A tiszavasvári Dezsavü Színkör 2014. március 22-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Kamara színpadán mutatja a Ray Cooney Család ellen nincs orvosság c. komédiját, Puskás Tivadar rendezésében. Az előadásra mindenkit szeretettel várnak, és remélik, hogy egy vidám estét szereznek a színházszerető közönségnek. A Dezsavü Színkör 5 évvel ezelőtt alakult Tiszavasváriban. A nevünk nem véletlenül lett Dezsavü, ugyanis olyan színdarabokat játszanak, amiket már látott valahol a nagyérdemű.

A jelenleg 12 tagú társulat meglehetősen vegyes összetételű a foglalkozásokat tekintve. Van közöttünk nyugdíjas, vegyésztechnikus, ügyvéd, újságíró, tanár, gazdasági szakember, üzletvezető és fodrász is.

Profi rendezővel dolgoznak, minden évben bemutatnak egy két felvonásos vígjátékot. Fejlődésünk legékesebb bizonyítéka, hogy a Mátészalkai Amatőr Színjátszó Találkozón Arany minősítést kaptak a Furcsa pár című darabunkkal, melyet Puskás Tivadar rendezett. Tavaly a Család ellen nincs orvosság című színdarabbal szerepeltek a VIDOR Fesztiválon, majd a hajdúnánási  PSZT Fesztiválról elhoztuk a Legjobb rendező díját, (ez esetben is Puskás Tivadarról van szó), a Legjobb férfi szereplő díját, valamint a Közönség díját is.

Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság
Komédia két felvonásban
 
Szereposztás:
 
Dr. David Mortimore - Kokas Róbert
Dr. Hubert Bonney - Lajos Tamás
Rosemary Mortimore - Juhász Bori
Jane Tate - Áncsán Tamara
Dr. Mike Connolly - Szombati Gábor
Leslie - Erdei Dankó Eszter
Őrmester - Szilágyi Béla
Sir Willoughby Drake - Vig Csaba
Főnővér - Koltai Anikó
Bill - Girincsi Sándor
Mama - Sajtos Margó
Nővér - Pogácsás Éva

Forrás: kulturszalon.hu

A címlapról ajánljuk