Család ellen nincs orvosság a Móricz Zsigmond Színházban

2014-03-21 18:06

  A tiszavasvári Dezsavü Színkör 2014. március 22-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Kamara színpadán mutatja a Ray Cooney Család ellen nincs orvosság c. komédiját, Puskás Tivadar rendezésében. Az előadásra mindenkit szeretettel várnak, és remélik, hogy egy vidám estét szereznek a színházszerető közönségnek. A Dezsavü Színkör 5 évvel ezelőtt alakult Tiszavasváriban. A nevünk nem véletlenül lett Dezsavü, ugyanis olyan színdarabokat játszanak, amiket már látott valahol a nagyérdemű.

A jelenleg 12 tagú társulat meglehetősen vegyes összetételű a foglalkozásokat tekintve. Van közöttünk nyugdíjas, vegyésztechnikus, ügyvéd, újságíró, tanár, gazdasági szakember, üzletvezető és fodrász is.

Profi rendezővel dolgoznak, minden évben bemutatnak egy két felvonásos vígjátékot. Fejlődésünk legékesebb bizonyítéka, hogy a Mátészalkai Amatőr Színjátszó Találkozón Arany minősítést kaptak a Furcsa pár című darabunkkal, melyet Puskás Tivadar rendezett. Tavaly a Család ellen nincs orvosság című színdarabbal szerepeltek a VIDOR Fesztiválon, majd a hajdúnánási  PSZT Fesztiválról elhoztuk a Legjobb rendező díját, (ez esetben is Puskás Tivadarról van szó), a Legjobb férfi szereplő díját, valamint a Közönség díját is.

Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság
Komédia két felvonásban
 
Szereposztás:
 
Dr. David Mortimore - Kokas Róbert
Dr. Hubert Bonney - Lajos Tamás
Rosemary Mortimore - Juhász Bori
Jane Tate - Áncsán Tamara
Dr. Mike Connolly - Szombati Gábor
Leslie - Erdei Dankó Eszter
Őrmester - Szilágyi Béla
Sir Willoughby Drake - Vig Csaba
Főnővér - Koltai Anikó
Bill - Girincsi Sándor
Mama - Sajtos Margó
Nővér - Pogácsás Éva

Forrás: kulturszalon.hu


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »