Ma Magyarországon és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében munkaerő-piaci válság van - mondta Bajna Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján. A baloldali összefogás közös listáján második helyen szereplő politikus hozzátette: ezért helyreállítják a bizalmat, jogbiztonságot teremtenek és vonzóvá teszik az országot.Az április 6-ai országgyűlési választás két szocialista, helyi jelöltjével (Jeszenszky András és Juhász Ferenc) ült le egy asztalhoz az MSZP nyíregyházi irodájában Bajnai Gordon, amikor tájékoztatta a sajtó képviselőit a baloldali összefogás konkrét programjairól.

Szerinte sikerült megfelelni annak a nehézségnek, amit „Orbán Viktor a választási rendszer kialakításával állított eléjük”, vagyis mind a 106 egyéni választókerületben tudtak közös jelöltet állítani.

Ez azt is jelenti, hogy mindenkit saját jelöltjüknek tekintenek.Bajnai Gordon konkrét programokat is megnevezett, amelyek szerinte abból a problémából fakadnak, hogy ma sem a megyében, sem az országban nincsen munka. „Lehet hangzatos statisztikákat hozni, de a tények azt mutatják, hogy csak az elmúlt néhány hónapban több mint 600 munkahely megszűnését jelentették be a megyében”. Ezért a munkahelyteremtést tekintik a legfontosabb feladatnak, amelyet csak úgy lehet elérni, ha helyreállítják a bizalmat az ország iránt, jogbiztonságot teremtenek, és a befektetők számára vonzó hellyé teszik Magyarországot.

Azt is hozzátette: nem üres ígéretekről van szó. Célzott, a megyét segítő programokat akarnak indítani. Ezért a leghátrányosabb helyzetű térségben, a következő EU-s költségvetési ciklusban a régiónak „300 milliárd Ft-ot karikáznak be”, amit csak ez a térség hívhat le, más nem pályázhat rá. A volt miniszterelnök az adórendszer átalakítását is kilátásba helyezte, ami szerinte a legigazságtalanabb rendszer. Megszűntetnék az egykulcsos adót és olyan sávokat húznának meg, amelyek 300 ezer bruttóig mindenkinek többet hagyna a borítékban.

Forrás: Sz-Sz-B Megyei Sajtószolgálat

A címlapról ajánljuk