkezésre álló gépparkjukat, így nincs akadálya az őszi talaj-előkészítésnek, a vetésnek– tájékoztatta lapunkat Tarnai László.

A címlapról ajánljuk