Vona: Néppárttá válik a Jobbik

2014-03-21 09:29

  A párt elnöke szerint a legkülönbözőbb társadalmi csoportokban növekszik a Jobbik támogatottsága.Vona Gábor a csütörtökön Nyíregyházán rendezettlakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az ellenzéki párt a fiatalok és a férfiak körében eddig is népszerű volt, a szimpatizánsok között az utóbbi időben egyre több középosztálybeli és idős jelent meg.A férfiak mellé "felzárkóztak" a nők is, ezzel még inkább kiegyenlítődtek a párt támogatottságában 2010-ben tapasztalt társadalmi egyenlőtlenségek - fogalmazott Vona Gábor. Hozzátette: a Jobbik kormányzásra törekvő párt, amelynek nagyon fontos, hogy néppárti jellege legyen.

Vona Gábor közlése szerint azokat képviseli a Jobbik, akinek a Fideszből és az MSZP-ből egyaránt elegük van, és megunták a két párt több mint két évtizedes "tartalmatlan és terméketlen iszapbirkózását".  Nekik kívánunk alternatívát nyújtani, és bízunk benne, hogy az ő támogatásukkal a Jobbik április 6-án meg tudja nyerni a választásokat - tette hozzá.Az ellenzéki párt vezetője hangsúlyozta, amíg a Fidesz és az MSZP negatív kampánnyal, egymás "eláztatásával" van elfoglalva, addig "mi a kampányukban azt szeretnénk bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbik".


A párt ugyanakkor egy programközpontú, pozitív kampánnyal igyekszik az emberekhez eljutni, a módszer helyességét pedig a Jobbik növekvő népszerűségét mutató elemzések is igazolják - mondta.A választási programjuk főbb pontjaiként a megélhetést, a rendet és az elszámoltatást jelölte meg Vona Gábor. A pártelnök szerint a megélhetés fogalmán a tisztességes, bérfizető munkahelyeket, a biztonságos nyugdíjrendszert, míg a renden a közbiztonságot, az elszámoltatáson pedig a politikusok felelősségre vonását és a korrupció felszámolását érti a Jobbik. Utóbbival kapcsolatban kifejtette, amennyiben a Jobbik kormányra kerül, az elszámoltatással fogja kezdeni a munkát.

Vagyonosodási vizsgálatokat indítunk, nyilvánosságra hozzuk az ügynöklistákat, feloldjuk a titkosításokat, eltöröljük a mentelmi jogot, bevezetjük a dupla büntetés elvét a politikában, azaz ha a törvényalkotó törvényt sért, akkor ezért dupla büntetést kap - jelentette ki Vona Gábor. A Jobbik Szabolcs-Szatmár-Beregben nemcsak a pártlistán, hanem az egyéni mandátumok terén is győzelemre készül - közölte Vona Gábor, hozzátéve, hogy a két nyíregyházi választókerületben induló Balczó Zoltánnal és Gyüre Csabával együtt bízik az egyéni mandátumok megszerzésében.

Tüntetők várták

A fórumra érkező jobbikos politikust több mint száz tüntető fogadta a rendezvénynek helyet adó Kodály Zoltán Általános Iskolával szemben lévő buszmegállóban. A tüntetők "Fasizmus nem!" és "Szavazz a Jobbik ellen!" feliratú transzparenseket tartottak, illetve "Jobbik, oszolj!" rigmusokat kiáltoztak és kisebb szópárbajt vívtak az utca másik oldalán álló jobbikos szimpatizánsokkal.MTI

Fotók :MTI Fotó: Balázs Attila ©


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Református (M)érték Hajdúnánáson

Elolvasom »