Március 24.-én hétfőn este Tiszavasváriban Juhász Ferenc a SZ.SZ.B. megyei 2. választókerület országgyűlési képviselő jelöltje tartott lakósági fórumot. A fórium vendége volt Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök a Demokratikus Koalició elnöke. A fórumra érkező politikust  a szakadó esőben is néhány tucat ellentüntető várta. Napközben Nyíregyházán kampányolt az ellenzéki össtefogás, ahol már nem volt olyan békés a hangulat. A Fidesz szerint ugyanis  megrugdosták egy aktivistájukat egy DK-rendezvényen.

A Fidesz közlése szerint megrugdosták a Fidelitas aktivistáját Gyurcsány Ferenc nyíregyházi rendezvényén hétfő délután, a Fidelitas a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen.Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi szervezetének elnöke hétfő este az MTI-vel azt közölte: a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének Kossuth téren megtartott kampányrendezvényén egy idős férfi többször megrúgta a Fidelitas aktivistáját, aki lufit osztott a város főterén sétálóknak.

"A Gyurcsány Ferenc beszédéről tudósító Nyíregyházi Városi Televízió felvételén jól látszik, hogy a Fidelitas aktivistái hallótávolságon kívül, legalább száz méterre sétáltak a rendezvény helyszínétől, így a DK szónokát és a kampányeseményt semmilyen módon nem zavarták" - írta közleményében Jászai Menyhért.Hozzátette: az eset miatt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a téren tartózkodó járőreinek is be kellett avatkozniuk. A közlemény szerint a Fidelitas feljelentést tett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI megkeresésére a megerősítette a Gyurcsány-fórumon történt atrocitással kapcsolatos feljelentés tényét, további részleteket azonban nem közölt. Egy korábbi, Fidesz-közeli híradás szerint megrugdosták a Fidelitas aktivistáját Gyurcsány Ferenc nyíregyházi rendezvényén hétfő délután. A Fidelitas feljelentést tett. Fülöp Gergely elmondta, a kampányeseményen részt vevő feleket a rendőrség elhatárolta egymástól. A történtekkel kapcsolatban a rendőrségre érkezett feljelentés. A rendőrség a feljelentőről tájékoztatást nem adhat - közölte a sajtószóvivő.

Forrás:MTI
Fotó:Facebook/Juhasz Ferenc

A címlapról ajánljuk