Bajnai: Munkaerő-piaci válság van Szabolcsban

2014-02-19 00:57

  Ma Magyarországon és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében munkaerő-piaci válság van - mondta Bajna Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján. A baloldali összefogás közös listáján második helyen szereplő politikus hozzátette: ezért helyreállítják a bizalmat, jogbiztonságot teremtenek és vonzóvá teszik az országot.Az április 6-ai országgyűlési választás két szocialista, helyi jelöltjével (Jeszenszky András és Juhász Ferenc) ült le egy asztalhoz az MSZP nyíregyházi irodájában Bajnai Gordon, amikor tájékoztatta a sajtó képviselőit a baloldali összefogás konkrét programjairól.

Szerinte sikerült megfelelni annak a nehézségnek, amit „Orbán Viktor a választási rendszer kialakításával állított eléjük”, vagyis mind a 106 egyéni választókerületben tudtak közös jelöltet állítani.

Ez azt is jelenti, hogy mindenkit saját jelöltjüknek tekintenek.Bajnai Gordon konkrét programokat is megnevezett, amelyek szerinte abból a problémából fakadnak, hogy ma sem a megyében, sem az országban nincsen munka. „Lehet hangzatos statisztikákat hozni, de a tények azt mutatják, hogy csak az elmúlt néhány hónapban több mint 600 munkahely megszűnését jelentették be a megyében”. Ezért a munkahelyteremtést tekintik a legfontosabb feladatnak, amelyet csak úgy lehet elérni, ha helyreállítják a bizalmat az ország iránt, jogbiztonságot teremtenek, és a befektetők számára vonzó hellyé teszik Magyarországot.

Azt is hozzátette: nem üres ígéretekről van szó. Célzott, a megyét segítő programokat akarnak indítani. Ezért a leghátrányosabb helyzetű térségben, a következő EU-s költségvetési ciklusban a régiónak „300 milliárd Ft-ot karikáznak be”, amit csak ez a térség hívhat le, más nem pályázhat rá. A volt miniszterelnök az adórendszer átalakítását is kilátásba helyezte, ami szerinte a legigazságtalanabb rendszer. Megszűntetnék az egykulcsos adót és olyan sávokat húznának meg, amelyek 300 ezer bruttóig mindenkinek többet hagyna a borítékban.

Forrás: Sz-Sz-B Megyei Sajtószolgálat


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Református (M)érték Hajdúnánáson

Elolvasom »