A táncegyüttes fontos küldetésnek érzi, hogy az általa képviselt értékeket megismertesse a helyi és az országos közönséggel, ezért jelentkeztek a Fölszállott a páva televíziós folklórvetélkedőbe. Március 15-én élő adásban láthatjuk az új koreográfiát, aminek címe: “Tallózunk mezején régen volt időknek…” A hiteles forrásokból gyűjtött, és újraalkotott táncok a próbateremben nyerik el végső formájukat, ezt volt alkalmunk meglesni kedden este Nyíregyházán, a Honvéd utcai próbán.

A versenyt felvételről a Duna World is vetíti, így a világ minden táján láthatják majd a helyi tirpák táncokból alkotott műsort, ami Kácsor István és Kácsor-Ignácz Gabriella koreográfiája, és azt lehet még tudni róla, hogy miután kötött a hossza, ebben a formában még sehol másutt nem láthatták.

)

Nyíregyházán élőben akkor láthatjuk az együttest, ha lesz olyan rendezvény, amire felkérik a csapatot, egy dátum azonban már biztos, november 29-én ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját látványos gálaműsorral az együttes – mondta el érdeklődésünkre az együttes vezetője, Demarcsek György.

Forrás:Szon.hu/Pusztai Sándor

A címlapról ajánljuk